×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-29
Spodrības mēnesis un Lielā talka Siguldas novadā

No 15.aprīļa līdz 15.maijam Siguldas novadā norisināsies Spodrības mēnesis, kura laikā iedzīvotāji aicināti sakopt savus īpašumus, kā arī piedalīties Lielās talkas aktivitātēs, kas visā Latvijā norisināsies 22.aprīlī. Jau šobrīd zināms, ka Lielās talkas aktivitātes, kurās aicināti piedalīties novadnieki, norisināsies Turaidas muzejrezervātā, pie Allažu pagasta Tautas nama, kā arī Siguldas novada „Kārklos” – Sociālā atbalsta centrā „Cerību māja”.

Atgādinām, ka pašvaldības saistošie noteikumi „Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības saistošie noteikumi” nosaka, ka privātīpašnieku pienākums ir apsaimniekot savu privātīpašuma teritoriju, kā arī tai piegulošo teritoriju piecu metru platumā. Sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus nelielos daudzumos pilsētā drīkst dedzināt pavasarī no 15.aprīļa līdz 15.maijam un rudenī no 15.septembra līdz 31.oktobrim, ievērojot ugunsdrošības noteikumus, vai citā laikā, saņemot pašvaldības atļauju. Ārpus apdzīvotām vietām organiskos atkritumus drīkst dedzināt nelielos daudzumos visu sezonu.

Savukārt Lielās talkas ietvaros Siguldas novadā 22.aprīlī no plkst.9.00 tiks organizētas vairākas talkas – Turaidas muzejrezervātā, pie Allažu pagasta Tautas nama, kā arī Siguldas novada „Kārklos ” – Sociālā atbalsta centrā „Cerību māja”. Siguldas novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus un uzņēmumus pievienoties jau reģistrētajām talkošanas vietām vai pieteikt savas talkošanas vietas interneta vietnē www.talkas.lv, kā arī līdz 18.aprīlim informēt par tām Siguldas novada Lielās talkas koordinatori Ditu Lauri, zvanot uz tālruni 67800952 vai rakstot uz e-pasta adresi dita.laure@sigulda.lv. Piesakot sabiedriskās teritorijas sakopšanas vietu, aicinām norādīt atbildīgo personu, kura Lielās talkas dienā koordinēs atkritumu maisu saņemšanu un organizēs pilno maisu nogādāšanu norādītajā vietā.

Plašāka informācija par Spodrības mēneša un Lielās talkas aktivitātēm būs pieejama pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Martins Mārrutks
- 2017-03-30 21:37

Izbraucu šodien cauri Siguldai līdz rimi un atpakaļ, vismaz 3 vietās redzēju, ka jau sparīgi kūpina. Daļa pilnībā uzspļauj tam, ko drīkst, kad drīkst.

Ja arī manējie kaimiņi šogad sāks ārpus laika kurināt - nāksies zvanīt, šitais jau ir apnicis. Nav gan rakstīts kāda no tā jēga, vai tiek izteikts tikai kkāds brīdinājums vai uzliek naudas sodu.

Manā skatījumā, ja tu gribi dzīvot pilsētā, tad vispār jāaizliedz dedzināt un piedūmot citu pagalmus. Francijā tādu masveida dedzināšanu pilsētvidē neieraudzīsi, vērts mācīties, taču nedzīvojam vairs viduslaikos... 1. Ugunsdrošība; 2. Gaisa kvalitāte.

Atbilde: Martins Mārrutks
Administrācija
- 2017-03-31 12:04

Labdien, Martins Mārrutks!

Iedzīvotājiem, kas pārkāpj Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības saistošos noteikumus, tai skaitā dedzina lapas neatļautā laikā, izvērtējot lietas apstākļus, tiek izteikts mutvārdu aizrādījums vai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Fiziskajām personām var tikt uzlikts naudas sods līdz 350 eiro apmērā, bet juridiskajām personām – līdz pat 1400 eiro apmērā.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Jēkabs Olkalns
- 2017-03-30 11:39

Un vai kad varēs dedzināt,var dedzināt arī vecās drēbes? Pagājušo gadu redzēju, kad Ķiparos nodedzināja dīvānus un citas bēniņu mantas vienā ugunskurā.

Atbilde: Jēkabs Olkalns
Administrācija
- 2017-03-30 11:44

Labdien, Jēkabs Olkalns!

Dedzināt drīkst tikai sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus nelielos daudzumos. Pārējie atkritumi utilizējami atbilstoši atkritumu apsaimniekošanas noteikumiem: http://m.sigulda.lv/download.php?id=2140.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Jēkabs Olkalns
- 2017-03-29 19:30

Saprotu, ja noteikumi ir tad tos vajaga ievērot. Ko darīt ja kaimiņiem vienalga un viņi kurina savas vecās lapas un nu jau izskatās ka vēl kautko visu vkaru???

Atbilde: Jēkabs Olkalns
Administrācija
- 2017-03-30 08:28

Labdien, Jēkabs Olkalns!

Ja novērojat situācijas, kad tiek pārkāpti Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības saistošie noteikumi, tai skaitā lapu dedzināšana neatļautā laikā, aicinām ziņot Pašvaldības policijai, zvanot uz diennakts tālruni 26160288.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi