×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-06
Siguldiešiem veiksmīgi starti Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā

Nedēļas nogalē Ērgļos un Viešūra kalnā ar vērienu norisinājās Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls, kura ietvaros divas dienas vairāk nekā tūkstotis Latvijas skolu jauniešu cīnījās par godalgām astoņos ziemas sporta veidos. Medaļu kopvērtējumā šogad triumfēja Rīgas Franču licejs, otrajā vietā Madonas Valsts ģimnāzija, trešo vietu dala Rīgas Valsts 2.ģimnāzija un Siguldas Valsts ģimnāzija.

Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla svinīgajā atklāšanas ceremonijā pie Ērgļu vidusskolas tika pacelts Olimpiskais karogs, doti sportistu un tiesnešu zvēresti, kā arī iedegta Olimpiskā lāpa.

Festivāla ietvaros Ērgļos un Viešūra kalnā notika sacensības distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā, slidošanā, kamaniņu sportā, ziemas orientēšanās sportā, kā arī stafetē. Distanču slēpošana, kas iepriekšējos gados bija piesaistījusi vislielāko dalībnieku skaitu, arī šogad saglabāja populārākā sporta veida statusu. Negaidīti liels dalībnieku skaits šogad piedalījās ziemas orientēšanās sacensībās un lielajā skolu stafetē – sporta veidos, kas programmā bija iekļauti pirmo reizi festivāla vēsturē.

Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā viskuplāk bija pārstāvēts Rīgas Franču licejs ar 68 skolēniem, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija ar 54 skolēniem, kā arī Siguldas Valsts ģimnāzija un Rīgas Teikas vidusskola, kas katra uz festivālu bija atvedušas 31 skolēnu.

No Siguldas novada sešām skolām tika pieteikti vairāk nekā 80 skolēni. Sacensībās dalībnieki juta atbalstu ne tikai no savas skolas pārstāvjiem, bet arī no citu Siguldas novada skolu skolēniem.

Siguldas novada skolēni, kuri ieguva pirmo līdz sesto vietu:

  • Distanču slēpošanā otrā vieta Kristīnei Brunerei (Siguldas Valsts ģimnāzija), ceturtā vieta – Kristapam Kārkliņam un Sandijam Suhānovam (abi no Siguldas Valsts ģimnāzijas), piektā vieta Raineram Paeglim (Allažu pamatskola).
  • Kalnu slēpošanā pirmā vieta Laurai Ciagunei (Laurenču sākumskola), Elīnai Nežbortei (Siguldas pilsētas vidusskola), otrā vieta – Agnesei Marijai Sakovičai (Siguldas Valsts ģimnāzija), trešā vieta – Frīdai Saļņikovai (Siguldas pilsētas vidusskola), Ernestam Pēterim Jansonam (Siguldas pilsētas vidusskola), ceturtā vieta Raimonds Rotbergs (Siguldas Valsts ģimnāzija), piektā vieta – Patrīcijai Kristai Ansonskai (Siguldas pilsētas vidusskola), Markam Truhinam (Siguldas 1.pamatskola), sestā vieta - Elzai Saļņikovai, Emīlam Indriksonam (abi no Siguldas pilsētas vidusskolas).
  • Snovbordā pirmā vieta – Matīsam Zvaigznem (Siguldas pilsētas vidusskola), Venijai Amantai Ozolai (Siguldas Valsts ģimnāzija), ceturtā vieta – Markusam Danielam Lasmanim – Dimzam (Siguldas Valsts ģimnāzija).
  • Ziemas orientēšanās sportā pirmā vieta – Kristīnei Brunerei (Siguldas Valsts ģimnāzija).
  • Slidošanā trešā vieta – Darelam Dukuram (Siguldas Valsts ģimnāzija).
  • Kamaniņu sportā otrā vieta – Siguldas Valsts ģimnāzijai, Siguldas pilsētas vidusskolai, ceturtā vieta – Mores pamatskolai.

Paldies visiem skolēniem, kuri startēja, un visiem pedagogiem, kuri atbalstīja savus audzēkņus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi