×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-21
Svētdien Siguldā norisināsies SEB MTB maratona otrais posms; plānoti satiksmes ierobežojumi



21.maijā Siguldā norisināsies Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla – SEB MTB maratona – otrais posms. Sacensības jau 16 gadus pulcē profesionālus sportistus, amatierus, dabas baudītājus, kā arī bērnus un jauniešus. Reģistrācija, finišs, atbalstītāju pilsētiņa un Rasēns bērnu sacensības norisināsies jau ierastajā vietā – Lāčplēša un Cēsu ielu krustojumā. 


Sacensību dalībniekiem būs pieejamas četras distances:

  • Toyota Hybrid distance (60.6 km). Atļauts startēt 1998.gadā dzimušiem velobraucējiem un vecākiem. Dalībniekiem jābūt derīgai LRF vai citas valsts izsniegtai riteņbraukšanas licencei.
  • Virši-A distance (41.2 km). Atļauts startēt 2002.gadā dzimušiem velobraucējiem un vecākiem.
  • Mammadaba Veselības distance (24 km). Trasē atļauts startēt 2005.gadā dzimušiem un vecākiem velobraucējiem.
  • Rasēns bērnu distance (300–1000 m). Atļauts startēt 2006.gadā dzimušiem un jaunākiem velobraucējiem.

Kā pirmie Siguldas posmu uzsāks paši jaunākie braucēji. Plkst.10.00 tiks dots starts pirmajiem Rasēns bērnu braucieniem. Mazie braucēji atkarībā no savas vecuma vai meistarības grupas veiks distanci, kuras garums būs 300 – 1000 metri. Plkst.12.00 60,6 kilometru garajā distancē dosies prestižā Toyota Hybrid distances veicēji. Viņiem maršruta laikā vairākas reizes dažādās vietās būs jāpievar Gaujas senlejas kāpumi un citi pārbaudījumi. Uzreiz pēc šī brauciena starta trasē dosies arī Mammadaba veselības distances veicēji, kuru vidū būs gan dabas baudītāji, gan arī zēnu un meiteņu grupu sportisti. Šajā braucienā dalībniekiem būs jāpievar 24 kilometru gara un ļoti ainaviski skaista distance. Dienas vērienīgākais starts gaidāms plkst.13.30, kad ap 1500 velomīļu trauksies 41,2 kilometru garajā Virši – A distancē. Arī šeit gaidāma aizraujoša, kāpumiem bagāta distance. Plānots, ka Toyota Hybrid distances ātrākie braucēji finišā būs ap plkst.14.00, bet 40 minūtes vēlāk Gaujas kalna pakājē redzēsim arī ātrākos Virši – A braucējus. 

Siguldas iedzīvotājiem un viesiem SEB MTB maratona norises laikā jārēķinās ar vairākiem satiksmes ierobežojumiem. No plkst.12.00 līdz 16.00 satiksme tiks ierobežota uz Turaidas – Inciema ceļa (autoceļš P8) pie kapsētas, pie „Lejassikšņiem” un pie Turaidas skolas, dalībniekiem šķēršojot ceļu.

Satiksme tiks slēgta:

  • Sacensību centrā – Cēsu ielā posmā no Raiņa ielas līdz Svētku laukumam, Lāčplēša ielā posmā no Jāņa Poruka ielas līdz Jāņa Čakstes ielai, kā arī Jāņa Poruka iela no plkst.8.00 līdz 18.00
  • Starta zonā – Turaidas ielā posmā no Gaujas tilta līdz Turaidai un zemes ceļš gar Gauju no kempinga „Dainas” no plkst.11.45 līdz 12.15 un no plkst.12.45 līdz 13.30;
  • Finiša zonā – Gaujas ielā (Gaujas kalns) un Turaidas ielā posmā no Krimuldas serpentīna ceļa līdz Cēsu ielai, vienlaikus slēdzot Gaujas senielejas caurbraukšanu no Turaidas puses, no plkst.13.30 līdz 16.30.

Pieteikšanās SEB MTB maratona posmiem norisinās šeit. Iepriekšējā pieteikšanās Siguldas posmam mājaslapā noslēgsies pusnaktī uz ceturtdienu, 18.maiju. Dalības maksa, ņemot vērā izvēlēto distanci, ir no 3 – 20 eiro.  Siguldas novada iedzīvotājiem, reģistrējoties Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā un uzrādot ID karti, tiks piešķirta 20 procentu atlaide dalības maksai.

Sacensību nolikums pieejams šeit.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi