×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-19
Notiks tikšanās ar ekspedīcijas uz Pita salu dalībniekiem

Piektdien, 21.aprīlī, plkst.16.00 Siguldas novada bibliotēka aicina uz aizraujošu tikšanos ar Daini Pudeli un Ivaru Brenci – ekspedīcijas uz Pita salu dalībniekiem.

2014.gada 15.septembrī trīs jaunieši – siguldiete Laura Garā un mālpilieši Dainis Pudelis un Ivars Brencis – devās ceļā uz Jaunzēlandē ietilpstošo Pita salu Katamas arhipelāgā Klusajā okeānā. Kopš 2015.gada oktobra Siguldas novada bibliotēka sadarbībā ar jauniešu vecākiem veidoja interaktīvu izstādi „Mūsējie ceļā uz Pita salu” un sekoja ekspedīcijas gaitai.

Pita salu ekspedīcijas dalībnieki cerēja sasniegt līdz 2015.gada beigām, pārvietojoties tikai pa sauszemi un jūru, izmantojot velosipēdus, vilcienus, kuģus. Tomēr tas izdevās 2016.gada 14.maijā. Kāpēc tieši šis mērķis? Pita sala ir vistālākais sauszemes punkts no Rīgas, tātad tieši zemeslodes otrā pusē. Taisnā līnijā attālums ir 18 010 km, bet praksē attālums divkārt pārsniegts. Šāds ceļojums bijis pārdrošs, neparedzamu grūtību pilns, tas devis iespēju iegūt pieredzi, rūdīt gribu, iepazīt pasauli, bet varbūt visvairāk pašiem sevi. Tas bijis visgarākais ceļš uz vistālāko vietu. Pita salā tika uzstādīta ceļazīme ar norādi – Rīga 18 000 km.

Dainis un Ivars ir atgriezušies mājās, bet Laura šobrīd vēl ir Jaunzēlandē. Aicinām ikvienu interesentu uz tikšanos un sarunu ar jauniešiem par piedzīvoto, redzēto un izjusto šajā ekspedīcijā uz Pita salu, kā arī uzzināt, vai ir atrasta atbilde uz jautājumu: cik ceļu cilvēkam ir jānoiet, lai viņš varētu sevi saukt par cilvēku.

Ieeja – bez maksas


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi