×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-02
Noslēgts līgums par novada ielu, ceļu un laukumu uzturēšanu

​Noslēdzies pašvaldības rīkotais atklātais konkurss par Siguldas novada autoceļu, ielu un laukumu uzturēšanu. Konkursā piedalījās trīs pretendenti, un līgums par pakalpojumiem 400 tūkstošu eiro apmērā uz gadu noslēgts ar SIA „DGR serviss”. Novada ielu, ceļu un laukumu uzturēšanas darbus pašvaldība apmaksā no valsts piešķirtās mērķdotācijas, savukārt ielu un ceļu rekonstrukciju, pārbūvi un atjaunošanu pašvaldība veic par saviem līdzekļiem, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu.

Siguldas novada pašvaldības pārvaldībā ir 166 kilometri autoceļu, kas lielākoties ir grantētie autoceļi, un vairāk nekā 100 kilometru ielu, tostarp ielas ar asfaltsegumu 46 kilometru garumā un grantētās ielas 54 kilometru garumā. Siguldas novadā ir gandrīz 40 stāvlaukumu un automašīnu novietošanas kabatu, kā arī vairāk nekā 30 pašvaldības pārvaldībā esošu sabiedriskā transporta pieturvietu.

Līdz šim ik gadu tika rīkoti vairāki publiski iepirkumi un slēgti vairāki līgumi par atsevišķām darbu kategorijām, bet šogad, lai uzlabotu saņemto pakalpojumu kvalitāti un optimizētu iepirkumu procesus, tika izsludināts viens iepirkums par visu darbu apjomu. Noslēgtais līgums paredz novada ceļu, ielu, laukumu, pašvaldībai piederošo automašīnu stāvlaukumu, sabiedriskā transporta pieturvietu uzturēšanu, kopšanu un remontdarbus vasaras sezonā no 1.marta līdz 1.novembrim un ziemā – no 1.novembra līdz 1.martam. Siguldas novada ielu un ceļu ikdienas uzturēšana tiek veikta saskaņā ar pašvaldības noteikumiem „Par autoceļu uzturēšanas klasēm Siguldas novadā” un Ministru kabineta noteikumiem Nr.224 „Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli”, kā arī Siguldas novada Transporta būvju (ielu, autoceļu, laukumu) uzturēšanas darbu tehnisko specifikāciju prasībām.

Noslēgtais līgums paredz, ka uzņēmējs vasarā nodrošinās autoceļu un ielu kopšanu, kas ietver iegruvumu un izskalojumu likvidēšanu, grāvju tīrīšanu, komunikāciju aku regulēšanu un vāku nomaiņu, ceļu nomaļu uzturēšanu, krūmu izciršanu un zāles pļaušanu pie ceļiem, paaugstinot satiksmes drošību.

Tāpat tiks uzkoptas pašvaldības sabiedriskā transporta pieturvietas, auto stāvlaukumi un atpūtas vietas, tostarp savācot atkritumus no atkritumu urnām. Uzņēmējs nodrošinās arī tiltu un ūdens caurteku uzturēšanu. Veicamo darbu skaitā ir arī vētras seku likvidācija, atbrīvojot ielas no vētras izgāztiem kokiem vai nolauztiem zariem.

Savukārt ziemā uzņēmējam jānodrošina pašvaldības autoceļu, tiltu, ielu, stāvlaukumu, pieturvietu ikdienas uzturēšana – sniega tīrīšana un slīdamības mazināšana, atkarībā no laikapstākļiem kaisot ielas ar smilts–sāls maisījumu, smilti vai mitro sāli vai veidojot rievas apledojumā.

Noslēgtais līgums paredz arī grantēto ielu un ceļu uzturēšanu, ar greideri tos profilējot un planējot, vajadzības gadījumā papildinot ceļa materiālu ar šķembu vai grants maisījumu atkarībā no ceļa seguma veida. Tāpat plānoti bruģakmens seguma ielu, ietvju un laukumu remontdarbi, kā arī ielu un ietvju apmaļu regulēšana, uzstādot jaunas apmales bojāto vietā. Savukārt asfaltseguma ceļu un ielu uzturēšana ietver nelielu plaisu aizliešanu ar bitumena emulsiju vai mastiku, lai novērstu ielas vai ietves seguma bojājumus.

Pie labvēlīgiem laikapstākļiem – sausā laikā ar gaisa temperatūru virs +10 grādiem – uzņēmējam jānodrošina asfaltbedrīšu remonts pēc pilnās tehnoloģijas, savukārt nelabvēlīgos laikapstākļos, sevišķi ziemā, satiksmei bīstamām bedrēm jāpielieto asfaltbedrīšu remonts ar auksto asfaltbetonu pēc nepilnas tehnoloģijas, kas paredzēts termiņam no trīs līdz sešiem mēnešiem.

Par gājēju ietvju, veloceliņu, skvēru un citu pašvaldības teritoriju kopšanu un uzturēšanu bija izsludināts atsevišķs iepirkums, kurā tika izraudzīts SIA „Hagberg".

Siguldas novada iedzīvotāji par infrastruktūras uzturēšanas nepilnībām uz pašvaldības ielām, ceļiem un laukumiem tiek aicināti informēt pašvaldības klientu apkalpošanas speciālistus, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000388, kuri par nepieciešamajiem uzturēšanas darbiem informēs „DGR serviss”.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi