×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-09
Palielināts pašvaldības līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem un auklītēm

Siguldas novada Domes sēdē ir apstiprināts līdzfinansējums privātajām pirmskolas izglītības iestādēm un bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem jeb sertificētajām auklēm. Nosakot līdzfinansējuma apjomu, tika ņemtas vērā iepriekšējā gada izmaksas pašvaldības pirmskolas izglītības iestādēs. Kopumā novada jauno ģimeņu atbalstam – līdzfinansējumam privātajiem bērnudārziem un sertificēto auklīšu apmaksai – šogad sasniegs turpat 200 tūkstošus eiro.

Līdzšinējais finansējuma apjoms par bērniem, kuriem nevar nodrošināt vietu pašvaldības pirmskolas iestādēs, bija 139,96 eiro un tas ietvēra arī pašvaldības ieguldījumus izglītības iestāžu renovācijā un būvniecībā. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumos noteiktajai aprēķina metodikai, 2017.gadā līdzfinansējums par bērniem, kuriem no 1,5 gadu vecuma netiek nodrošināta vieta pašvaldības pirmskolas izglītības iestādē un kuri apmeklē privāto pirmskolas izglītības iestādi:

  • no pusotra gada līdz četru gadu vecumam (ieskaitot) būs 179,11 eiro;
  • no pieciem gadiem – 151,13 eiro.

Līdzfinansējums privāto bērnudārzu apmeklējumam tiks saglabāts arī tiem bērniem, kuriem tiks nodrošināta vieta pašvaldības pirmskolas izglītības iestādēs, bet vecāki izvēlēsies privātās pirmskolas izglītības iestādes pakalpojumus – līdz šim pašvaldības atbalsta apmērs mēnesī par vienu bērnu bija 128,24 eiro, bet kopš 2017.gada 1.janvāra līdzfinansējums par šiem bērniem būs 167,20 eiro. Savukārt pašvaldības līdzfinansējums bērniem, kuri saņem bērnu uzraudzības, jeb auklīšu pakalpojumu gadījumos, ja pašvaldība nevar nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzā, palielināts līdz 112,86 eiro mēnesī.

„Latvijā nav daudz pašvaldību, kas nodrošina līdzfinansējumu bērniem, kuriem pašvaldība var nodrošināt vietu pirmskolas izglītības iestādēs, bet vecāki tomēr izvēlas izmantot privātās pirmskolas izglītības iestādes. Siguldas novadā joprojām palielinās bērnu dzimstība un pirmsskolas vecuma bērnu skaits pieaug, tādēļ, neskatoties uz to, ka katru gadu izveidojam ap 100 jaunām vietām pašvaldības bērnudārzos, vietu tajos joprojām daļai bērnu pietrūkst, tādēļ novērtējam Siguldas privāto pirmskolas izglītības iestāžu sniegtos pakalpojumus, kas nodrošina vietas un pirmsskolas izglītības apguvi turpat 100 novada bērniem, nodrošināt arī alternatīvās izglītības iespējas mūsu novadniekiem", situāciju skaidro Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa.

Plašāku informāciju par pieejamo atbalstu novadnieku ģimenēm, kuru bērni apmeklēs vai apmeklē privātās izglītības iestādes, kā arī izmanto auklīšu pakalpojumus, pieejama Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē pa tālruni 67970914.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Administrācija
- 2017-03-04 10:28

Labdien, Kastanis!

Kopš 2011.gada pašvaldība ir palielinājusi vietu skaitu pirmskolas izglītības iestādēs par aptuveni 400 vietām. Ir paplašināts bērnudārzs „Pīlādzītis”, uzbūvēti divi jauni bērnudārzi - „Ieviņa" un "„Pasaciņa", izveidota bērnudārza „Pasaciņa” filiāle. Domājot par mazo siguldiešu ērtībām, katru gadu pašvaldības investīcijas tiek veiktas arī citu bērnudārzu ēku vai telpu rekonstrukcijā un teritoriju labiekārtošanā.

Šobrīd notiek „Pasaciņas” filiāles paplašināšanas projekta izstrāde, lai drīzumā atklātu vēl divas jaunas grupiņas.

Pie tam, Siguldas novada pašvaldība ir viena no retajām pašvaldībām Pierīgā, kas novadnieku ģimenēm joprojām līdzfinansē aukļu pakalpojumu.

Tāpat, izvērtējot pirmsskolas vecuma bērnu un skolēnu skaita dinamiku, jau ir izstrādāts skolu tīkla optimizācijas plāns, kas paredz jauna skolas korpusa būvniecību.

Pašvaldības speciālisti strādā, lai palielinātu vietu skaitu pašvaldības bērnudārzsos, ceram, ka jaunajā mācību gadā vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē būs arī Jūsu mazulim.


Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Septiņi
- 2017-03-02 06:47

Pašvaldība ir liela ģimene - proporcionāli bērnu skaitam veido budžetu katrai galviņai. Paveicies, ka dzīvojam vietā, kur sīko radību skaits aug straujāk, kā citur. Redzu sacensību, kas ātrāk uzrodas - bērni vai vietas, kur viņus likt! :))
Ņemot vērā, ka atbildību par bērniem 100% jāuzņemas vecākiem, tad attieksmei pret pabalstu vajadzētu būt vienkārši pateicībai.
Man nav ne jausmas, kā maksā citas pašvaldības, domāju, ka tikai loģiski, ja vairāk var samaksāt par 10 bērniem, nekā par 100. Tikai žēl, ka daži vecāki vērtē nevis to, ko DOD, bet gan čīkst par to, ko NEDOD.

Atbilde: Septiņi
Kastanis
- 2017-03-03 09:44

Vispār jau normatīvajos aktos ir noteikts, ka pašvaldībai ir jānodrošina pirmskolas izglītība savā teritorijā. Un līdz šim Latvijā ir bezmaksas pirmskolas, pamatskolas un vidējā izglītība. Bet redz, pašvaldība netiek galā ar saviem pienākumiem un nekaunīgi šos izdevumus pārliek uz vecāku pleciem. Tā teikt paši taisījāt, paši maksājiet jeb jūsu „100% atbildība”. Tagad netiek galā ar pirmskolas izglītības nodrošināšanu, bet kas notiks, kad šiem „pārāk daudziem mazuļiem” būs jānodrošina vieta skolā ?

Atbilde: Septiņi
Septiņi
- 2017-03-03 10:19

Kastani - TU to saki: "pārāk daudziem mazuļi". Nez kāpēc?
Vai Tev ir šaubas, ka Tavi bērni 100% ir Tava atbildība?! Tad vēl līdz bērniem neesi izaudzis...

Atbilde: Septiņi
Kastanis
- 2017-03-04 10:23

Zināt ko cienītais 7, nelieku pašvaldībai ne savus bērnus apģērbt, ne barot, ne soc. pabalstus ubagoju. Sagaidu tikai to, ka beidzot pašvaldība izpildīs LIKUMĀ NOTEIKTO PIENĀKUMU Sakārtos beidzot bērnudārzu jautājumu. Neko vairāk un neko mazāk.

Atbilde: Septiņi
Septiņi
- 2017-03-04 15:23

Nemānies - Tu gaidi arī pabalstu, pie tam - lielāku, kā Tev jau dod! Jo 6 eiro palielinājums priekš Tevis ir "ņirgāšanās".
Man kā cilvēkam, kas savus bērnus pats izaudzināja, tas liekas žēlīgi. Armija vajadzīga, tur iemācās atbildību par visu. Mans lielākais atstāsta daudzus gadījumus, kad ierodas galīgs mīkstmiesis, bet pārvēršas par cilvēku, kas pats ar visu tiek galā.

Atbilde: Septiņi
Kastanis
- 2017-03-07 22:53

Nemānos- labprāt līdzfinansējumu/ pabalstu iemainītu pret vietu bērnudārzā un ik mēnesi ~ 170 eiro vietā maksātu par pusdienām un pulciņiem.

Atbilde: Septiņi
Zaķis
- 2017-03-07 23:52

Kastani - lasu "pašvaldības pienākums ir nodrošināt bērnam iespēju apgūt pirmsskolas izglītību, tai skaitā arī citas pašvaldības izglītības iestādē." Ja nav te - var citur. Daudzi tā dara - dzīvo vienā vietā, bērni iet dārziņa tur, kur strādā. Zinu ģimeni, kuri neviens nestrādā Siguldā, bet te ir deklarēti un bērni iet dārziņos. Te ir prestižāk, tāpat arī skolas te ir prestižākas. "..kad arī citas pašvaldības bērnudārzā šobrīd nav iespējams apgūt pirmsskolas izglītības programmu, ir pieejams valsts atbalsts privātas aukles algošanai". Vajag lasīt visu likumu!

Atbilde: Septiņi
Edgars no Siguldas
- 2017-03-09 09:59

Zaķi: Tu piedāvā bērnus vest uz Mazpisānu pagastu, jo tur būs brīva vieta bērnudārzā? Normatīvajos aktos ir noteikts pašvaldības pienākums nodrošināt bērnus ar pirmsskolas izglītību. Siguldas pašvaldība to nespēj nodrošināt, jo kaut kurā brīdī nav tikusi līdzi laikam. Tas būtu steidzami jālabo un tai būtu jābūt prioritātei, bet, protams, par baseinu priecāsies vairāk ļaužu, kas ir politiski izdevīgāk.
Vecāki auklītes nealgo, jo nav naudu kur likt, bet gan tādēļ, ka spiesti to darīt. Turklāt auklīte nemaksā 110EUR, bet 3x vairāk, un pats galvenais auklīte nav tas pats, kas pirmsskolas izglītīb

Atbilde: Septiņi
Zaķis
- 2017-03-09 16:24

Edgar, es neko nepiedāvāju, es mēģinu saprast, kā man pašai nākotnē būs jārīkojas. Ja es turpināšu strādāt Rīgā, tad laikam man ērtāk būs vest bērnus (kad būs :D ) uz turieni. Esmu tālredzīga meitene! :)) Bet, ja Tev gribas saprast to, ko uzrakstīju, tā kā saproti, manis pēc! Ved kaut tur, kur nosauci!
Tik ceru, ka man netrāpīsies tādi nīkuļi kā Kastanis vai Edgars. Man gribas puisi, uz kuru varu paļauties.

Atbilde: Septiņi
Edgars no Siguldas
- 2017-03-14 11:46

O, jā Zaķi, cik galanti un gudri. Nu tādā gadījumā varu vien Tev novēlēt laikus iegādāties kaķi.

Atbilde: Septiņi
Zaķis
- 2017-03-14 14:14

Edgar, esi dzirdējis teicienu "kā mežā sauc, tā atsaucas"? Nevari radīt priekšstatu, ka esi pamatīgs pusis, ja dinģē pabalstus, kaut tie Tev pienākas "pēc likuma"... Piedod, ja citās jomās esi pusis kā ozols! Te to nevar manīt!

Kastanis
- 2017-03-01 14:14

Jāpiekrīt Edgaram, līdzfinansējums joprojām ir zemākais visā pierīgā. Ja privātajam dārziņam pielikums kaut nedaudz jūtams, tad aukļu pakalpojuma līdzfinansējumu palielināt par 6 eiro ir ņirgāšanās. Man kā vecākam no tiem 6 eiro nav nekāda, nav pilnīgi nekāda starpības. Maksājam ne jau tāpēc, ka nauda kabatu spiestu, bet gan pašvaldība nespēj nodrošināt vietu dārziņā un privātajos arī rindas.

Atbilde: Kastanis
Ketija
- 2017-03-01 15:11

Kastani, Jūsu teksts "Man kā vecākam no tiem 6 eiro nav nekāda, nav pilnīgi nekāda starpības" ir tik nievājošs, ka, manuprāt, tādam cilvēkam, kas šādi var apgalvot, vispār nebūtu jākomentē nekas par finansēm un maksājumiem, izklausās, ka Jūs varat atļauties visu, tikai žulti gan nav bijis, kur likt.
Manuprāt, jebkurš ietaupījums ir ietaupījums. Manā ģimenē aug trīs bērni, visi gan neiet dārziņā. Arī 6, 12 vai 18 eiro ietaupījums mani iepriecina.

Atbilde: Kastanis
Kastanis
- 2017-03-01 16:29

Nezinu kā citi, bet es maksāju auklei tik pat cik iepriekš. Nav ne pa centu nav izmainījusies maksa. Tāpēc bez jebkādas žults varu teikt – tie 6 eiro bijuši nebijuši.

Atbilde: Kastanis
Dzintars
- 2017-03-02 08:19

Nu mēs no 2 gadu vecuma, pat bišķi pirms, jau tikām bērnu dārzā, auktīti ņēmām pavisam maz, toties māsai Cēsīs vispār neko pašvaldība nemaksā, viss uz pašiem, tā kā laikam jau es priecātos, ja man iedotu arī tos 100 pāri eiro, kas vismaz manai ģimenei ir normāls atbalsts.

Edgars no Siguldas
- 2017-02-13 11:19

Es norādīju uz to, ka slavinājuma raksts ir veidots tā kā apdomju laikā, kad tautas vadonis 2 dalībnieku sacensībās finišē pēdējais, bet tiek pasniegts, ka izcīnijis augsto otro vietu.

Tā saucamā auklīšu piemaksa vecākiem ir/būs112.86 EUR, kas ir viena no zemākajām Pierīgā, tāpēc atsauce uz 179.11 EUR ir maldinoša, lai gan politiski, protams, pareiza.

Jums nav uz šo jāatbild, tie vienkārši ir secinājumi.

Edgars no Siguldas
- 2017-02-10 14:59

Kāpēc tā nevajadzīgā spēlēšanās ar cipariem?
Ja bērnam netiek nodrošināts b/d un netiek piem. privātajā Valdorfā, tad maksājumus tā saucamajām auklītēm ir vien 112,86 EUR (viens no mazākajiem Pierīgā) nevis kā cēli izcelts - 179.11 EUR.
Tad jau variet rakstīt arī ka līdzfinansējums ir 5000, tikai vecākiem tiks 110 EUR, pārējais Domei projektu realizēšanai.

Atbilde: Edgars no Siguldas
Administrācija
- 2017-02-10 20:57

Labdien, Edgar!

Summu aprēķins ir ekonomiski pamatots un tajā iekļautas tās izmaksu pozīcijas, kuras ir attiecināmas uz katru pakalpojuma veidu.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Edgars no Siguldas
Kastanis
- 2017-03-01 14:15

Tātad citās pierīgas pašvaldībās dzīve ir dārgāka vai aprēķini nav ekonomiski pamatoti ?

Pasākumi