×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-09
No 1.aprīļa paaugstināsies maksa par atkritumu apsaimniekošanu

No 1.aprīļa tiks paaugstināta maksa par atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā. Līdzšinējais tarifs – 11,07 eiro/m³ bez PVN pieaudzis par 0,61 eiro, sasniedzot 11,68 eiro/m³ bez PVN. Atkritumu apsaimniekošanas maksas paaugstinājums skaidrojams ar grozījumiem Dabas resursu nodokļa likumā, paaugstinot dabas resursa nodokļa likmi par sadzīves atkritumu noglabāšanu poligonā no 12,00 eiro/t uz 25,00 eiro/t. Lai nosegtu izmaksu pieaugumu, tika veiktas izmaiņas nešķirotu sadzīves atkritumu izvešanas tarifā, kas ir proporcionālas dabas resursa nodokļa pieaugumam. Dabas resursu nodokļa likumā veiktās izmaiņas paredz nodokļa pakāpenisku pieaugumu arī turpmākajos gados, līdz 2020.gadam sasniedzot 50,00 eiro/t.

Ņemot vērā, ka dabas resursu nodoklis tika palielināts jau no 2017.gada 1.janvāra, bet nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas izmaiņas stājas spēkā no 1.aprīļa, atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma Pārejas noteikumu 36.punktam, paaugstinātā dabas resursu nodokļa likmes pieaugums, kas radies līdz 1.aprīlim, proporcionāli tiks iekļauts turpmākajos maksājumos periodā līdz 2017.gada 31.decembrim.

Pašvaldība un atkritumu apsaimniekotājs PSIA „Jumis” aicina Siguldas novada iedzīvotājus šķirot atkritumus tam paredzētajos šķirošanas punktos, kā arī atkritumu šķirošanas laukumā „Zemdegas”, tādējādi samazinot nešķiroto un poligonā noglabājamo atkritumu daudzumu, kā arī izmaksas par atkritumu apsaimniekošanu.

Atgādinām, ka 18.februārī specializētajā SIA Jumis” transportlīdzeklī būs iespēja bez maksas nodot nolietoto un nederīgo sadzīves tehniku.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi