×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-10
Lielajā Talkā sakops Turaidas pilskalnu

Turaidas muzejrezervāts un Dabas aizsardzības pārvalde Lielās Talkas ietvaros 22.aprīlī plkst.10.00 organizē Turaidas pilskalna noslīdeņa vietu sakopšanu. Pulcēšanās talkai no plkst.9.30 līdz 10.00 pie Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centra.

Pirms 15 gadiem, 2002.gadā, Turaidas pilskalna rietumu stāvajās nogāzēs izveidojās vairāki grunts noslīdējumi. Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Gaujas Nacionālo parku (tagad – Dabas aizsardzības pārvaldi) organizēja virkni pasākumu, kuru rezultātā pilskalns tika veiksmīgi nostiprināts.

Noslīdeņa vietās laika gaitā ir izaudzis apaugums, kurš šobrīd ir nozāģēts. Talkas laikā paredzēts atbrīvot pilskalna rietumu nogāzes noslīdeņa vietas no nozāģētajiem zariem. Tā kā nogāzēs zari ir daudz, tad īpaši tiek gaidīti stiprā dzimuma pārstāvji. Darbs būs sarežģīts, jo pilskalna nogāzes ir stāvas un tā pakājē ir valsts nozīmes autoceļš. Citi talcinieki varēs iesaistīties pilskalna taku kopšanā.

Pieteikšanās talkai, rakstot uz e-pastu arisa.pastuhova@turaida-muzejs.lv. Papildu informācija, zvanot uz tālruni 67971402 vai 26432269 (Arisa Pastuhova).

Pilskalna sakopšanas talkā jau pieteikušies Siguldas novada pašvaldības darbinieki.

Pēc talkas tiks piedāvāta bezmaksas ekskursija pa Turaidas muzejrezervāta ekspozīcijām zinoša gida vadībā.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta sadarbības un kultūras mantojuma projektu vadītāja
Arisa Pastuhova

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi