×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-01-19
Siguldu un Gaujas Nacionālo parku popularizē tūrisma izstādēs Somijā un Lietuvā

​Ar dalību vienlaicīgi divās starptautiskās tūrisma izstādēs Gaujas Nacionālais parks tiek popularizēts Somijā un Lietuvā. Šīs ir divas no kopumā septiņām izstādēm, kurās Latvijas nacionālajā stendā tiks pārstāvētas Gaujas Nacionālā parka pašvaldības, izceļot zīmolu „Enter Gauja” un Rīgas–Gaujas reģionu titulā „Eiropas gastronomijas reģions” 2017.gadā.

No 19.janvāra sākas viena no nozīmīgākajām starptautiskajām tūrisma izstādēm ziemeļvalstīs – „Matka Nordic Travel Fair 2017” Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Šajā izstādē tiek plaši pārstāvētas valstis no visas pasaules, pulcējot ap 72 tūkstošiem apmeklētāju ik gadu. Dienu pirms izstādes atklāšanas Latvijas vēstniecībā Somijā norisinājās Rīgas–Gaujas gastronomijas reģiona prezentācijas pasākums Somijas mediju pārstāvjiem.

„Adventur 2017”, kas norisinās Lietuvā no 20. līdz 22.janvārim, ir tūrisma galamērķu, dzīvesveida un aktīvā tūrisma popularizēšanai veltīta starptautiska izstāde, kura ik gadu uzņem ap 25 000 apmeklētāju. Kaimiņvalstī dzīvojošie ceļotāji nereti ir jau viesojušies Gaujas Nacionālajā parkā, tomēr interese par reģiona tūrisma piedāvājumu nezūd un apmeklētāji no Lietuvas ietilpst apmeklētāju TOP 10 valstu statistikā.

Šogad īpaša loma Gaujas Nacionālā parka piedāvājumā tiek pievērsta gastronomiskā tūrisma piedāvājumam, ņemot vērā Rīgas–Gaujas reģiona izcīnīto Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017.gadā, koncepta „Ar dabu šķīvī” ietvaros. Izstāžu apmeklētāji varēs iepazīties ar jau rudenī tapušo „Gardēžu ceļvedi”, kā arī jauno drukāto materiālu – „Gardēžu pasākumu kalendāru”.  

Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošās pašvaldības – Siguldas, Cēsu, Valmieras, Līgatnes, Amatas, Pārgaujas, Kocēnu, Priekuļu un Inčukalna – kopš 2012.gada īsteno stratēģiju Gaujas Nacionālā parka kā vienota tūrisma galamērķa veicināšanai.

Piedalīšanās tūrisma izstādēs un gadatirgos tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

Kā ziņots, 2017.gada tūrisma izstāžu sezona tika uzsākta ar dalību vienā no lielākajām tūrisma izstādēm Eiropā – starptautiskajā tūrisma gadatirgū „Vakantiebeurs” Utrehtā, Nīderlandē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi