×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-01-27
Pašvaldības kapitālsabiedrības atskaitās par padarīto

​Siguldas novada pašvaldībai pieder vairākas kapitālsabiedrības – SIA „Siguldas slimnīca”, kas darbojas veselības aprūpes jomā, SIA „Saltavots”, kas darbojas ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu jomā, un SIA „Siguldas Sporta serviss”, kas apvieno vairākas pašvaldībai piederošās sporta bāzes.

2016.gadā tika veikts pašvaldības kapitālsabiedrību audits, kurā saņemtie ieteikumi grāmatvedības pārskatāmības uzlabošanai, sniegto pakalpojumu kontroles un pārraudzības veicināšanai līdz pagājušā gada beigām lielākoties ieviesti visās pašvaldības kapitālsabiedrībās.Reizi gadā kapitālsabiedrības atskaitās pašvaldībai un iedzīvotājiem par paveikto, veiktajām investīcijām un plānoto attīstību.

SIA Siguldas slimnīca” investē attīstībā

Siguldas slimnīca nodrošina medicīnisko aprūpi Siguldas novada iedzīvotājiem, kā arī aktīvi attīsta medicīnas tūrismu un rehabilitācijas pakalpojumus.

Siguldas slimnīca šobrīd ir veiksmīgi attīstījusies trīs virzienos:

  • dzemdību palīdzība – pērn uzstādīts absolūtais dzemdību skaita rekords slimnīcas vēsturē – gada laikā pieņemtas 1016 dzemdības;
  • rehabilitācija – slimnīcas Rehabilitācijas nodaļas klientiem ir pieejami vairāk nekā 120 pakalpojumi;
  • plānveida operācijas – 2016.gadā veiktas 1664 ķirurģiskās, ortopēdiskās, ginekoloģiskās un plastiskās operācijas.

Pēdējos gados ar pašvaldības atbalstu lielākajā daļā slimnīcas veikta rekonstrukcija un modernizācija. 2016.gadā slimnīcas attīstībā investēti 186 387 eiro – iegādātas iekārtas slimnīcas pakalpojumu attīstībai, piemēram, jaundzimušo kardiotokogrāfs, ar ko pierakstīt mazuļa sirdstoņus ūdensdzemdību laikā, pēcoperācijas gultas īpaši liela svara pacientiem, hidrauliskās kušetes un inovatīvas rehabilitācijas tehnoloģijas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļai, kur izveidots jauns pakalpojums – krioterapija. 2016.gadā uzsākta lifta izbūve slimnīcai piederošajā poliklīnikā, atvieglojot medicīnas pakalpojumu saņemšanu iedzīvotājiem ar kustību traucējumiem vai jaunajām ģimenēm. Pie slimnīcas atjaunots vēsturiskās villas „Lakstīgala” tornītis, izveidojot jaunu skatu vietu Siguldā.

Savukārt 2017.gadā plānota slimnīcas kravas–pasažieru lifta modernizācija, jaunākās paaudzes dzemdību galda iegāde, paneļu pastiprinājuma izbūve slimnīcas pagrabā, jaunas krioterapijas iekārtas iegāde, kā arī sāls istabas izveide. Tāpat tiks veikta slimnīcas iekšpagalma lietus ūdens kanalizācijas un seguma sakārtošana. Kopējais pašvaldības un paša uzņēmuma līdzekļu investīciju apjoms slimnīcas attīstībā 2017.gadā pārsniegs 108 tūkstošus eiro.

SIA Saltavots” paplašina centralizēto ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu

SIA Saltavots” ir pašvaldības uzņēmums, kas nodrošina centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus vairāk nekā 13 tūkstošiem Siguldas novada iedzīvotāju. Kapitālsabiedrības galvenie darbības virzieni ir dzeramā ūdens ieguve un piegāde patērētājiem, sadzīves notekūdeņu savākšana un attīrīšana, kā arī asenizācijas pakalpojumu sniegšana. Par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem maksā to saņēmēji – iedzīvotāji un uzņēmumi, savukārt par pašvaldības ieguldītajiem un paša uzņēmuma nopelnītajiem līdzekļiem ik gadu tiek veikta lietus ūdens kanalizācijas sistēmas uzturēšana, kā arī kanalizācijas un ūdensapgādes tīklu paplašināšana. Šobrīd kopējais ūdensapgādes sistēmas tīkla garums ir 82,1 kilometrs, bet sadzīves kanalizācijas sistēmas tīkla garums – 83,5 kilometri.

2016.gadā pašvaldības finansējums un uzņēmuma līdzekļi  183 659 eiro apmērā investēti, lai paplašinātu un pārbūvētu ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus 1,9 kilometru garumā, kā arī lietus ūdens kanalizācijas sistēmas uzturēšanai. Tāpat pērn izstrādāts būvprojekts projektam Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Siguldas novada Siguldas pilsētā, V kārta”, kas paredz līdz 2022.gadam Siguldā izbūvēt jaunus centralizētās kanalizācijas tīklus 5,1 kilometra garumā.

2017.gadā ar 255 522 eiro pašvaldības finansējumu un uzņēmuma paša nopelnītajiem līdzekļiemSIA „Saltavots”paredzējis paplašināt un pārbūvēt centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus, veikt artēziskā urbuma un ūdens atdzelžošanas stacijas izbūvi Krimuldas ielas, Mednieku un Ābeļziedu ielas rajonam, kā arī uzturēt esošo lietus ūdens kanalizācijas sistēmu.

Atgādinām, ka iedzīvotājiempieejams pašvaldības līdzfinansējums individuālo vai daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai līdz 1500 eiro apmērā katram pieslēguma veidam.

SIA Siguldas Sporta serviss” sniedz pakalpojumus aktīvam dzīvesveidam

Aizvadītajā gadā veikta pašvaldības sporta bāžu reorganizācija – Fischer Slēpošanas centrs Laurenčos un Siguldas Pilsētas trase apvienotas SIA Siguldas Sporta serviss”, kurai pēc nodošanas ekspluatācijā tiks pievienots arī jaunuzceltais Siguldas Sporta centrs ar baseinu.

Tā kā SIA Siguldas Sporta serviss” tika izveidots uz SIA Olimpiskais centrs Sigulda”” bāzes 2016.gada nogalē, atskaitē par paveikto 2016.gadā kapitālsabiedrība informēja par Olimpiskā centra Sigulda” paveikto, apsaimniekojot Siguldas Pilsētas trasi. 2016.gadā pašvaldība veikusi investīcijas Siguldas Pilsētas trasē 249 990 eiro apmērā, par kurām ieviesta pacēlāja karšu sistēma, iegādāti ūdenssūkņi, atjaunoti hidranti, veikts sešu sniega lielgabalu un sniega traktora remonts un apkope, iegādāts trases nomas inventārs un uzlabota trases pacēlāju darbība, iznomāts jauns sniega traktors, kā arī veikti elektrības piegādes, trases apskaņošanas, apgaismojuma uzlabojumi un drošības pasākumi.

2017.gadā par pašvaldības investīcijām un uzņēmuma paša nopelnītajiem līdzekļiem 127 479 tūkstošu eiro apmērā Siguldas Pilsētas trasē tiks paplašināti pieejamie pakalpojumi, attīstot vasaras piedāvājumu, proti, plānots izveidot kalnu velosipēdu trasi (downhill mountain biking) ar dažādas grūtības pakāpes trasēm, kas piemērotas gan iesācējiem, gan sportistiem, tāpat paredzēts ieviest jaunu aktīvās atpūtas piedāvājumu tūristiem – kalnu mašīnu nobraucienus lejup no kalna, kā arī organizēt tūres gida pavadībā pa Siguldas velo takām un maršrutiem ar plato riepu velosipēdiem, kas piemēroti gan ziemai, gan vasarai. Tāpat nākamgad tiks iegādāts sniega traktors iznomātā vietā. Plānota arī servisa ēkas jumta maiņa, mazā pacēlāja āķu piespiedēju iegāde, trīs sniega ražošanas lielgabalu iegāde, kas tiks izmantoti arī Fischer Slēpošanas centrā, drošības tilta izbūves projekta izstrāde un snovparka izveide uz mazā kalna.

Savukārt Fischer Slēpošanas centrā šogad plānots ieviest vairākus jaunus pakalpojumus – no janvāra būs pieejami izbraucieni haskiju pajūgā un kameršļūkšana pa mazo kalnu ziemas sezonā, bet visa gada garumā treniņiem un aktīvajai atpūtai būs pieejams lāzerbiatlons.

Šogad tiks aizvadīta arī pirmā Siguldas Sporta centra sezona – siguldiešiem un pilsētas viesiem būs pieejami vairāki baseini, ūdens atrakciju un atpūtas parks, starptautiskiem standartiem atbilstošas trenažieru un sporta zāles.

Līdzās dažādām vietēja, nacionāla un starptautiska mēroga sacensībām visās trīs pašvaldības sporta bāzēs plānots izstrādāt bērnu un pieaugušo treniņnometņu, korporatīvo pasākumu un dažādu apmācību programmas, kā arī tiks ieviesta vienota abonementu sistēma.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi