Pagājušajā nedēļā 12.klasēm franču valodas stundas bija citādākas, kā ierasts. Apgūstot tēmu par ēdieniem un Francijas virtuvi, skolēni paši darbojās radoši: sastādīja krustvārdu mīklas un pagatavoja mājās kādu Francijas virtuves ēdienu, atnesa to nobaudīt klasesbiedriem un iepazīstināja ar sev interesantiem faktiem par izvēlēto ēdienu franciski.
Skolēni kā sev tīkamākos, Franciju reprezentējošākos un interesantākos ēdienus bija izvēlējušies tādus arī Latvijā iecienītus ēdienus kā kruasāni (croissants) – gan klasiskie, gan ar sieru, ko skolēni mājās paši bija cepuši pēc oriģinālās receptes, kā arī makarūnu cepumi (macarons), kuru pagatavošana, kā izrādās, ir ļoti sarežģīta un darbietilpīga. Klasē, klausoties skolēnu radošajās prezentācijās, mielojāmies arī ar tādiem desertiem kā šokolādes muss (mousse au chocolat), plānās pankūkas ar šokolādes pildījumu (crêpes au chocolat) un tiramisu. Tā kā Francijas virtuve nav iedomājama bez siera (fromage) – Francijā ir ap 1200 siera šķirņu, tad skolēni prezentēja arī siera salātus, kuru dzimtene ir Francija; neiztikām arī bez klasiskās franču bagetes (baguette).
Skolēni atzina, ka Francijas virtuves mākslas izpēte un ēdienu gatavošana bija interesanta un arī valodu bagātinoša. Un, ja vēl var iepriecināt klasesbiedrus ar kaut ko garšīgu mācību dienas vidū, tad varam teikt, ka esam uzņēmuši spēkus Žetonu vakara sagatavošanas darbiem!
Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
franču valodas skolotāja Inese Ērmane-Peiča
© www.sigulda.lv
Saistītās ziņas:
Ģimnāzijas 8.b klases skolēni piedalās Eiropas dienas pasākumos
Ģimnāzijas skolēnu panākumi starptautiskajā matemātikas konkursā
Siguldas Valsts ģimnāzija piedalīsies starptautiskos izglītības pētījumos
Siguldas Valsts ģimnāzija svinēs 100 gadu jubileju
Apskatīt komentārus