×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-10
PRECIZĒTS: Sāksies Zinātnes ielas pārbūve

Trešdien, 15.martā, ar vecā asfaltseguma frēzēšanu tiks uzsākta Zinātnes ielas rekonstrukcija 1,7 kilometrus garā posmā – no Vidzemes šosejas līdz autoceļam P8 „Inciems–Sigulda–Ķegums". Ielas rekonstrukciju par turpat miljonu eiro plānots pabeigt līdz šā gada rudenim. Darbus veiks iepirkuma procedūras rezultātā izvēlētais SIA „8 CBR”. Sākoties Zinātnes ielas rekonstrukcijai, plānoti satiksmes ierobežojumi.​

Zinātnes ielas pārbūves laikā tiks veikta brauktuves seguma rekonstrukcija visā ielas garumā – tiks demontēts vecais, kritiskā stāvoklī esošais asfaltsegums, izveidota jauna ceļa pamatne un ieklāts asfaltsegums.Ielas rekonstrukcijas ietvaros tiks veikta lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve 585 metru garumā, kā arī ūdensvada rekonstrukcija vai izbūve 375 metru garumā. Tāpat tiks veikti satiksmes organizācijas uzlabojumi – krustojumu un nobrauktuvju uz privātīpašumiem pārbūve. Zinātnes ielas krustojumā ar Institūta ielu paredzēts izbūvēt izgaismotu gājēju pāreju, savukārt nedaudz pirms krustojuma ar Institūta ielu tiks izbūvēta jauna sabiedriskā transporta pietura.

Ielas rekonstrukcija neskars jau izbūvēto apgaismoto gājēju ietvi gar Zinātnes ielu posmā no šosejas līdz Helmaņa ielai, savukārt jauna apgaismota gājēju ietve Zinātnes ielā tiks izbūvēta posmā no krustojuma ar Helmaņa ielu līdz darbnīcām.

Paralēli ar pašvaldības veikto Zinātnes ielas rekonstrukciju, VAS „Latvijas Valts ceļi” šogad veiks Vidzemes šosejas un Zinātnes ielas krustojuma pārbūvi, uzlabojot satiksmes drošību – izveidojot jaunas gājēju pārejas un uzstādot jaunus luksoforus.

Apzinoties ielu un ceļu kritisko stāvokli, pašvaldība 10.martā veica satiksmei bīstamo asfaltbedrīšu remontu Helmaņa, Institūta un Kalna ielā.

Jau ziņots, ka, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem, tiks uzsākti pārbūves darbi Pils, Cēsu, Līvkalna un Krišjāņa Barona ielas, kā arī Pulkveža Brieža un Vildogas ielas apļveida krustojumos. Tāpat drīzumā plānots turpināt Līvkalna ielas remontdarbus.

Atgādinām, ka kopš decembra Latvijā novērojami grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbiem nelabvēlīgi laikapstākļi. Atkušņa un nokrišņu laikā grants ceļu segas virskārta atkūst un grants segas konstrukcija pārmitrinās un tajā var sākt strauji veidoties defekti. Kamēr grants ceļa klātne nav pilnībā atkususi un ceļš nav apžuvis, bedrīšu veidošanos nav iespējams uzreiz novērst, jo, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrināto ceļu, situāciju var tikai pasliktināt un pilnīgi sabojāt ceļu. Grants segumu iespējams greiderēt tikai tad, kad segums ir apžuvis. Visu novada grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbi tiks atsākti, iestājoties piemērotiem laikapstākļiem.

Šogad pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai un pārbūvei budžetā ieplānoti līdzekļi 5,1 miljona eiro apmērā. Tuvāko gadu pašvaldības prioritāte ir ielu un ceļu atjaunošana un izbūve, kā arī lietusūdens sistēmas pilnveidošana un sakārtošana, ik gadu šiem darbiem paredzot vairākus miljonus eiro. Ar plānoto ielu un ceļu pārbūves darbu sarakstu iespējams iepazīties šeit


Zinātnes ielas pārbūve tiek veikta Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) 3.3.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām” otrajā projektu iesniegumu atlases kārtā „Ieguldījumi uzņēmējdarbībai nozīmīgā infrastruktūrā reģionālas nozīmes attīstības centru pašvaldībās” iesniegtā projekta „Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Siguldas novada pašvaldības ražošanas apbūvei piegulošajās teritorijās”,projekta iesnieguma Nr.3.3.1.0/16/I/010 ietvaros. Kopējās projekta izmaksas ir 730 769,53 eiro, tai skaitā ERAF līdzfinansējums ir 427 215,89 EUR,  EUR 15 078,21 EUR Valsts budžeta dotācija pašvaldībām, Siguldas novada Domes finansējums 288 475,90 EUR.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Administrācija
- 2017-03-13 12:53

Labdien, LigaLiga un Septiņi!

Rekonstrukcijas laikā nav plānots satiksmei slēgt Zinātnes ielu. Šobrīd būvnieks saskaņo piemērotāko satiksmes organizācijas plānu ar VAS „Latvijas Valsts ceļi”. Satiksmi plānots organizēt, vai nu divos virzienos ar luksoforiem, vai arī vienvirzienā. Luksoforu izveidošana Institūta ielas un Vidzemes šosejas krustojumā netiek izvērtēta kā iespējamais satiksmes organizācijas variants.
Pašvaldība jau pagājušajā nedēļā uzsāka asfaltbedrīšu remontu Helmaņa, Institūta, kā arī Mores ielā, kur atlikušo bedrīšu aizbēršana ir tuvāko darbadienu plānā.
Pašvaldība plāno no Zinātnes ielas un Pulkveža Brieža un Vildogas ielas apļveida krustojuma, kur tuvākajā laikā arī sāksies rekonstrukcija, noņemto veco asfaltsegumu izmantot bedrīšu aizbēršanai Helmaņa un citās ielās. Tomēr tikai darba gaitā varēs redzēt, vai nofrēzētais materiāls ir piemērots bedrīšu aizbēršanai. Tiek izskatīta arī iespēja nofrēzēto asfaltsegumu uzbērt uz Melioratoru ielas pie krustojuma ar Nītaures ielu. Atgādinām, ka šogad tiks veikta Melioratoru un Strēlnieku ielas pārbūves projektēšana, lai abas ielas pārbūvētu par asfaltseguma ielām.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Administrācija
Septiņi
- 2017-03-13 16:15

Paldies par tiešām izsmeļošu atbildi! :))

Septiņi
- 2017-03-13 10:25

LigasLigas secinājumi ir pamatoti, jo, ja tiks slēgta uz laiku Zinātnes iela, tad Mores un Institūta ielas tiks intensīvi izmantotas. varbūt ir iespējams uzlikt pagaidu luksoforu Inst.un Vidz.šos ielas krustojumā? Nezinu, vai tā dara, bet tas būtu noderīgi. Bet gan jau ir plāns, par to nešaubos! Vai Mores ielā bijusi ietve?!
Bet ieteikums jau tagad uzsākt Helmaņa ielas pārbūvi - gan neiet kopā ne ar gadalaiku, ne ar būvniecības secību.
Un Andra Berga ieteikums stiprināt Helmaņa ielu ar nograuzto asfaltu - arī izklausās loģisks.

LigaLiga
- 2017-03-13 09:27

Milzīga problēma pārvietoties pa Mores ielu ir arī gājējiem, jo pašvaldība ir šeit likvidējusi trotuāru. Tas nozīmē, ka šis posms ir ārkārtīgi nedrošs gājējiem, autobraucējiem, t.sk. b/d Saulīte vecākiem un bērniem.
Protams, tas nozīmē, ka visiem šiem iedzīvotājiem nāksies izmantot neregulētu krustojumu uzbraukšanai uz šosejas A2 Institūta ielā, kas rada milzu draudus drošībai.
Lūdzu steidzami uzsākt Helmaņa ielas sakārtošanu un nodrošināt izbraukšanu uz šosejas Jūdažu ielā pie luksofora, lai uzlabotu iedzīvotāju drošību un samazinātu satiksmes intensitāti Mores un Institūta ielā.

LigaLiga
- 2017-03-13 08:59

Labdien!
Jautājums pašvaldībai - kādēļ vēl nav uzsākti Helmaņa ielas seguma uzlabošana posmā līdz Jūdažu ielai. Zinātnes ielas remonts tiek plānots ļoti vērienīgs, kas tiešām priecē, tādēļ iespējamā satiksmes plūsmas novirzīšana pa Helmaņa ielu būtu pat ļoti nepieciešama. Tomēr ielas sliktā stavokļa dēļ, tas pašlaik nav iespējams.
Tas nozīmē, ka ļoti liela daļa iedzīvotāju būs spiesti izmantot Mores ielu, kas ir ļoti apgrūtinoši, ņemot vērā, ka braukšana sanāk gar b/d Saulīte stāvlaukumu, it īpaši rīta un vakara stundās.

Andrisbers
- 2017-03-12 23:24

Labdien,

Siguldas pašvaldībai

Sakiet lūdzu vai šoreiz saimnieciski lietderīgi nebūtu nograuzto asfaltu izmantot tur pat esošai Helmaņu ielai, lai atrisinātu šobrīd samilzušo situāciju ar Ābeļdārza BEDRĒM?

Cik noprotu greideri neredzēt vēl mēnesi, bet bedrēs jau drīz varēs pazaudēt auto...

Paldies!

Atbilde: Andrisbers
Administrācija
- 2017-03-13 11:11

Labdien, Andrisbers!

Pašvaldība plāno pēc Zinātnes ielas rekonstrukcijas uzsākšanas noņemto veco asfaltsegumu izmantot bedrīšu aizbēršanai Helmaņa un citās Ābeļdārza ielās. Tomēr tikai darba gaitā varēs redzēt, vai nofrēzētais materiāls ir piemērots bedrīšu aizbēršanai.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi