×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-03
Siguldas novada bibliotēkā noslēdzies e-prasmju mēnesis senioriem

Ikdienā bibliotēka izjūt senioru vēlmi apgūt tehnoloģiju izmantošanu sadzīvē – nepieciešama palīdzība apmaksāt rēķinus internetbankās, aizpildīt deklarācijas Valsts Ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarācijas sistēmās un tamlīdzīgi. Tādēļ šogad pirmo reizi e-prasmju nedēļas vietā tika piedāvāts e-prasmju mēnesis senioriem.

E-prasmju mēneša laikā seniori varēja bezmaksas apgūt vai papildināt savas digitālās un elektronisko resursu lietošanas prasmes: kā izveidot e-pastu, darboties internetbankā, sociālajos tīklos un apgūt citus e – pakalpojumus, veicinot senioru sociālo un digitālo iekļaušanos mūsdienu sabiedrībā.

Kopumā apmācībām pieteicās 31 seniors no Siguldas un tuvējās apkārtnes – Allažmuižas, Nurmižiem, Vangažiem un Līgatnes novada. Uzsākot apmācības, seniori aizpildīja aptauju, lai noskaidrotu viņu zināšanu līmeni un to, ko viņi vēlas apgūt. Aptaujas rezultātos dominēja vēlme apgūt vispārēju interneta lietošanas prasmi un internetbankas lietošanu. Balstoties uz senioru zināšanu līmeni, tika izveidotas divas apmācību grupas. Katra grupa mēneša laikā datorprasmju apgūšanai veltīja 24 stundas. Šis projekts veiksmīgi noritēja pateicoties tam, ka bibliotēkas darbinieku resursus papildināja praktikante – Sabiedrības Integrācijas Valsts aģentūras Jūrmalas Profesionālas vidusskolas audzēkne Baiba Liepiņa, kura apgūst datorsistēmu tehniķa profesiju.

Apmācību norises laikā katram senioram tika veltīta individuāla pieeja, tādēļ apmācību process noritēja samērā lēni. Seniori, kas labāk prata rīkoties ar datoru, labprāt palīdzēja saviem blakus sēdētājiem, kamēr nodarbību vadītāji palīdzēja senioriem otrā telpas galā.

Apmācības laikā seniori apguva datora lietošanas pamatprasmes, informācijas meklēšanu Google, e-pasta veidošanu un lietošanu, internetbankas lietošanu, sociālo portālu un Skype lietošana, teksta apstrādi Miscrosoft Office word, iepirkšanos internetā, orientēšanos Google maps, video un audio vietnes. Projekta noslēgumā seniori saņēma apliecinājumi par apgūtajām tēmām.

Noslēgumā seniori novērtēja apmācību procesu. Visas atsauksmes bijā pozitīvas. Visvairāk seniori novērtēja projekta vadīšanas stilu – individuālo pieeju katram dalībniekam viņu prasmju robežās, pozitīvo attieksmi, projekta vidi un to, ka tika ņemtas vērā viņu vēlmes, neapgrūtinot viņus ar lieku informāciju. Visi dalībnieki izteica vēlēšanos šādas apmācības turpināt, nostiprināt apgūto un apgūt vēl jaunas prasmes, piemēram, darbu Elektroniskās deklarēšanās sistēmā, fotogrāfiju lejupielādēšanu un pārnešanu no fotoaparāta vai telefona, fotogrāfiju apstrādi programmā PICASA.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi