×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-27
Uzsākta pirmklasnieku uzņemšana Siguldas novada skolās; reģistrēšana notiek arī elektroniski

Trešdien, ​1.martā plkst.8.00 uzsākta bērnu reģistrācija Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1.klasēs 2017./2018.mācību gadam. Bērnu reģistrēt 1.klasei var klātienē, iesniedzot iesniegumu izvēlētajā skolā, vai šogad pirmo gadu arī elektroniski – pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv.

Prognozēts, ka skolas gaitas šoruden varētu uzsākt 190–200 Siguldas novadā deklarēto bērnu. Novada skolu kapacitāte ir pietiekama, lai nodrošinātu visu topošo pirmklasnieku vajadzības, jo Siguldas skolas var uzņemt vismaz 230 pirmklasnieku: trīs 1.klasēs Laurenču sākumskolā, kurās mācīsies ne vairāk kā 22 bērni katrā klasē, trīs 1.klasēs Siguldas 1.pamatskolā, kur katrā klasē mācīsies 20 skolēnu, un četrās 1.klasēs Siguldas pilsētas vidusskolā, kur katrā klasē plānots uzņemt ne vairāk kā 26 skolēnus, tostarp 1.klasē ar palielinātu sporta nodarbību skaitu. Allažu un Mores pamatskolā tiks atvērta viena 1.klase katrā izglītības iestādē, un šajās pamatskolās pirmklasnieku reģistrācija ir bez ierobežojumiem, pamatojoties uz vecāku iesniegumu.

Pirmklasnieku reģistrācija klātienē

Reģistrējot pirmklasnieku mācībām izvēlētajā izglītības iestādē klātienē, vecākiem jāuzrāda bērna dzimšanas apliecība un vecāka personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība), kā arī jāaizpilda iesniegums, kurā jānorāda bērna vārds, uzvārds, personas kods, izvēlētā izglītības programma, deklarētā dzīvesvietas adrese, kā arī ērtākais saziņas veids ar izglītības iestādi.

Topošo pirmklasnieku, kuram kādā no pilsētas skolām jau mācās brāļi vai māsas, pieteikšana norisinās līdz 28.februārim.

Pirmklasnieku reģistrācija elektroniski

Pagājušā gada nogalē pašvaldība izstrādāja jaunus saistošos noteikumus „Par kārtību, kādā bērnus reģistrē un uzņem Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu 1.klasēs”, kas paredz iespēju bērnu mācībām 1.klasē reģistrēt arī elektroniski.

Pirmklasnieku elektroniskā reģistrācija sāksies vienlaikus ar reģistrāciju klātienē – 1.martā plkst.8.00. Autorizējoties pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, vecākiem būs jāaizpilda iesnieguma veidlapa par bērna reģistrāciju 1.klasē. Vecāku ērtībai datu ievadīšanu portālā e-sigulda.lv var veikt jau no 20.februāra, bet datu pieņemšana sāksies 1.martā plkst.8.00. Elektroniska reģistrācija notiek līdz 31.martam. Pēc veiksmīgas pirmklasnieka reģistrācijas e-pakalpojumu portālā, vecāki saņems apstiprinājumu, ka pieteikums ir pieņemts.

Pirmklasnieku elektroniska reģistrācija iespējama Siguldas pilsētas skolās, savukārt Mores un Allažu pamatskolā reģistrācija notiks tikai klātienē.

Uzņemšanas reģistra veidošanas kārtība

Pirmklasnieku reģistrs tiks veidots, pēc „rāvējslēdzēja” principa apvienojot klātienē saņemtos iesniegumus ar elektroniski saņemtajiem iesniegumiem. Ja viens bērns būs reģistrēts abējādi, tiks saglabāts pirmais saņemtais pieteikums. Bērnu drīkst reģistrēt 1.klasē tikai vienā mācību iestādē.

Skolēniem – gan tiem, kuri reģistrēti klātienē, gan tiem, kuri reģistrēti elektroniski, – tiks piešķirts individuāls reģistrācijas kods, pēc kura vecāki varēs identificēt bērnu konkrētās izglītības iestādes pirmklasnieku reģistrā, kas jau 1.martā līdz plkst.17.00 būs pieejams pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Katras skolas reģistrs līdz pat 31.martam tiks aktualizēts katru dienu.

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem skolēnu reģistrs tiks sakārtots atbilstoši noteiktajām prioritātēm uzņemšanai Siguldas pilsētas skolās, priekšroku dodot:

  1. novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļiem, māsām un pedagogu bērniem, kuri pieteikti līdz 1.martam;
  2. novadā deklarētiem bērniem (ar nosacījumu, ka bērns un vismaz viens no vecākiem ir deklarēts Siguldas novadā ne vēlāk kā līdz 2016.gada 31.decembrim un vismaz līdz 2017.gada 5.septembrim);
  3. pēc 2016.gada 31.decembra novadā deklarētiem bērniem (ar nosacījumu, ka bērns un vismaz viens no vecākiem ir deklarēts Siguldas novadā);
  4. citos novados deklarētiem bērniem, kuriem māsa vai brālis jau ir uzņemts kādā no Siguldas skolām;
  5. citos novados deklarētiem bērniem.

Gadījumā, ja bērnu nebūs iespējams nodrošināt ar vietu 1.klasē vecāku izvēlētajā mācību iestādē, pašvaldības Izglītības pārvalde, konsultējoties ar vecākiem, koordinēs vietas piešķiršanu citā pašvaldības izglītības iestādē, kurā būs brīvas vietas.

Apstiprinājuma saņemšana un iesniedzamie dokumenti

Līdz 10.aprīlim vecāki saņems rakstisku apstiprinājumu par bērna iekļaušanu pretendentu sarakstā. Pēc tam vecākiem līdz 30.jūnijam izglītības iestādē jāiesniedz:

  • medicīniskā karte 026/u;
  • izraksts no ambulatorās slimnieka medicīniskās kartes 027/u par iepriekš veiktajām profilaktiskajām vakcinācijām;
  • izziņa par apmeklēto izglītības programmu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātajā sagatavošanā;
  • bērna fotogrāfija 3x4 cm.

Ja bērns tiks reģistrēts Siguldas pilsētas vidusskolas 1.klasē ar sporta novirzienu, skolā būs jāiesniedz arī izziņa no ģimenes ārsta ar atzinumu par veselības stāvokli un atļauju piedalīties sporta nodarbībās ar paaugstinātu slodzi. Šiem bērniem būs jānokārto arī fizisko spēju pārbaude, kas notiks 4.aprīlī plkst.10.00 Siguldas Sporta skolā.

Plašāka informācija pieejama izglītības iestādēs un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruni 67970863.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi