×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-03
Pieaugot bērnu skaitam, rudenī Siguldā durvis vērs jauns bērnudārzs; aicina balsot par tā nosaukumu

Siguldas novadā strauji pieaug bērnu dzimstība – katru mēnesi pasaulē nāk vairāk nekā 20 jaunie siguldieši, tādēļ, lai nodrošinātu vietas pašvaldības bērnudārzos visiem mazajiem novadniekiem, pašvaldība šī gada rudenī Skolas ielā 3 plāno atklāt jaunu pirmsskolas izglītības iestādi. Šobrīd ēkā Skolas ielā 3 jau izvietotas četras bērnudārza Pasaciņa” grupiņas un šovasar plānots veikt remontdarbus vēl daļā ēkas, lai jau rudenī durvis vērtu jauns bērnudārzs ar sešām grupiņām.

Turpinot tradīciju, ka nosaukumus pašvaldības bērnudārziem ierosina un izraugās paši novada iedzīvotāji, ikvienam līdz 1.aprīlim bija iespēja iesniegt ierosinājumus bērnudārza nosaukumam. Tika saņemti 80 ierosinājumi, kuri līdz 9.aprīlim tiek nodoti iedzīvotāju balsojumam. Balsošana norisinās elektroniski šeit. Autors, par kura ideju būs atdots visvairāk balsu, saņems pārsteiguma balvu.

Atgādinām, ka Siguldā ir vairākas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes – bērnudārzs „Ābelīte”, „Ieviņa”, „Pasaciņa”, „Pīlādzītis” un „Saulīte”, kuras apmeklē vairāk nekā 1000 mazo novadnieku. Kopš 2011.gada pašvaldība mērķtiecīgi ir palielinājusi vietu skaitu pirmskolas izglītības iestādēs par vairāk nekā 450 vietām – ir paplašināts bērnudārzs „Pīlādzītis”, uzbūvēti divi jauni bērnudārzi – „Ieviņa” un „Pasaciņa”, izveidota bērnudārza „Pasaciņa” filiāle. Domājot par mazo siguldiešu ērtībām, katru gadu pašvaldības investīcijas tiek veiktas arī citu bērnudārzu ēku vai telpu rekonstrukcijā un teritoriju labiekārtošanā. Tāpat, izvērtējot pirmsskolas vecuma bērnu un skolēnu skaita dinamiku, jau ir izstrādāts skolu tīkla optimizācijas plāns, kas paredz jauna skolas korpusa būvniecību.

Siguldas novada pašvaldība ir viena no retajām pašvaldībām Pierīgā, kas novadnieku ģimenēm joprojām līdzfinansē aukļu pakalpojumu, tāpat pašvaldība ar līdzfinansējumu atbalsta ģimenes, kuru bērni apmeklē privātās pirmskolas izglītības iestādes.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Egils Kokts
- 2017-04-07 12:05

Labdien, vai ir kādi plāni arī attiecībā uz autostāvvietu? Pašlaik tā ir izcili maza un liela daļa vecāku savus auto novieto, maigi sakot, pēc iespējas idiotiskāk.

Atbilde: Egils Kokts
Valdis Valters
- 2017-04-07 13:24

Es gan ar šādu problēmu neesmu saskāries. Vietas auto novietošanai no rīta kā arī vakarpusē ir pietiekoši. Izņēmums gan varētu būt svētku reizes un sapulces :)

Atbilde: Egils Kokts
Egils Kokts
- 2017-04-08 17:31

Iespējams, kādos laikos satrāpa. Vienmēr jau var pabraukt tālāk uz nākamo stāvvietu, kājas jau no tā īsākas nenodilst. Kaut gan, cik esmu novērojis, tiem, kam jāiebrauc līdz grupiņas durvīm, arī tukša stāvvieta nav šķērslis neiestūķēties vārtos. Gribētos, lai arī šo lietu pakontrolētu kaut ar policijas dalību rītos un vakaros. Bet, ja tomēr par stāvvietu izmēru , :D Ja nāks klāt jaunas grupiņas un attiecīgi pieaugs auto skaits, 5-6 stāvvietas tomēr nav pietiekoši...

Atbilde: Egils Kokts
Administrācija
- 2017-04-10 10:03

Labdien, Egil Kokt!

Šobrīd netiek plānota stāvlaukuma pārbūve. Palielinoties grupu skaitam, pašvaldības speciālisti izvērtēs iespējas to paplašināt.
Pašvaldības policija regulāri patrulē pie mācību iestādēm, tai skaitā pie visām pirmsskolas izglītības iestādēm.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Valdis Valters
- 2017-04-06 14:28

Vai tas nozīmē, ka Skolas ielā 3 būs Pasaciņas filiāle ar četrām grupiņām un vēl jaunais dārziņš ar sešām grupiņām? Vai arī Pasaciņas filiāle tiks likvidēta un jau esošās četras grupiņas būs jaunā dārziņa sastāvdaļa, kā rezultātā jaunajā dārziņā būs jaunas tikai divas grupiņas?

Atbilde: Valdis Valters
Administrācija
- 2017-04-06 17:58

Labdien, Valdis Valters!

Jau esošās četras grupiņas būs jaunā bērnudārza sastāvdaļa. Šogad tiks atvērtas divas jaunas grupas, bet turpmākajos gados pakāpeniski tiks atvērtas vēl četras jaunas grupas.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi