×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-09
Palielināts pašvaldības līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem un auklītēm

Siguldas novada Domes sēdē ir apstiprināts līdzfinansējums privātajām pirmskolas izglītības iestādēm un bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem jeb sertificētajām auklēm. Nosakot līdzfinansējuma apjomu, tika ņemtas vērā iepriekšējā gada izmaksas pašvaldības pirmskolas izglītības iestādēs. Kopumā novada jauno ģimeņu atbalstam – līdzfinansējumam privātajiem bērnudārziem un sertificēto auklīšu apmaksai – šogad sasniegs turpat 200 tūkstošus eiro.

Līdzšinējais finansējuma apjoms par bērniem, kuriem nevar nodrošināt vietu pašvaldības pirmskolas iestādēs, bija 139,96 eiro un tas ietvēra arī pašvaldības ieguldījumus izglītības iestāžu renovācijā un būvniecībā. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumos noteiktajai aprēķina metodikai, 2017.gadā līdzfinansējums par bērniem, kuriem no 1,5 gadu vecuma netiek nodrošināta vieta pašvaldības pirmskolas izglītības iestādē un kuri apmeklē privāto pirmskolas izglītības iestādi:

  • no pusotra gada līdz četru gadu vecumam (ieskaitot) būs 179,11 eiro;
  • no pieciem gadiem – 151,13 eiro.

Līdzfinansējums privāto bērnudārzu apmeklējumam tiks saglabāts arī tiem bērniem, kuriem tiks nodrošināta vieta pašvaldības pirmskolas izglītības iestādēs, bet vecāki izvēlēsies privātās pirmskolas izglītības iestādes pakalpojumus – līdz šim pašvaldības atbalsta apmērs mēnesī par vienu bērnu bija 128,24 eiro, bet kopš 2017.gada 1.janvāra līdzfinansējums par šiem bērniem būs 167,20 eiro. Savukārt pašvaldības līdzfinansējums bērniem, kuri saņem bērnu uzraudzības, jeb auklīšu pakalpojumu gadījumos, ja pašvaldība nevar nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzā, palielināts līdz 112,86 eiro mēnesī.

„Latvijā nav daudz pašvaldību, kas nodrošina līdzfinansējumu bērniem, kuriem pašvaldība var nodrošināt vietu pirmskolas izglītības iestādēs, bet vecāki tomēr izvēlas izmantot privātās pirmskolas izglītības iestādes. Siguldas novadā joprojām palielinās bērnu dzimstība un pirmsskolas vecuma bērnu skaits pieaug, tādēļ, neskatoties uz to, ka katru gadu izveidojam ap 100 jaunām vietām pašvaldības bērnudārzos, vietu tajos joprojām daļai bērnu pietrūkst, tādēļ novērtējam Siguldas privāto pirmskolas izglītības iestāžu sniegtos pakalpojumus, kas nodrošina vietas un pirmsskolas izglītības apguvi turpat 100 novada bērniem, nodrošināt arī alternatīvās izglītības iespējas mūsu novadniekiem", situāciju skaidro Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa.

Plašāku informāciju par pieejamo atbalstu novadnieku ģimenēm, kuru bērni apmeklēs vai apmeklē privātās izglītības iestādes, kā arī izmanto auklīšu pakalpojumus, pieejama Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē pa tālruni 67970914.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi