×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-31
Siguldas 1. pamatskola piedalās projektā „Baltu valstu literatūras nedēļa”

Latviešu valoda pieder pie senas valodu grupas – baltu valodas, kas pieder pie indoeiropiešu valodu saimes. Līdz mūsdienām ir saglabājušās tikai divas baltu valodas- lietuviešu un latviešu. 

Kā Latvijā, tā Lietuvā skolēni ik dienu mācās savu dzimto valodu, tās gramatiku, izteiksmes bagātību, paplašina vārdu krājumu. Taču cik daudz latviešu bērni zina par Lietuvu? Un lietuviešu bērni par Latviju?

Ar mērķi apzināt un stiprināt Baltu tautu (Latvijas un Lietuvas) kopīgo identitāti no 27. līdz 31.martam Lietuvas un Latvija skolās tika organizēta „Baltu valstu literatūras nedēļa”. Arī Siguldas 1.pamatskola, pateicoties bibliotekārei Ligitai, piedalās šajā projektā.

Šīs nedēļas ietvaros 1.c klase 30.martā viesojās skolas bibliotēkā. Apskatījām lietuviešu grāmatu un valsts simbolu ekspozīciju. Klausījāmies mūsu bibliotekārītes Ligitas interesanto stāstījumu par mūsu kaimiņvalsti Lietuvu un tās kultūru. Uzzinājām par Lietuvas karavadoni Vītautu, Lietuvas garāko upi Nemunu, pieciem Lietuvas novadiem, Lietuvas populārākajām grāmatām un literārajiem varoņiem, tradicionālajiem ēdieniem. Bija ļoti interesanti!

Projekts noris vienlaicīgi Lietuvā un Latvijā. Tas nozīmē, ka šonedēļ lietuvieši bērni savās skolu bibliotēkās iepazīstas ar latviešu grāmatām, valodu, kultūru un valsts simboliem.

Paldies par šo projektu un paldies mūsu skolas bibliotekārei par sagatavoto izstādi un aizraujošo stāstījumu. Lai baltu valodas dzīvo saules mūžu!

Informāciju sagatavoja:
1.c klases audzinātāja, latviešu valodas skolotāja
Lolita Šteinberga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi