×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-28
Pašvaldība sniedz būtiskus atvieglojumus daudzbērnu ģimenēm

Jau vairāk nekā trīs gadus darbojas pašvaldības izveidotā Siguldas novada Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programma, kas novadnieku daudzbērnu ģimenēm sniedz vairākus būtiskus atvieglojumus. Pašlaik pašvaldības atbalstu saņem 322 daudzbērnu ģimenes, un pašvaldība šo ģimeņu atbalstam šogad paredzējusi izlietot vairāk nekā 60 tūkstošus eiro, tostarp sešus tūkstošus eiro daudzbērnu ģimeņu bērnu ēdināšanas pakalpojumu daļējai apmaksai bērnudārzos, vairāk nekā 16 tūkstošus eiro – atvieglojumiem bērnu profesionālās ievirzes izglītības nodarbībām, 25 tūkstoši eiro plānoti ikgadējam daudzbērnu ģimeņu finansiālajam atbalstam, bet plānotās nekustamā īpašuma nodokļa atlaides daudzbērnu ģimenēm pārsniegs 15 tūkstošus eiro.

Daudzbērnu ģimenes statusu Siguldas novadā var iegūt ģimene, kuras aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu (tajā skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni). Daudzbērnu ģimenes statusu var iegūt uz 12 mēnešiem, pēc tam tas jāpagarina.

Atvieglojumi ēdināšanas pakalpojuma maksai bērnudārzos

Daudzbērnu ģimenes var saņemt atvieglojumus ēdināšanas pakalpojuma maksai pašvaldības vai privātajos bērnudārzos. Ja vismaz divi bērni apmeklē bērnudārzu, pašvaldība piešķir 20% atlaidi, ja bērnudārzu apmeklē trīs bērni – 50%, ja četri un vairāk bērnu – tiek piešķirta 75% atlaide bērnu ēdināšanas maksai bērnudārzos.

Atlaides nodarbībām Sporta un Mākslu skolā

Daudzbērnu ģimeņu bērniem pašvaldība noteikusi samazinātu maksu par bērnu profesionālās ievirzes izglītības nodarbībām Siguldas Sporta skolā un Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”.

Ja viens vai divi daudzbērnu ģimenes bērni apgūst profesionālās ievirzes izglītības programmas kādā no šīm pašvaldības izglītības iestādēm, maksa par nodarbībām katram bērnam par katru programmu tiek samazināta par 50% mēnesī. Ja nodarbības apmeklē vismaz trīs daudzbērnu ģimenes bērni, maksa katram bērnam par katru programmu tiek samazināta par 65% mēnesī. Atlaides tiek piemērotas arī tad, ja tiek apmeklētas dažādas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādes.

Atlaides par profesionālās ievirzes izglītības programmas maksu stājas spēkā ar mēnesi, kurā vecāki iesnieguši pieteikumu; tas jāiesniedz katru mācību gadu.

Finansiāls atbalsts, uzsākot mācības vispārizglītojošajā skolā

Reizi kalendārajā gadā pašvaldība izmaksā 50 eiro pabalstu par katru daudzbērnu ģimenes bērnu, kurš apmeklē vispārizglītojošo skolu. Pabalstu daudzbērnu ģimenei izmaksā viena mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas.

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus var saņemt novada daudzbērnu ģimenes, kuru aprūpē ir vismaz trīs nepilngadīgi bērni vai bērni pēc pilngadības sasniegšanas, bet ne ilgāk kā līdz 25 gadu vecumam, ja tie turpina izglītības iegūšanu un ģimenei ir kopīga deklarētā dzīvesvieta. Daudzbērnu ģimenes var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides 50% apmērā par sev piederošu zemi, dzīvokli, dzīvojamo māju, dzīvojamo māju palīgēkām un garāžām. Maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm atlaide sasniedz pat 70% no maksājamā nekustamā īpašuma nodokļa.

Ja daudzbērnu ģimenei pieder vairāki īpašumi, atvieglojumu piešķir par īpašumu, kurā daudzbērnu ģimene ir deklarējusies.

Lai iesaistītos Siguldas novada Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā, vienam no daudzbērnu ģimenes vecākiem jāiesniedz pieteikums, kurā jānorāda, kādus atvieglojumus ģimene vēlas saņemt. Pieteikums jāiesniedz pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3 vai elektroniski – pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Pieteikumu var iesniegt arī Siguldas, Mores un Allažu pagasta pārvaldē. Papildu informācija pieejama pašvaldības Pakalpojumu centrā, vai zvanot uz bezmaksas tālruni 80000388.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi