×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-09
Bērnudārzā „Ābelīte” atklāta silto smilšu iekārta

8.martā bērnudārzā „Ābelīte” tika atklāta Dabas vides estētikas studija, kurā bērniem būs iespēja darboties silto smilšu iekārtā „Warmsandbox” – tajā bērni no krāsainām smiltīm un dabas materiāliem varēs veidot kompozīcijas. Bērnudārza „Ābelīte” silto smilšu kaste būs 19. šāda veida iekārta Latvijā. Tajā nodarbības bērniem vadīs skolotājas, kas apguvušas dabas vides estētikas mācību programmu un ieguvušas speciālista sertifikātu.

Dabas vides estētikas apvienības vadītāja Diāna Timofejeva par savu izgudrojumu – silto smilšu iekārtu – 2012.gadā saņēma atzinību starptautiskajā izgudrojumu izstādē „Minox 2012”.

Pirms gada „Ābelītes” skolotājām, kuras bija uzsākušas mācības dabas vides estētikā, studija bērnudārzā likās tāls un nereāls sapnis. Aizrautība, degsme un pārliecība par tās nepieciešamību ir devusi rezultātu. Ir ticis ieguldīts milzīgs darbs, lai tagad varētu priecāties par veikumu – iestādē esošo silto smilšu iekārtu.

Esam pateicīgi sponsoriem – Taipejas misijai Latvijā un uzņēmējam no Siguldas, kuri ar savu atbalstu palīdzēja mūsu ideju īstenot, finansējot silto smilšu iekārtas iegādi un telpas iekārtojumu! Liels paldies Siguldas novada pašvaldībai un Siguldas izglītības pārvaldei par sapratni, atbalstu un veikto remontu Dabas vides estētikas studijas telpā.

Pamazām dabas vides estētikas ideja ir aizrāvusi visu „Ābelītes” kolektīvu. Gandrīz visas iestādes skolotājas mācās kursos „Gadalaiku cikli”, kur gūst jaunas idejas darbam ar dabas materiāliem, apgūst dabas vides estētikas pamatu metodiku. Jaunās zināšanas viņas izmanto ikdienas darbā un atzīst, ka darbs ar dabas materiāliem bērnus aizrauj, nomierina, rosina viņos iztēli un fantāziju. Stresainā, skrejošā moderno tehnoloģiju laikmetā, kad apkārt ir pārmēru daudz košu, krāsainu kairinājumu, dabas materiāli ir iespēja bērnu emociju līdzsvarošanai, harmonizēšanai.

Par silto smilšu nodarbību ietekmi uz bērna veselību Diāna Timofejeva stāsta: „Silto smilšu iekārta, kas sastāv no kastes un siltumu nodrošinošas ierīces, ir izgudrojums, kas ļauj silto smilšu pieredzi izbaudīt neatkarīgi no gadalaika. Šīs nodarbības sevī apvieno pasaulē pazīstamās siltumterapijas, sammoterapijas un dabas vides estētikas metodisko struktūru, kas nodrošina siltuma un smilšu pieskārienu efekta saņemšanu vieglā un vispārpieejamā formā. Labvēlīgi tiek ietekmēts balsta un kustību aparāts, imūnā sistēma un citi procesi, kas veicina organisma pašregulāciju. Silto smilšu nodarbības bērniem stiprina realitātes izjūtu, aktivizē taustes sajūtas, stimulē sīko motoriku, nomierina hiperaktīvus bērnus un aktivizē pasīvos, nostiprina un koriģē stāju, atjauno saikni ar dabu, dod dziļu relaksācijas un brīvības sajūtu.”

Lai ikviens studijas apmeklētājs, kurš baudījis silto smilšu pieskārienus, kļūst priecīgāks, spirgtāks un veselīgāks!

Youtube

Informāciju sagatavoja:
Bērnudārza „Ābelīte” vadītājas vietniece izglītības jautājumos
Ilze Kanajeva-Salnā


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi