×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-15
Ģimnāzijas skolēni ar radošām aktivitātēm apgūst franču valodu

Pagājušajā nedēļā 12.klasēm franču valodas stundas bija citādākas, kā ierasts. Apgūstot tēmu par ēdieniem un Francijas virtuvi, skolēni paši darbojās radoši: sastādīja krustvārdu mīklas un pagatavoja mājās kādu Francijas virtuves ēdienu, atnesa to nobaudīt klasesbiedriem un iepazīstināja ar sev interesantiem faktiem par izvēlēto ēdienu franciski.

Skolēni kā sev tīkamākos, Franciju reprezentējošākos un interesantākos ēdienus bija izvēlējušies tādus arī Latvijā iecienītus ēdienus kā kruasāni (croissants) – gan klasiskie, gan ar sieru, ko skolēni mājās paši bija cepuši pēc oriģinālās receptes, kā arī makarūnu cepumi (macarons), kuru pagatavošana, kā izrādās, ir ļoti sarežģīta un darbietilpīga. Klasē, klausoties skolēnu radošajās prezentācijās, mielojāmies arī ar tādiem desertiem kā šokolādes muss (mousse au chocolat), plānās pankūkas ar šokolādes pildījumu (crêpes au chocolat) un tiramisu. Tā kā Francijas virtuve nav iedomājama bez siera (fromage) – Francijā ir ap 1200 siera šķirņu, tad skolēni prezentēja arī siera salātus, kuru dzimtene ir Francija; neiztikām arī bez klasiskās franču bagetes (baguette).

Skolēni atzina, ka Francijas virtuves mākslas izpēte un ēdienu gatavošana bija interesanta un arī valodu bagātinoša. Un, ja vēl var iepriecināt klasesbiedrus ar kaut ko garšīgu mācību dienas vidū, tad varam teikt, ka esam uzņēmuši spēkus Žetonu vakara sagatavošanas darbiem!

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
franču valodas skolotāja Inese Ērmane-Peiča


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi