×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-15
1.pamatskolas skolēni dodas uz Ledus skulptūru festivālu

10.februārī Siguldas 1.pamatskolas 3.un 4.klašu skolēni un audzinātājas apmeklēja Ledus skulptūru festivālu Jelgavā. Tā bija dāvana par labiem rezultātiem kolāžu konkursā.

Decembra sākumā Siguldas 1.pamatskolas skolēni no Ledus skulptūru festivāla organizētājiem saņēma uzaicinājumu 1.-4.klasēm piedalīties kolāžu konkursā „Karnevāls”. Šāds konkurss notiek katru gadu, moto tiek pieskaņots skulptūru tematikai. Balvas vilinošas – 1.vietas ieguvējiem ceļa izdevumi un ieejas biļetes par brīvu, pārējiem 25 labākajiem brīvbiļetes uz festivālu. Aicinājumam atsaucās 3.c un 4.a, b, c klašu skolēni. Tapa četri darbi. Īpaši uzteicamas Estere Balode un Kristiāna Freimane, kas vienas pašas salīmēja savu klasesbiedru zīmējumus izteiksmīgās kolāžās.

Janvāra beigās tika saņemta priecīga ziņa – 143 iesūtīto kolāžu konkursā mūsu skolas visi četri darbi ieguvuši balvu: čaklie zīmētāji festivālu var apmeklēt par brīvu.

10.februāra pēcpusdienā divos autobusos skolēni un skolotāji devās uz Jelgavu. Vispirms pilsētas kultūras namā ekskursanti apskatīja kolāžu izstādi. Žūrija galveno balvu bija piešķīrusi Sabiles Mākslas skolas audzēkņu darbam.

Pa skaisto gājēju tiltu skolēni devās uz festivāla norises vietu Pasta salā un nokļuva pasakā. Atgriezās Ziemassvētku noskaņa. Ledus skulptūras, kas attēloja karnevālu personāžus, mirdzēja visos krāsu toņos, dega elektrisko lampiņu virtenes, slidotavā skanēja mūzika, salas vidū griezās milzīga spoguļbumba. Skatuve bija izgaismota festivāla atklāšanas pasākumam, mākslinieku apbalvošanai un koncertam. Amatnieki piedāvāja savus izstrādājumus. Milzīgu prieku bērniem sagādāja vizināšanās no slidkalniņiem , kas bija veidoti no ledus un izgaismoti krāsainām lampiņām. Aizmirsās pat aukstums un laiks paskrēja ļoti ātri. Žēl, ka nedzirdējām Roberto Meloni koncertu un neredzējām uguņošanu, jo bija jau vēls un mums priekšā vēl tāls ceļš mājup.

Informāciju sagatavoja:
bibliotekāre
Ligita Valaine


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi