×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-17
Siguldas 1.pamatskolas skolēni ciemojas „Namdara darbnīcā”

9.martā Siguldas 1.pamatskolas 1.c klase un 2.a klase, devās ekskursijā uz Kultūras un izklaides centru „Namdara darbnīca” Garkalnes novadā, pavadot aktīvu un jaunām zināšanām piepildītu dienu.

„Namdaru darbnīcā” apguvām izglītojošu programmu „Mūsu vērtība – koks”. Tas bija brīnišķīgs piedzīvojumus, kurā atklājām, kā dabas materiāls koks prasmīgu meistaru rokās spēj atdzīvoties jaunos veidolos – ēkā, traukos, dekoros, rotaļlietās, šūpolēs, kamanās utt. Cik svarīga ir meistara mīlestība gan pret darbu, gan sava darba materiālu – koku!

Izglītojošā, interaktīvā lekcijā par koku sugām Latvijā iepazināmies ne vien ar kadiķa koka smaržas noslēpumu, skaņām, kādas raksturīgas dažādām koku sugām, bet arī iepazināmies ar koka amatniecības nozari un namdara profesiju.

Darbnīcā bērni iepazinās ar tādu namdara instrumentu kā slīmests, meistaru vadībā greba, zāģēja, grieza koku. Katrs izgatavoja savu izejas biļeti – koka suvenīru. Kopīgiem spēkiem izgrebām koka sili, ko paņēmām arī līdzi uz skolu, plānojam tajā iestādīt puķes. Katra klase kopīgi pagatavoja mājīgu, ērtu putnu būrīti, kur divām izredzētām putnu ģimenītēm apmesties jau šajā pavasarī. Būs jālūko koki, kur tos piestiprināt.

Radošo darbošanos papildināja elpu aizraujoša programmas izklaidējošā daļa: etnogrāfiskās rotaļas ar koka rīkiem, nobrauciens pa 85 metru garu trasi. Bērni ļāvās priekam un iztēles lidojumam, spēlējoties rotaļu laukuma mazajos koka namiņos. Jauks bija arī pikniks Ugunskura namā, kur pie ugunskura baudījām patiešām īpašo Namdara spēka tēju un mielojāmies ar pusdienām.

Ekskursija bija lieliska! Varam pateikties gan jaukajiem, pavasarīgajiem laika apstākļiem, gan viesmīlīgajiem namdaru meistariem, mājas saimniekiem.

Informāciju sagatavoja:
1.c klases audzinātāja
Lolita Šteinberga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi