×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-24
Karjeras nedēļa Siguldas pilsētas vidusskolas sākumskolā

No 20. līdz 24.martam Siguldas pilsētas vidusskolas 1.-4.klašu skolēniem norisinājās Karjeras nedēļa. Tās laikā skolēni pētīja profesijas, pārrunāja to nozīmi un aktualitāti, meklēja izzudušās un izzūdošās profesijas, izdomāja jaunus nākotnes amatus un zīmēja savas sapņu profesijas.

Brīvlaika nedēļā skolēniem tika dots praktisks uzdevums, kas bija jāveic kopā ar vecākiem – 1. un 2.klases veidoja savas ģimenes „Profesiju koku”, norādot savu vecāku amatus,  kā arī uzzinot, kas pēc profesijas bija viņu vecvecāki un citi radinieki. Klases stundās tika apkopoti skolēnu veiktie pētījumi, kā arī pārrunāts, kuras profesijas bija populāras agrāk un kuras populāras mūsdienās. Viens no 2.B klases skolēniem bija uzzinājis, ka viņa ģimenes „Profesiju kokā” ir pat barons. 2.B klase turpināja pētīt klases „Profesiju kokus” un apkopoja informāciju par to, cik no katra koka ir garīga darba veicēji un cik – fiziska darba veicēji. Savukārt 1.A klase devās iepazīties ar farmaceita profesiju uz „Mēness aptieku”. 3. un 4.klases meklēja informāciju par profesijām, kas ir izzudušas un kas lēnām izzūd mūsu dzīvē. Skolēniem bija iespēja arī paredzēt, ar ko cilvēki nodarbosies nākotnē, kādas varētu būt nākotnes profesijas. Pēc bērnu domām, tās būs saistītas ar tehnoloģijām, inženierzinātnēm un robotiku.

Piektdien, 24.martā, skola bija atvērta dažādu profesiju pārstāvjiem, kuri viesojās „Profesiju stacijās”. Katrā klasē bija kāds no vecākiem, kas skolēnus iepazīstināja ar savu nodarbošanos, kā arī ļāva bērniem iejusties savā amatā. Skolas ciemiņi bija gan policisti un kinologs, gan uzņēmēji un skaņotājs, gan friziere un  māksliniece, gan vecāki, kuru nodarbošanās saistīta ar dabu, kā arī ugunsdzēsējs. Skolēni varēja izvēlēties vienu staciju, kurp doties. Kādam tā bija tikai ziņkārība par konkrēto amatu,taču kādam varbūt sapņu un nākotnes profesija.

Liels paldies atsaucīgajiem vecākiem, kuri stāstīja par savu nodarbošanos un dalījās savā pieredzē! Iespējams, ka kāds no skolēniem būs guvis iedvesmu, aizrautību  un patiesu interesi par kādu no profesijām, un nākotnē pievienosies jūsu komandai!

 

Informāciju sagatavoja:
Ieva Gaile
Siguldas pilsētas vidusskolas ārpusklases darba organizators


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi