×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-07
Novada ielu un ceļu atjaunošanai un pārbūvei šogad investēs 5,1 miljonu eiro

Ņemot vērā pašvaldības pārdomāto budžeta plānošanu, kas ļāvusi 2016.gadu noslēgt ar 3,5 miljonu eiro uzkrājumu, kā arī pamatojoties uz iepriekšējos gados veikto pašvaldības ielu un ceļu izvērtējumu, jau pagājušajā gadā tika uzsākti sliktākajā stāvoklī esošo ielu un ceļu atjaunošanas darbi, piemēram, Televīzijas ielā un Līvkalna ielā.

Lai turpinātu uzsākto, tuvākajos gados prioritārā secībā tiks veikti vērienīgi pašvaldības ielu un ceļu atjaunošanas un pārbūves darbi – šogad pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī remontam paredzēti līdz šim vērienīgākie līdzekļi – 5,1 miljons eiro. 10.martā uzsāksies sengaidītie Zinātnes ielas pārbūves darbi par turpat miljonu eiro. Pie labvēlīgiem klimatiskajiem laika apstākļiem jau agrā pavasarī tiks uzsākta apļveida krustojuma Pulkveža Brieža un Vildogas ielā, kā arī apļveida krustojuma Krišjāņa Barona ielā, Pils, Cēsu, Līvkalna ielā krustojumā pārbūve.

Šogad veicamie darbi:

  • Zinātnes ielas pārbūve un gājēju ietves izbūve.
  • Asfaltseguma izbūve grantētajās ielās – Nākotnes, Atbrīvotāju un Paparžu ielā.
  • Bruģētu ielu izbūve Doņu, Meldru un Jāņa Poruka ielā.
  • Asfaltseguma pārbūve vai atjaunošana Līvkalna un Kalna ielā, atsevišķos posmos Krišjāņa Barona ielā.
  • Pils, Cēsu, Līvkalna un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma pārbūve.
  • Apļveida krustojuma Pulkveža Brieža un Vildogas ielā pārbūve.
  • Gājēju ietves izbūve Strēlnieku ielā no Gāles ielas līdz tirdzniecības centram „Šokolāde” un Nurmižu ceļam no Televīzijas ielas līdz Nākotnes ielai. Sadarbībā ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” plānots uzsākt jaunas ietves izbūvi Gāles ielā pie autobusa pieturas starp autoceļu A2 un Strēlnieku ielu.
  • Jaunas gājēju ietves projektēšana Rūdolfa Blaumaņa ielā no autoceļa A2 līdz Pulkveža Brieža ielai.
  • Sadarbībā ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” plānots izstrādāt būvprojektu jaunas ietves izbūvei gar autoceļu A2 no Zinātnes ielas līdz Rūdolfa Blaumaņa ielai.
  • Pulkveža Brieža ielas un Nītaures ielas krustojuma pārbūve, sakārtojot lietus ūdens noteci.
  • Jaunu, izgaismotu gājēju pāreju izbūve.
  • Ielu apgaismojuma rekonstrukcija un pārbūve Depo ielā un Ābeļziedu ielā. Apgaismojuma izbūve gājēju celiņam starp Puķu un Laurenču ielu.
  • Drošības barjeras izbūve Peldu ielā gar Gauju.
  • Ielu apgaismojuma modernizācija un automātikas izbūve.
  • Ietvju un veloceliņu seguma remonts.
  • Grantēto lauku ceļu uzturēšanas darbi, tostarp autoceļa A2 – Mednieki – Jūdaži virskārtas seguma remonts, kā arī projekta izstrāde Kreiļu ceļa pārbūvei, paredzot divkāršās apstrādes metodes pielietošanu, iegūstot kvalitatīvāku segumu.
  • Autobusu pieturvietu pārbūve Krišjāņa Barona ielā pie Siguldas Valsts ģimnāzijas un jaunu pieturvietu izbūve Ziedu ielā pie Siguldas slimnīcas un Rīgas ielā pie pašvaldības Sociālo pakalpojumu centra.
  • Automašīnu novietošanas kabatu izbūve pie Romas Katoļu baznīcas, kā arī Pulkveža Brieža ielā 78 un 93.
  • Ielu pārbūves projektēšana Leona Paegles ielā, ieplānojot arī Štūres laukuma pārbūvi, Miera ielā, Allažu ielā, Stacijas ielā no Allažu ielas līdz Rīgas ielai, Vizbuļu ielā, Kalmju ielā, Mālkalnu ielā, Mazās Pēteralas ielā, Oskara Kalpaka ielā no Raiņa ielas līdz Jēkaba Dubura ielai, Helmaņa ielā no Dailes līdz Jūdažu ielai, Jūdažu ielā, kā arī apbraucamajam ceļam, kas savieno Dailes, Ābeļu, Pīlādžu un Avotu ielu.
  • Izpētes darbi ielu projektēšanai kvartālā starp Nurmižu un Satezeles ielu.
  • Pārbūves projektēšana Oskara Kalpaka, Pils, Raiņa un Jāņa Čakstes ielu krustojumam, kā arī autoceļa A2, Pulkveža Brieža, Strēlnieku un Saules ielas krustojuma pārbūves projektēšana pie tirdzniecības centra „Šokolāde”.

Papildu pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai un pārbūvei 5,1 miljona eiro apmērā, pašvaldības īpašumā esošo ēku un teritoriju uzturēšanai, remontdarbiem un kopšanai, tajā skaitā lietus ūdens kanalizācijas sistēmas pirmās kārtas izbūvei, ielu apgaismošanai un citiem darbiem šogad ieplānoti 3,4 miljoni eiro.

Tuvāko gadu pašvaldības prioritāte ir ielu un ceļu atjaunošana un izbūve, kā arī lietusūdens sistēmas pilnveidošana un sakārtošana, ik gadu šiem darbiem paredzot vairākus miljonus eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi