×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-02
Turaidas muzejrezervāts piedalīsies tūrisma izstādē „Balttour 2017”

No 3. līdz 5.februārim Starptautiskajā izstāžu centrā „Ķīpsala” notiks 24.Starptautiskā tūrisma izstāde – gadatirgus „Balttour 2017”, kurā piedalīsies arī Turaidas muzejrezervāts. Jau otro gadu Turaidas muzejrezervāts apmeklētājus gaidīs savā stendā, kur ikvienu iepazīstinās ar vasaras sezonas plašo ekspozīciju un pakalpojumu piedāvājumu, plānotajiem pasākumiem, šogad īpaši izceļot nemateriālo kultūras mantojumu un tā popularizēšanas formas Turaidā.

Piektdien, 3.februārī plkst.13.30 muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne un muzeja pārstāvji gaidīs ikvienu izstādes „Balttour 2017” apmeklētāju Turaidas muzejrezervāta stendā ar īpašu prezentāciju, kuras laikā vēstīs par vērtībām, materiālā un nemateriālā kultūras mantojuma nozīmi, sveiks sadarbības partnerus nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā un iesaistīs kopīgā muzicēšanā un sakāmvārdu spēlē. Skanīgas līvu un latviešu tautasdziesmas dziedās Rīgas folkloras draugu kopa „Skandinieki” – muzeja draugi, lībiešu kultūras mantojuma saglabāšanas veicinātāji jau vairāk nekā 40 gadu garumā. Pēc tikšanās katrs sev līdzi varēs aiznest kopā ar Turaidas kalēju Andri Šceglovu paša kaltu laimes monētiņu.

Pagājušā gada septembrī Īpaši aizsargājamais kultūras piemineklis – Turaidas muzejrezervāts piedalījās Eiropas nozīmes konkursā, kuru organizēja Eiropas kultūras tūrisma tīkls (European Cultural Tourism Network) un ieguva galveno balvu  „Ilgtspējīgs kultūras tūrisma galamērķis 2016” par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu. Par šīs Eiropas nozīmes balvas saņemšanu, kas vainago muzejrezervāta ilggadēju, neatlaidīgu un sistemātisku darbu nemateriālā kultūras mantojuma – tradīciju un prasmju – saglabāšanā, pētniecībā un popularizēšanā, izveidojot Turaidu par vienu no iecienītākajiem starptautiskā un vietējā kultūras tūrisma galamērķiem, Kultūras ministrija pagājušā gada decembrī Turaidas muzejrezervātam piešķīra „Izcilības balvu 2016”, kas ir ļoti nozīmīgs novērtējums Latvijas kultūras procesā.

Izstādes visas trīs dienas Turaidas muzejrezervāta stendā viesus sagaidīs Gaujas lībiešu sievas un puiši, stāstīs par jaunumiem un aktualitātēm Turaidā un aicinās spēlēt sakāmvārdu spēles. Tie, kuri atminēs atjautīgos sakāmvārdus, saņems dāvanā bezmaksas ieejas karti ģimenei uz Latvijas bērnu folkloras svētkiem Dainu kalnā, kas notiks 3.jūnijā vai pasākumu 6.augustā „Šodien pils pieder bērniem – senie stāsti atdzīvojas”. Piektdien un sestdien no12.00 līdz 16.00 Turaidas muzejrezervāta stendā apmeklētāji varēs iepazīties ar Turaidas kalēju Andri Ščeglovu un kalt laimes monētiņas.

Izstādē „Balttour 2017” vienuviet varēs apskatīt vairāk nekā 470 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēs ap 850 tūrisma uzņēmumu no 41 pasaules valstīm.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja
Anda Skuja

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi