×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-20
Siguldas Valsts ģimnāzijā aizvadīts atklātais šaha čempionāts

17.martā Siguldas Valsts ģimnāzija uzņēma ciemiņus no visām Latvijas pusēm. Lai piedalītos ģimnāzijas otrajā atklātajā ātrā šaha čempionātā, kuplā skaitā bija ieradušies gan pašu novada jaunie šahisti, gan skolnieki no Ventspils, Kuldīgas, Dobeles, Vangažiem, Limbažiem, Dundagas, Olaines, Inčukalna, Krimuldas un Rīgas. Turnīrs ir strauji iekarojis popularitāti – ja pērn ģimnāzijas čempionātā startēja 35 dalībnieki, tad šogad jau ieradās 67 jaunie prāta spēles cienītāji.

Pašu sienas un laba spēles prasme ar iegūtiem sešiem punktiem no septiņiem iespējamiem palīdzēja Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnam Rūdolfam Aleksandram Strodam izcīnīt augsto trešo vietu. Pirmo vietu ieguva Marika Kučuhidze no Ventspils (6,5 punkti), bet otro – Emīls Grīnerts no Dundagas (seši punkti).

Labākā Siguldas novada jaunā šahista tituls tika piešķirts Laurenču sākumskolas 6.klases skolniekam Krišjānim Gercānam (četri punkti).

Čempionāta galvenā rīkotāja bija Siguldas Valsts ģimnāzijas šaha skolotāja, meistarkandidāte Sandra Harlinska sadarbībā ar informātikas pasniedzēju Gunāru Kanbergu. Patīkami, ka Siguldas Valsts ģimnāzija kļūst par novada un plašāka reģiona šaha dzīves centru, regulāri uzņemot gan jaunos šahistus, gan arī pēdējos gados kļūstot par mājvietu vienam no lielākajiem šaha turnīriem Baltijas valstīs – Siguldas novada atklātajam čempionātam. Ģimnāzija ir arī viena no novada mācību iestādēm, kur audzēkņi var apgūt šaha spēli pulciņa nodarbībās.

Olaines jauno šahistu trenere Guna Skujiņa turnīra noslēgumā pauda ciemiņu kopīgo viedokli, izsakot pateicību par lielisko turnīra organizāciju un aicinot rīkotājus turpināt šo uzsākto šaha svētku tradīciju.

Turnīra rezultāti pieejami šeit.

Informāciju sagatavoja:
šaha meistarkandidāts
Visvaldis Gercāns


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi