×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-30
Aprīlī kājnieku tilts pie Velnalas Siguldā būs slēgts

Ceturtdien, 30.martā, Dabas aizsardzības pārvaldes uzdevumā uzsākti kājnieku tilta remontdarbi pie Velnalas Siguldā. Remontdarbu laikā paredzēts nomainīt tā koka konstrukcijas, uzlabot velo uzbrauktuves un atjaunot vanšu aizsargkārtu, tādejādi nodrošinot drošu un ērtupārvietošanos un tilta ilglaicīgu ekspluatāciju. Remontdarbus plānots īstenot viena mēneša laikā. Šajā laikā tilts būs slēgts.

„Kājnieku tilts pie Velnalas ir ne tikai svarīgs apskates un tūrisma, bet arī būtisks infrastruktūras objekts, kas savieno abus Gaujas krastus, nodrošinot iespēju plānot un īstenot garus apskates maršrutus abpus Gaujai un tās senlejā. Līdz ar to tilta uzturēšanai Dabas aizsardzības pārvalde velta īpašu vērību,” skaidro Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas direktora vietnieks Mārtiņš Zīverts. „Visus nepieciešamos remontdarbus esam plānojuši veikt aprīlī, lai līdz aktīvās tūrisma sezonas sākumam tas jau būtu lietošanas kārtībā,” tā M.Zīverts.

Izvērtējot tilta nolietojumu un nepieciešamos labojumus, Dabas aizsardzības pārvalde izstrādājusi veicamo darbu specifikāciju, pēc kuras vadoties SIA „Mārzeme” nodrošinās tilta atjaunošanas darbus. Tilta remontdarbu laikā tiks veikta nolietoto koka konstrukciju nomaiņa un pamatu attīrīšana no apauguma un aizsargkārtas atjaunošana, kā arī vanšu pārklāšana ar speciālu materiālu, kas atturēs tilta izmantotājus no turēšanās pie vantīm un tilta šūpošanas.

Dabas aizsardzības pārvalde aicina sportotājus un dabas tūristus būt saprotošiem un remontdarbu laikā izvēlēties citus alternatīvus maršrutus. Tuvākā iespējamā Gaujas šķērsošanas vieta ir Gaujas tilts pie Siguldas. Kā arī aicinām izvairīties no pārgalvīgām rīcībām un nekādā gadījumā nešķērsot norobežojošās lentas.

Kājnieku tilts pie Velnalas ekspluatācijā nodots 1979.gadā. Līdz šim tiltam jau divas reizes ir mainīts koka klājs, kā arī tas vienu reizi ir pārkrāsots.

Informāciju sagatavoja:
Dabas aizsardzības pārvaldes
Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja
Elīna Ezeriņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi