×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-19
Ģimnāzija ieguvusi Vislatvijas labākās skolas titulu orientēšanās sportā

Trešdien, 19. aprīlī, Jelgavā noslēdzies Latvijas Skolu orientēšanās kausa pēdējais posms. Vislatvijas labākās skolas titulu orientēšanās sportā 2017. gadā un galveno balvu – SportIdent atzīmēšanās komplektu skolai – izcīnījusi Siguldas Valsts ģimnāzija. Tuvākos sekotājus, aizvadītā gada uzvarētājus no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni apsteidza par 29 punktiem, izcīnot 2938 punktus no maksimāli iegūstamajiem 3000. Savukārt trešo vietu ar 2856 punktiem izcīnīja Valmieras Pārgaujas ģimnāzija.

Uz starta līnijas Jelgavā, Pasta salā, stājās mazliet vairāk nekā 300 skolēni četrās vecuma grupās – tie, kam 12 gadi un jaunāki (SV4 grupa), tie, kam no 13 līdz 14 gadiem (SV3 grupa), tie, kam no 15 līdz 16 gadiem (SV2 grupa), un tie, kam 17 līdz 19 gadi (SV1 grupa).

Noslēguma posmā notika gan pēdējais kvalifikācijas posms, gan pusfināls, kurā tikās paši labākie no visiem kvalifikācijas (jeb reģionālajiem) posmiem. Pusfinālam automātiski kvalificējās katras grupas reģionālo posmu pirmās un otrās vietas ieguvēji, lai labākie no pusfināla savukārt cīnītos par vietām finālā.

Finālā starp jaunietēm (S1 grupa) ātrākā bija Magda Cigle no Siguldas Valsts ģimnāzijas, 1,4 km garo distanci veicot 10 minūtēs 4 sekundēs, pārspējot otrās vietas ieguvēju, aizvadītā gada uzvarētāju Signi Sirmo no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, par 7 sekundēm. Tikmēr trešajā vietā, atpaliekot 1 minūti 10 sekundes, ierindojās Lilita Saulīte no Ērgļu vidusskolas. Jauniešu konkurencē (V1 grupa) spēcīgākais 1,5 km garajā distancē bija Uldis Upītis no Saulkrastu vidusskolas ar rezultātu 9 minūtes 10 sekundes, bet Rihards Krūmiņš no Jelgavas Valsts ģimnāzijas, iepaliekot 10 sekundes, ieguva otro vietu. Trešais – Kristaps Bruners no Siguldas Valsts ģimnāzijas (9:32).

Meiteņu konkurencē vecumā no 15 līdz 16 gadiem (S2 grupā) uzvaru izcīnīja Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas skolniece Anna Emīlija Suta, 1,1 km garo distanci veicot 8 minūtēs 32 sekundēs. Uzvaru viņa izcīnīja ar nieka sekundes pārsvaru pār tuvāko sekotāju Elzu Ķuzi no Druvas vidusskolas. Trešajā vietā – Kristīne Brunere no Siguldas Valsts ģimnāzijas, no uzvarētājas atpaliekot 9 sekundes. Puišu konkurencē (V2 grupā) uz pjedestāla kāpa vien divi dalībnieki, jo atlikušie četri distancē pamanījās izlaist kontrolpunktu. Pirmajā vietā – individuāli startējošais Dāvis Šolmanis (9:27), bet 2 sekundes lēnāks – Nils Ciglis no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

Starp meitenēm vecumā no 13 līdz 14 gadiem (S3 grupa) vietas uz goda pjedestāla izšķīra nieka 5 sekundes. Uzvaras laurus plūca Aiga Irbe Blūma no Rīgas Valdorfskolas (6:35), kamēr divas sekundes lēnāka bija Agate Šicāne no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas. Laura Berķe no Rīgas 45. vidusskolas ieguva trešo vietu, 5 sekundes aiz uzvarētājas. Bet puišu vecumā no 13 līdz 14 gadiem  (V3 grupa) konkurencē spēcīgākais bija Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas skolnieks Austris Kalniņš, veicot 1,1, km garo distanci 8 minūtēs 28 sekundēs. 5 sekundes aiz viņa – Artems Babins no Vestienas pamatskolas, bet trešā vieta – Gustavam Staņam no Rīgas 49. vidusskolas, atpaliekot no uzvarētāja 9 sekundes.

Savukārt līdere starp meitenēm jaunākajā vecuma grupā (S4 grupa) bija Māra Krūmiņa no Jelgavas 4. sākumskolas (7:35), otrajā vietā Anete Strauta no Vestienas pamatskolas (7:46), bet trešajā vietā – Daniela Krasovska no Salas vidusskolas (7:49). Blīvi rezultāti arī puišu konkurencē (V4 grupa), kur ne tikai precīzākais, bet arī ātrākais bija Uvis Sproģis no Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas (6:17). Otrajā vietā – Markus Grasis no Babītes vidusskolas (6:23), bet trešajā – Emīls Saulīte no Mežciema pamatskolas (6:24).

Latvijas Skolu orientēšanās kauss notika kopumā četros posmos, no kuriem trīs – Rīgā, Tērvetē un Lubānas novadā – bija reģionālie, bet viens – finālposms Jelgavā. Vairāk par sacensību norisi var lasīt mājas lapā www.skolukauss.lof.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi