×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-01-19
Barikāžu atceres pasākums Mores pamatskolā

Trešdien, 18.janvārī, Mores pamatskolā notika atceres pasākums „Barikādēm 26”.  Pasākuma pirmajā daļā 5. – 8. klašu skolēni noskatījās Zigurda Vidiņa videofilmu „Tēva barikādes”, kurā skolēni uzzināja par 1991. gada janvāra notikumiem, kad cilvēki ticēja, ka kopā izdosies nosargāt brīvību un izmainīt Latvijas vēsturi.

Pasākuma turpinājumā 1.-8. klašu skolēniem bija tikšanās ar Ievu Akurāteri – vienu no ievērojamām Atmodas laika personībām. Māksliniece stāstīja par Atmodas laika notikumiem, barikāžu laiku, dziedāja dziesmas – gan šo vēsturisko notikumu līdzgaitnieces, gan tautasdziesmas un arī jaunas dziesmas. Klausoties Ievu Akurāteri, skolēni un skolotāji guva emocionālu baudījumu, dziedāja līdzi un izjuta dziesmas spēku un nozīmi vēsturiskajos notikumos un tautas gara stiprināšanā.

Ar atmiņu stāstījumiem par barikāžu laikā piedzīvoto dalījās arī Mores kauju muzeja pārstāvis Antons Bračs un Anta Brača.

Pasākuma noslēgumā skolas pagalmā pie simboliska barikāžu ugunskura visa skolas saime un viesi cienājās ar tēju, turpinot sarunas par šajā dienā uzzināto un saprasto. Arī skolotāji dalījās atmiņās par 1991. gada janvāra notikumiem.

Paldies, pasākuma viesiem - Ievai Akurāterei, Antonam un Antai Bračiem – par atsaucību! Paldies, Mores pagasta pārvaldes vadītājai Zentai Bite un Mores kultūras nama vadītājai Sintijai Laizānei par atbalstu pasākuma organizēšanā!

 

Mores pamatskolas vēstures skolotāja
Evita Sloka


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi