×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-01-31
Izveidots laulību reģistrācijas kalendārs

Siguldas novada pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv ir izveidots jauns pakalpojums – Dzimtsarakstu nodaļas laulību reģistrācijas kalendārs, kurā redzami laulībām pieejamie datumi un laiki, ļaujot pāriem, kas vēlas stāties laulībā, laicīgi ieplānot laulību reģistrācijas ceremoniju. Atgādinām, ka Siguldas Jaunās pils rekonstrukcijas laikā Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļa svinīgās laulību reģistrācijas ceremonijas veic koncertzālē „Baltais Flīģelis”.

Laulību reģistrācijas kalendārā ir redzami pieejamie datumi sešus mēnešus uz priekšu – normatīvie akti nosaka, ka pieteikt laulību var ne agrāk kā pusgadu pirms plānotās laulību ceremonijas. Gadījumos, kad kāds no laikiem tiek rezervēts, tas no sistēmas tiks izņemts. Personām, kuras vēlas laulāties, ne vēlāk kā mēnesi pirms paredzamās laulību ceremonijas Dzimtsarakstu nodaļā ir jāiesniedz noteikta parauga iesniegums. Plašāka informācija par laulību reģistrāciju Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā pieejama šeit.

Atgādinām, ka kopš 2016.gada 1.janvāra un gadījumos, ja abu personu deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novadā ne mazāk kā 12 mēnešus no iesnieguma par laulības reģistrāciju iesniegšanas dienas, laulības reģistrācija ir bez maksas. Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļas sniegto maksas pakalpojumu cenrādis nosaka, ka svinīgās laulību reģistrācijas maksa ir 87 eiro. Gadījumos, ja laulību Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēs pāris, kur viens no laulātajiem vismaz gadu ir deklarējies Siguldas novadā, ceremonijas maksa būs 43,50 eiro, bet, ja Siguldas novadā vismaz gadu ir deklarējušies abi laulības reģistrācijas pieteicēji, ceremonija būs bez maksas. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem laulības pieteicējiem neatkarīgi no tā, vai laulību ceremonija ir bez maksas vai par maksu, būs jāsedz valsts noteiktā nodeva par laulības reģistrāciju 14 eiro apmērā.

2016.gadā Siguldas novadā reģistrētas 195 laulības – 121 Dzimtsarakstu nodaļā un 74 novada baznīcās. Iespēju bez maksas salaulāties izmantojuši 12 pāri, savukārt 10 pāros viens no laulātajiem ir bijis siguldietis, tādēļ laulību ceremonija bijusi par  puscenu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi