×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-29
Ar zaķu skrējienu atklās Šūpoļu festivālu Siguldā; sabiedrībā zināmas personības radīs 100 unikālas šūpoles

Lieldienu laikā – no 15 līdz 17.aprīlim – norisināsies otrais Šūpoļu festivāls „Latvija Šūpojas Siguldā”, kura laikā ikviens aicināts doties aptuveni trīs kilometru garā pastaigu maršrutā, lai apskatītu un izšūpotos 100 īpaši festivālam veidotās šūpolēs. Unikālas un neparastas šūpoles šogad Siguldā radīs mūziķi no grupām „Astro`n`out” un „Dzelzs Vilks”, LNT Brokastu komanda, kā arī citas sabiedrībā zināmas personības.

Šobrīd Siguldā norit aktīva gatavošanās otrajam Šūpoļu festivālam, kas trīs dienu garumā Lieldienu laikā norisināsies Siguldā. Dalību festivālā pieteikuši 50 dalībnieki, kas pasākuma apmeklētājus priecēs ar aptuveni 100 dažāda izmēra vides objektiem un šūpolēm, kas Siguldas pilsētas teritorijā būs brīvi pieejamas ikvienam interesentam. Šogad īpaši padomāts arī par šūpolēm cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem.

Festivāla objektus radījušas dažādas sabiedrībā zināmas personības – mūziķi no grupām „Astro`n`out” un „Dzelzs Vilks”, Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku organizatori, LNT Brokastu komanda, tēlnieks un scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, jaunās mākslinieces Kristīne Niedrāja un Zanda Puče, kā arī Siguldas novada uzņēmēji, amatiermākslas kolektīvi un izglītības iestādes. Apmeklētāji varēs izšūpoties Dabas aizsardzības pārvaldes radītajās dabas šūpolēs, iejusties čempionu lomā „Skeletona šūpolēs”, novērtēt Siguldas Restorānu nedēļas „Gardēžu šūpoles” un baudīt laiskus atpūtas brīžus „TVNet” šūpuļtīklos.

Festivāla objekti tiks izvietoti trīs kilometru garā pastaigu maršrutā, bet atsevišķi objekti atradīsies arī citās Siguldas iedzīvotāju un viesu iecienītās vietās – Siguldas pils kompleksā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā un citviet. Iezīmējot otrā Šūpoļu festivāla norisi Siguldas novadā, festivāla objekti būs apmeklējami arī Allažos, Morē, Jūdažos un Siguldas pagastā. Īpašā šūpoļu ceļa karte būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kā arī Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.

Šūpoļu festivāls tiks atklāts 15.aprīlī ar aizraujošu zaķu skrējienu – skrējiena starts tiks dots plkst.13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.

Svētdien, 16.aprīlī, no plkst.9.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Lieldienu gadatirgus, kurā būs iespējams iegādāties amatniecības izstrādājumus, zemnieku labumus un pašmāju gardumus svētku galdam. Svētku noskaņu papildinās Lieldienām atbilstoša kultūras programma.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi