×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-10
PRECIZĒTS: Saņemts atzinums par Siguldas Sporta centra drošību

Siguldas novada pašvaldība informē, ka šobrīd turpinās darbs pie Siguldas Sporta centra dokumentācijas sakārtošanas, kā arī tiek veikti pēdējie centra iekārtošanas darbi. Lai vērienīgā celtne būtu droša, decembrī un janvārī, kā to paredz normatīvie akti, tika veiktas vairākas standarta pārbaudes un ekspertīzes ēkas konstrukcijām. Vērienīgākā no pārbaudēm bija ēkas dzelzsbetona pārseguma konstrukciju ekspertīze, kuras laikā uz ēkas starpstāva pārseguma tika novietotas 26 tonnas smaguma, lai pārliecinātos par tā izturību. 10.februārī no ekspertīzes veicējiem – SIA „LBS – Konsultants” ir saņemts pozitīvs atzinums par dzelzsbetona pārseguma konstrukciju paneļu reālu izlieču deformācijas pārbaudi pēc lietderīgo slodžu aprēķina, un tas nozīmē, ka ir atlicis pavisam nedaudz, lai Siguldas Sporta centrs vērtu durvis apmeklētājiem. 

Līdz ar pozitīvā atzinuma saņemšanu no ekspertīzes veicējiem ir izpildīts Būvniecības Valsts kontroles biroja norādījums, lai varētu turpināt Siguldas Sporta centra nodošanas ekspluatācijā procesu. Būvniecības Valsts kontroles birojam iesniegšanai ir sagatavoti 25 izpilddokumentācijas sējumi, kas satur 29 mapes un 7211 lapas. Šāda apjoma dokumentācijas sakārtošana, saskaņojot to ar vairākām pusēm, ir ļoti sarežģīta un darbietilpīga. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr.529 „Ēku būvnoteikumi”  170.punktu, ēku ekspluatācijā pieņems Būvniecības Valsts kontroles birojs.

Gatavojoties Siguldas Sporta centra darba uzsākšanai, jau ir apstiprināts centra pakalpojumu cenrādis, kas paredz atlaides ID karšu īpašniekiem, daudzbērnu ģimenēm un vēl vairākām iedzīvotāju grupām. Ir noslēgusies arī Siguldas Sporta centra kafejnīcas telpu nomas tiesību izsole un līgums pēc izsoles ir noslēgts ar SIA „Arseja”. Tāpat šobrīd Sporta centrā turpinās smagatlētikas, trenažieru un aerobikas zāles aprīkojuma uzstādīšana, grīdas marķējuma uzklāšana, kā arī ēkas aprīkošana ar vizuālās identitātes norādēm.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Antons Siguldietis
- 2017-02-10 23:17

Cien. portāla administrācija! Pieņemsim, ka savā meistarībā ir sapinušies Siguldas sabiedrisko attiecību speciālisti, jo novada vadības sankcionētai dezinformācijas publicēšanai šeit tomēr negribētos ticēt -

2016-12-01, Drīzumā tiks atklāts Siguldas Sporta centrs

Siguldas Sporta centrā ir uzsākta būves nodošana ekspluatācijā......

2017-02-10, Saņemts atzinums par Siguldas Sporta centra drošību

Līdz ar pozitīvā atzinuma saņemšanu no ekspertīzes veicējiem ir izpildīts Būvniecības Valsts kontroles biroja norādījums, lai varētu uzsākt Siguldas Sporta centra nodošanas ekspluatācijā procesu....

Atbilde: Antons Siguldietis
Septiņi
- 2017-02-11 22:09

Un - kur te redzama "sapīšanās"? Decembra sākumā pateikts, ka drīz umā atklās, ka notiek process, kas saucas nodošana ekspluatācijā. Lieliem objektiem tas process (jo nodošana ir process, nevis "klikšķis"), iet vairākus mēnešus. Un Sporta centra nodošana, ja tagad jau ir atzinums no BVK biroja, ir notikusi ātri!
Var jau būt, ka, ja dzīvē nav bijusi saskarsme ar būvniecību, vārds "drīzumā" tiek uztverts apmēram tāpat, kā, ja sieva teiktu "drīzumā zupa būs gatava". Jāsaprot, ka attiecībā uz zupu vai milzīgu ēku ir atšķirīgi laika posmi, kurus raksturo ar "drīzumā"... :))

Atbilde: Antons Siguldietis
Antons Siguldietis
- 2017-02-12 11:37

Cien. Septiņi!

Acīmredzot pārprati manis rakstīto, jo esi izlasījis tikai manis minēto sigulda.lv rakstu virsrakstus, bet neesi izlasījis pašus rakstus un salicis kopā tajos teikto.

Runa ir par to, ka 01.12.2016 tiek priecīgi paziņots, ka "ir uzsākta būves nodošana ekspluatācijā...", taču 2 mēnešus vēlāk 10.02.2017 izrādās, ka ir izpildīts "...norādījums, lai varētu uzsākt Siguldas Sporta centra nodošanas ekspluatācijā procesu.".

Tātad 01.02.2016 tika publicēta maldinoša informācija, jo tikai divus mēnešus vēlāk var vispār uzsākt ekspluatācijā nodošanas procesu. Tāda tā sapīšanās.

:)

Atbilde: Antons Siguldietis
Septiņi
- 2017-02-13 08:56

Anton, Anton! Tev neienāk prātā, ka varētu būt situācija, ka ēka ir uzbūvēta, sāc nodošanas "procesu", "procesa" laikā Tev kaut ko kāds no tiem visiem, kas iesaistīti, paprasa papildus, Tu to sagādā un un atkārtoti sāc "procesu", tagad ar pievienotajiem papildmateriāliem? Var jau būt, ka, ja cilvēks nekad nav bijis saistīts ar būvniecību, šādu štelli var nezināt. Bet tad varbūt nevajag uzdot specifiskus jautājumus, bet aprobežoties ar vispārīgiem? :)) Nu nevajg kasīties kasīšanās pēc! Vai nu par lietu, vai izlādējies slēpojot.. Mani veči tā dara!

Atbilde: Antons Siguldietis
Administrācija
- 2017-02-13 08:58

Labdien, Anton Siguldieti!

Paldies par vērību un atvainojamies par neprecīzo formulējumu, esam precizējuši tekstu. Būves nodošanas process ir uzsākts jau pagājušā gada beigās – ekspertīzes, dokumentācijas sagatavošana un iesniegšana ir daļa no Siguldas Sporta centra ekspluatācijā nodošanas procesa.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Antons Siguldietis
Edgars no Siguldas
- 2017-02-13 11:27

Septiņi - Tu tiešām neredzi atšķirību, vai izliecies neredzam?

Turklāt, termiņš nodošanai ekspluatācijā bija ietverts arī nolikumā atbilstoši Publisko iepirkumu likumam. Vai būvnieks saņem līgumsodu par izbūves termiņa kavējumu.

Atbilde: Antons Siguldietis
Administrācija
- 2017-02-13 15:03

Labdien, Edgars no Siguldas!

Pēc būves nodošanas ekspluatācijā pašvaldība rīkosies saskaņā ar noslēgto būvniecības līgumu.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Antons Siguldietis
Septiņi
- 2017-02-14 10:25

Protams, ka izliekos, Edgar!
Neņemu darbā večus, kas nerunā, bet tikai "komentē".
Cienu tos, kas nāk uz parrunām, kas māk uzdot jautājumus bez vēlmes aizskart cieņu, cienu tos, kas neietilpst kategorijā "visas valdības ir sliktas".
Un uzsvars ir uz vārdu "cieņa". Ja to neredzu, cilvēks man neder (vai es nederu viņam). Pārzinu būvniecības procesu, tāpēc īpaši pamanu, ja cilvēks sāk kasīties par nebūtiskiem sīkumiem, nevis priecāties par tiešām labām lietām. Šajā gadījumā - super sporta centrs, nevis daži mēneši šur vai tur...!

Atbilde: Antons Siguldietis
Edgars no Siguldas
- 2017-02-14 15:04

Prieks par Tevi Septiņi, laikam esi labs būvnieks, jo Tev daži mēneši ir šur vai tur, un tikai Tu vari kādam pārmest, bet citu komentāri savukārt ir cieņu aizskaroši.

Cilvēks norādīja uz neprecizitāti, administrācija precizēja, viss nokārtojās, tā ka beidz cepties un sarauj ar tempiem! Lai izdodas.

Pasākumi