×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-27
Turpinās bērnu pieteikšana bērnudārzos jaunajam mācību gadam

​Tuvojoties bērnudārzu grupu komplektēšanai jaunajam mācību gadam, vecāki, kuru bērni reģistrēti bērnudārzu rindā, aicināti līdz 15.maijam aizpildīt iesniegumu, kurā informē pašvaldību par vēlmi viņa bērnam uzsākt apmeklēt bērnudārzu no jaunā mācību gada sākuma – ar šā gada 1.septembri. Iesniegumu iespējams aizpildīt elektroniski pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3 un Izglītības pārvaldē Skolas ielā 3.

Saskaņā ar pērn rudenī veiktajām izmaiņām pašvaldības saistošajos noteikumos „Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs” pašvaldības speciālisti vairs nesazināsies ar rindā reģistrēto bērnu vecākiem par vēlmi uzsākt bērnudārza apmeklējumu, tas jādara pašiem vecākiem.

Izmaiņas noteikumos paredz, ka turpmāk bērni, kas reģistrēti pašvaldības vienotajā pirmsskolas izglītības iestāžu rindā, bērnudārza apmeklējumu varēs uzsākt ne tikai mācību gada sākumā kā līdz šim, bet visa mācību gada laikā. Par vēlmi bērnam uzsākt apmeklēt pašvaldības bērnudārzu vecākiem jāiesniedz iesniegums:

  • līdz 15.maijam, ja izglītības iestādi bērns uzsāks apmeklēt jaunā mācību gada sākumā – septembrī;
  • mēnesi pirms plānotā bērnudārza apmeklēšanas laika, ja bērns izglītības iestādi uzsāks apmeklēt mācību gada laikā.

Mēneša laikā pēc pieteikuma iesniegšanas Izglītības pārvaldes darbinieks sazināsies ar vecākiem, informējot par iespējām uzsākt pirmsskolas izglītību izvēlētajā bērnudārzā vai mācīties citā bērnudārzā, ja bērnam nebūs iespēju apmeklēt vecāku izvēlēto bērnudārzu.

Atgādinām, ka bērnamm jābūt reģistrētamm pirmsskolas izglītības iestāžu rindā, ko var izdarīt gan pašvaldības Pakalpojumu centrā, gan elektroniski pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu rinda ir vienota visiem pašvaldības bērnudārziem, un tā ir publiski pieejama pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv.

Papildu informācija pieejama Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruni 67970914.

Siguldas novada pašvaldības bērnudārzus šobrīd apmeklē 1010 bērnu, savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu rindā šobrīd ir reģistrēti 623 bērni. Pēdējos piecos gados pašvaldība ir radījusi vairāk nekā 400 jaunu vietu pašvaldības bērnudārzos un arī turpmāk plāno radīt jaunas vietas pašvaldības bērnudārzos, lai nodrošinātu vecākiem iespēju saņemt pirmsskolas izglītības iestāžu pakalpojumus jau no pusotra gada vecuma. Šovasar Skolas ielā 3, kur šobrīd jau izvietotas četras bērnudārza „Pasaciņa” grupiņas, plānots veikt remontdarbus vēl daļā ēkas, lai jau rudenī durvis vērtu jauns bērnudārzs ar sešām grupiņām.

Atgādinām, ka Siguldas novadā deklarēto bērnu vecākiem ir pieejams pašvaldības līdzfinansējums 112,86 eiro auklīšu pakalpojumu apmaksai, ja pašvaldība nevar nodrošināt vietu bērnudārzā, kā arī līdzfinansējums, ja bērns apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi, 179,11 eiro bērniem no pusotra līdz četru gadu vecumam un 151,13 eiro bērniem no pieciem gadiem. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi