×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-11
Lieldienas Siguldas novadā

Lieldienu laikā, no 15. līdz 17.aprīlim, Siguldas novadā norisināsies dažādi aizraujoši pasākumi.

Šūpoļu festivāls

No 15. līdz 17.aprīlim Siguldā norisinās otrais Šūpoļu festivāls „Latvija šūpojas Siguldā”. Siguldas pilsētas un novada teritorijā 36 vietās tiks izvietoti aptuveni 100 dažāda izmēra vides objekti un šūpoles, kas trīs dienu garumā būs brīvi pieejamas ikvienam interesentam. Festivāla objektus radījušas dažādas sabiedrībā zināmas personības – mūziķi no grupām „Astro`n`out” un „Dzelzs Vilks”, Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku organizatori, LNT Brokastu komanda, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, jaunā māksliniece Kristīne Niedrāja, kā arī Siguldas novada uzņēmēji un izglītības iestāžu audzēkņi.

Festivāla objekti tiks izvietoti trīs kilometru garā pastaigu maršrutā Siguldas dzelzceļa stacija – Maija parks – Siguldas Svētku laukums – Mākslu skola un koncertzāle „Baltais Flīģelis”, bet atsevišķi objekti garāku pastaigu cienītājiem atradīsies arī citās Siguldas iedzīvotāju un viesu iecienītās vietās – Raiņa parkā, Siguldas pils kompleksā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā un citviet. Iezīmējot otrā Šūpoļu festivāla norisi Siguldas novadā, festivāla objekti būs apmeklējami arī Allažos, Morē, Jūdažos un Siguldas pagastā.

Šūpoļu festivāla atklāšana ar Zaķu skrējienu notiks 15.aprīlī plkst.13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.

Aicinām nobalsot par atraktīvākajām šūpolēm, daloties ar to attēliem sociālajos tīklos un lietojot tēmturi #LatvijaSupojasSigulda. Dalies ar ierakstu trīs sociālajos tīklos – Facebook, Instagram, Twitter vai draugiem.lv – nāc uz Siguldas Svētku laukumu 16.aprīlī no plkst.12.00 līdz 16.00, un pie skatuves saņem pārsteigumu.

Pirmajās Lieldienās, 16.aprīlī

No plkst.9.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Lieldienu gadatirgus, kurā būs iespējams iegādāties amatnieku darinājumus, zemnieku audzētos labumus un mājražotāju gādātos gardumus. Svētku noskaņu no plkst.11.00 radīs folkloras kopa „Senleja” un lauku kapela „Labi, ka tā…”. Dalība – bez maksas.

Plkst.15.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks atraktīvs sarīkojums lieliem un maziem „Raibās Lieldienas”, kurā varēs izdzīvot Lieldienu tradīcijas, iesaistīties radošajās darbnīcās, spēlēs, rotaļās, dejās un piedalīties foto izstādē – spēlē „Saullēkts – saulriets”, baudīt mūzikas un deju priekšnesumus. Sarīkojumā piedalīsies Rīgas Latviešu biedrības „Sprīdīša skola”, jauniešu mūzikas grupa „Teikas muzikanti” un senioru deju kolektīvs „Sidrabdancis”, kā arī citi radošo darbnīcu vadītāji un muzikanti. Ieeja – bez maksas.

Plkst.21.00 Allažu Tautas namā sāksies balle „Pavasara šūpolēs” kopā ar grupu „Klaidonis”. Olu cīņām beidzoties, aicinām ņemt līdzi radus un draugus un baudīt atpūtas vakaru iemīļotas mūzikas pavadībā. Galdiņu rezervācija, zvanot uz tālruni 28309186. Ieejas maksa – 10 eiro;  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 8 eiro.

Otrajās Lieldienās, 17.aprīlī

Plkst.13.00 Siguldas Romas katoļu baznīcā Siguldas Jauniešu kamerorķestra un Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” kora Lieldienu koncerts. Ieeja – bez maksas.

Plkst.14.30 Turaidas muzejrezervātā notiks gadskārtu svētki „Atnāca Lieldiena” kopā ar folkloras kopu „Senleja”. Pasākuma programmā olu krāsošana, tradicionālās tautas spēles ar krāsotām olām, šūpošanās, saules daudzināšana, pavasara dziesmas, rotaļas un danči. Ieejas maksa – no 0.70 līdz 3 eiro.

Plkst.16.00 Sigulda pagasta Kultūras namā Kuldīgas kustību teātra „Purple Line” izrāde „Pieskāriens”. Tas būs stāsts par Jēzu, kas lasāms Jāņa evaņģēlijā. Izrādē darbojas septiņas aktrises, kas spēlēs vairākas sieviešu un vīriešu lomas. Vietu skaits ierobežots. Iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pastu: ingunamillere@inbox.lv vai Siguldas pagasta Kultūras namā. Ieeja – bez maksas.

Informācija par Lieldienu dievkalpojumiem pieejama  šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi