×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-19
Plašs piedāvājums senioriem Veselības un sporta nedēļā

​Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas laikā no 24. līdz 30.aprīlim sagatavoti īpaši aktuāli piedāvājumi novada senioriem – būs iespēja ne tikai bez maksas apmeklēt ārstus un veikt veselības pārbaudes, bet arī piedalīties profesora Andreja Ērgļa lekcijā par mūsdienu plašajām kardioloģijas iespējām sirds un asinsvadu veselībai, Limbažu Sudraba muzeja dibinātāja Oļega Auzera sarunā par dzīvā sudraba ūdens labvēlīgo ietekmi uz veselību, kopā ar veselīga dzīvesveida piekritēju Inesi Ziņģīti diskutēt par veselības saglabāšanu, kā arī apmeklēt īpaši senioriem paredzētas sporta nodarbības.

 

Ārsti un veselības pārbaudes bez maksas

Veselības dienā, sestdien, 29.aprīlī, ikviens novadnieks, uzrādot  Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, bez maksas var apmeklēt dažādu ārstu konsultācijas un veikt veselības pārbaudes. Joprojām iespējams pierakstīties uz dermatologa un kardiologa konsultācijām, kā arī uz osteoporozes skrīningu. Pierakstu pie šiem speciālistiem iespējams veikt, zvanot uz tālruni 22403192 (LMT) vai 26909656 (Tele2) no plkst.10.00 līdz 16.00. 

Pārējie Siguldas novada Veselības dienas speciālisti būs pieejami bez iepriekšēja pieraksta. Varēs saņemt acu ārsta, ergoterapeita un fizioterapeita konsultācijas, būs iespēja veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna līmeņa, asinsspiediena un skābekļa līmeņa asinīs mērījumus, kā arī noteikt ķermeņa masas indeksu, veikt plaušu pārbaudi, miegainības un stresa testus. Darbosies Insulta profilakses kabinets un Latvijas Sarkanā Krusta Veselības istaba, kurā varēs veikt kompleksu veselības pārbaudi, kā arī HIV, B un C hepatīta testus.

Īpaši senioriem aktuālas lekcijas un nodarbības

  • Veselības un sporta speciālistes Fanijas Šitcas lekcija „Sabalansēts dzīvesveids senioriem” notiks pirmdien, 24.aprīlī, plkst.15.00 pašvaldības Sociālo pakalpojumu centrā Rīgas ielā 1.
  • Diskusija „Vai veselība ir kustībā” kopā ar veselīga dzīvesveida piekritēju Inesi Ziņģīti, veselīga dzīvesveida projektu koordinatoru Kasparu Vendeli, Ginesa rekordistu skriešanā basām kājām pa sniegu Edgaru Renci un ultramaratonistu Viktoru Suborinu notiks pirmdien, 24.aprīlī, plkst.19.00 Siguldas Sporta centrā Ata Kronvalda ielā 7A.
  • Cigun nodarbība senioriem veselības stiprināšanai kopā ar instruktori Faniju Šitcu notiks piektdien, 28.aprīlī, plkst.15.00 pašvaldības Sociālo pakalpojumu centrā Rīgas ielā 1.
  • Limbažu Dzīvā sudraba muzeja dibinātāja Oļega Auzera lekcija „ Senās Tibetas un Ķīnas noslēpumi – dzīvā sudraba ūdens pagatavošana un izmantošana veselības stiprināšanai un ilgam mūžam” notiks sestdien, 29.aprīlī, plkst.10.00 Siguldas Sporta centrā Ata Kronvalda ielā 7A.
  • Viena no vadošajiem Latvijas kardiologiem – profesora Andreja Ērgļa lekcija „Par sirds veselību un dzīvotprieku” notiks sestdien, 29.aprīlī plkst.13.00 Siguldas Sporta centrā Ata Kronvalda ielā 7A.

Pilna Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas programma pieejama – šeit.

Daļa no Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas un Veselības dienas aktivitātēm tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!" ietvaros. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi