×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-30
Siguldas novadā tiek atjaunots elektrotīkls

Lai elektrotīkls būtu drošs, efektīvs un iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvu un nepārtrauktu elektroenerģijas piegādi, AS Sadales tīkls” Siguldas novada teritorijā turpina atjaunot un uzlabot elektrotīklu.

Lai uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti iedzīvotājiem un uzņēmumiem Siguldas novadā, 2016.gadā AS „Sadales tīkls” realizēja vienu investīciju projektu, elektrotīkla atjaunošanā ieguldot 466 tūkstošus eiro. Rekonstruētais elektrotīkls šķērso teritoriju no Jūdažiem līdz Mālpilij un šī projekta ietvaros veikta divu jaunu transformatoru apakšstaciju izbūve, vidējā sprieguma 20kV (kilovoltu) gaisvadu elektrolīnijas rekonstruētas 16 km garumā – elektrolīnijas 2,7 km garumā ir pārbūvētas kabeļu līnijās, bet 13,3 km garš elektrolīnijas posms pārbūvēts izolētu vadu izpildījumā, paaugstinot elektroapgādes drošumu un kvalitāti vairāk nekā 700 klientiem. Vidējā sprieguma elektrotīkls šajā teritorijā šķērso mežainu apvidu,tādēļ elektrolīniju pārbūve kabeļu līnijās un izolētu vadu izpildījumā paaugstinās gan elektroapgādes drošumu un kvalitāti klientiem, jo elektrotīkls ir pasargāts no bojājumiem, kurus izraisa nelielu koku un zaru uzkrišana, gan iedzīvotāju, īpaši lauksaimniecības un mežizstrādes darbu veicēju drošību, jo samazinās risks gūt letālu elektrotraumu, neapdomīgi veicot saimnieciskos darbus elektrotīkla tuvumā.

Elektrotīkla rekonstrukcija Siguldas novadā turpināsies 2018.gadā, kad AS „Sadales tīkls” plāno realizēt trīs projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot vairāk nekā 405 tūkstošus eiro. Viens no projektiem tiks realizēts Allažu pagasta centrā – Birztalu un Zaļkalna ielu apkaimē, kur, lai uzlabotu elektroapgādes drošumu un kvalitāti, vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnija tiks pārbūvēta par kabeļu līniju 0,4 km garumā. Klientu elektroapgādes uzlabošanai nozīmīga elektrotīkla rekonstrukcija tiks veikta Allažu pagastā - no apdzīvotas vietas Stīveri līdz īpašumam „Vecpullēni” –, kur vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīniju 1,5 km garumā plānots pārbūvēt par kabeļu līniju, savukārt 1,3 km garu elektrolīnijas posmu paredzēts pārbūvēt izolētu vadu izpildījumā. Elektrolīnijas pārbūve ir nepieciešama, jo aptuveni puse no šī elektrotīkla šķērso mežu, kas ir galvenais cēlonis neplānotiem elektroapgādes pārtraukumiem, ko izraisa stipra vēja ietekmē lūzis un elektrolīnijas vados iegāzts koks vai elektrolīnijas vados ieķēries zars, un pēc tās pārbūves elektroapgādes drošums uzlabosies 1 728 klientiem. Lielāko 2018.gada projektu Siguldas novadā AS „Sadales tīkls” plāno realizēt gar Vidzemes šoseju Ķiparu apkaimē līdz Jūdažiem. Šajā teritorijā vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnijas plānots pārbūvēt 11,2 km garumā. Rekonstrukcijas darbu laikā 1,4 km garu elektrolīnijas posmu AS „Sadales tīkls” pārbūvēs par kabeļu līniju, bet 9,8 km garumā gaisvadu elektrolīnijas plānots pārbūvēt izolētu vadu izpildījumā. Elektrolīnija nodrošina elektroapgādi gan Jūdažiem, gan Mālpilij un pēc tās rekonstrukcijas piegādātās elektroenerģijas kvalitāte un drošums uzlabosies 714 klientiem.

Informāciju sagatavoja:
AS „Sadales tīkls” preses sekretāre
Tatjana Smirnova

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi