×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-13
PAPILDINĀTS: Lielās Talkas aktivitātes Siguldas novadā

​22.aprīlī visā Latvijā, arī Siguldas novadā norisināsies Lielā talka. Par Lielās talkas vadmotīvu izvēlēts sauklis „Latvijai BŪT zaļai!”, tādējādi iedzīvinot Latvijas mērķi virzīties uz zaļākās valsts pasaulē statusu. Lielās Talkas iniciatīva tika aizsākta 2008.gadā ar mērķi sakopt Latviju līdz tās simtgadei, ko svinēsim 2018.gadā. Siguldas novada iedzīvotāji aicināti piedalīties kādā no vairākām talkām Siguldas novadā.

Siguldas novada Lielās Talkas koordinatore Dita Laure atgādina, ka talku organizatori, kuri ir pieteikuši talkas publiskās teritorijās, varēs saņemt īpašus atkritumu maisus, kuru savākšanu nodrošinās pašvaldība. Maisus varēs saņemt līdz 21.aprīlim. Talkotājiem, kuri Lielās Talkas laikā sakops privātīpašumus, maisi un to nogāde izgāztuvē jāorganizē pašiem.

Lielā talka Siguldas pilsētā:

  • No plkst.10.00 Jušu takas un Paparžu gravas sakopšanas talka. Atbildīgais par talku – Ieva Leimane, tālrunis 29384949.
  • No plkst.11.00 Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” apkārtnes sakopšana. Plānots sakopt blakus esošās gravas teritoriju, lai skolas audzēkņiem un viņu vecākiem būtu patīkami atrasties šajā skaistajā Siguldas vietā. Pēc darba talcinieki tiks cienāti ar zupu. Atbildīgais par talku – Jolanta Bimbere, tālrunis 29931067.

Lielā talka Siguldas pagastā:

  • No plkst.9.00 Jūdažu pagasta centra un pludmales sakopšana. Pēc darba talcinieki tiks cienāti ar zupu. Atbildīgais par talku – Arnita Kirsanova, tālrunis 28375586
  • No plkst.10.00 Sociālā atbalsta centra „Cerību māja” apkārtnes sakopšana Siguldas novada „Kārklos”. Plānots izveidot zirgu aploku. Līdzi jāņem lāpsta un grābeklis. Talciniekiem tiks nodrošinātas pusdienas. Atbildīgais par talku – Eva Viļķina, tālrunis 26371923.
  • No plkst.10.00 Vējupītes gravas sakopšana (Nurmižu ceļš, tilta abas puses). Atbildīgais par talku – Aija Petrovska, tālrunis 29215057.
  • No plkst.10.00 Talka gar „Kreiļu" ceļu. Atbildīgais par talku – Reinis Ādamsons, tālrunis 29408235.

Lielā talka Allažu pagastā:

  • No plkst.10.00 Allažu pagasta Tautas nama apkārtnes sakopšana. Talkas laikā plānots izlīdzināt zemi, sēt zālāju, grābt lapas un veikt citus teritorijas labiekārtošanas darbus. Ja iespējams, līdzi jāņem metāla grābekļi. Pēc darba talcinieki tiks cienāti ar pusdienu zupu. Atbildīgais par talku – Dita Laure, tālrunis 29122596.  

Lielā talka Mores pagastā:

  • No plkst.9.00 Mores pagasta centra sakopšana. Līdzi jāņem grābekļi. Atbildīgais par talku – Sanita Brēmane, tālrunis 29431524.  
  • No plkst.10.00 ainavas sakopšanas talka „Kalna Vaizuļos” – lielo koku atbrīvošana no krūmājiem, lapu grābšana un zaru dedzināšana. Talkā piedalīsies tautas muzikanti, mākslinieki, etnogrāfe, dabas pētnieki un speciālisti. Tiks organizēta īpaša spēļu programma bērniem. Talkas laikā darbosies piemiņas istaba veltīta „Kalna Vaizuļu” bijušajam īpašniekam, skolotājam, publikāciju autoram, Dr.agr.Jurim Ādolfam Porietim. Atbildīgais par talku – Margita Poriete, tālrunis 29528421.

Lielā talka Turaidas muzejrezervātā:

  • No plkst.10.00 talka Turaidas muzejrezervātā. Plānota Turaidas pilskalna nogāzes sakopšana – nozāģēto zaru un atkritumu savākšana pilskalnā un Gaujas Nacionālā parka takās Gūtmaņalas teritorijā. Sliktu laikapstākļu gadījumā nogāzes sakopšana nenotiks, bet visi talcinieki tiks aicināti sakopt takas. Pēc talkas un kopīgām pusdienām, talkas dalībniekiem būs iespēja apmeklēt bezmaksas ekskursiju gida pavadībā Turaidas muzejrezervātā. Pulcēšanās talkai no plkst.9.30 līdz 10.00 pie Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centra. Atbildīgais par talku – Arisa Pastuhova, tālrunis 26432269.

22.aprīlī atkritumu šķirošanas laukums „Zemdegas” Siguldas pagastā strādās ilgāk – no plkst.10.00 līdz 16.00. Tajā iedzīvotāji bez maksas var nodot kartonu, papīru, PET pudeles, tetrapakas, polietilēnu, pudeļu stiklu, logu stiklu, metālu, baterijas, akumulatorus, luminiscentās spuldzes un nolietotās elektropreces. Tikai 22.aprīlī tiks pieņemti arī celtniecības atkritumi – par 15 eiro/m3. Lielās talkas nedēļā – no 17. līdz 23.aprīlim, SIA „Jumis” piedāvās 8 m3 vai 10 m3 atkritumu konteinerus ar 10% atlaidi. Sabukārt no zaļajiem atkritumiem būs iespējams atbrīvoties, ievietojot tos īpaši marķētos 120 litru maisos, kurus iespējams iegādāties SIA „Jumis” klientu apkalpošanas centrā Rūdolfa Blaumaņa ielā 10. Maisa cena – 2 eiro, to iegādājoties jānorāda adrese, no kuras SIA „Jumis” savāks zaļo atkritumu maisus 24.aprīlī. Papildu informācija, zvanot uz SIA „Jumis” tālruni 26112288.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi