×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-01-02
Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ pārvietošanās pa grantētajiem ceļiem daudzviet Siguldas novadā ir apgrūtināta

Tā kā decembra mēnesī Latviju piemeklēja intensīvi nokrišņi, kā arī sals jau novembra mēnesī, tas ievērojami apgrūtinājis grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbus – daudzviet novadā greiderēšanas darbus veikt ilgstoši nav bijis iespējams, savukārt vietās, kur tas darīts, intensīvās līšanas dēļ atkal izveidojušās bedres un izskalojumi.

Teritorijas attīstības pārvaldes darbinieki norāda, ka laikapstākļi, kad ceļa virskārta ir pārmitrināta vai naktīs piesalst, no rītiem kūst un pa dienu līst, ir nepiemēroti greiderēšanas darbu veikšanai. Atkušņa un nokrišņu laikā grants ceļu segas virskārta atkūst un grants segas konstrukcija pārmitrinās un tajā var sākt strauji veidoties defekti. Kamēr grants ceļa klātne nav pilnībā atkususi un ceļš nav apžuvis, bedrīšu veidošanos nav iespējams uzreiz novērst, jo, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrināto ceļu, situāciju var tikai pasliktināt un pilnīgi sabojāt ceļu. Grants segumu iespējams greiderēt tikai tad, kad segums ir apžuvis.

Pirms Ziemassvētkiem tika veikta kritiskāko grants ielu un ceļu posmu greiderēšana, taču nepiemēroto laikapstākļu dēļ ceļi daudzviet ir tādā pašā vai vēl sliktākā stāvoklī nekā pirms to greiderēšanas.

Teritorijas attīstības pārvaldes darbinieki aicina iedzīvotājus būt saprotošiem; grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbi tiks atsākti, iestājoties piemērotiem laikapstākļiem. Tāpat autovadītāji aicināti izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim piemērotu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzību.

Pašvaldība šogad veiks grantēto lauku ceļu pārbūves projektēšanu Siguldas novadā, piesaistot Eiropas fondu finansējumu, kā arī izlietojot pašvaldības budžeta līdzekļus.

Savukārt Siguldas pilsētā šogad notiks grantēto ielu izbūve uz asfalta vai bruģa segumu prioritārā secībā. Vērā tiks ņemtas arī ielas, kur ikviena dzīvojamā māja būs pieslēgta pilsētas komunikācijām – kanalizācijai, ūdenim un elektrībai.

Par konkrētiem ceļu un ielu plānotajiem izbūves, pārbūves un remontdarbiem informācija tiks sniegta pēc 2017.gada budžeta apstiprināšanas janvāra mēnesī.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi