×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-25
Jauniešiem Veselības un sporta nedēļā – pašaizsardzības apmācība, interesantas sarunas un nodarbības

Uzklausot Siguldas novada jauniešu vēlmes un intereses Siguldas Veselības un sporta nedēļā ik dienu norisināsies aktivitātes paredzētas īpaši jauniešiem – pašaizsardzības apmācība kopā ar cīņas meistaru, jauniešu sarunas par seksuālo veselību, dažādas sporta nodarbības, kurās apgūt iemaņas un, iespējams, sākt jaunu hobiju, kā arī būs iespēja veikt veselības pārbaudi vai kļūt par aktīvāko siguldieti virtuālajos izaicinājumos.

Virtuālos izaicinājumos iespēja kļūt par aktīvāko siguldieti

Laikā no 24. līdz 28.aprīlim Siguldas novadā jau otro reizi norisinās virtuālie izaicinājumi – izmantojot mobilo aplikāciju „Endomondo”, jāuzskaita kilometri kādā no trim disciplīnām: „Sigulda soļo!” „Sigulda skrien!” vai „Sigulda brauc ar velo!”. Sacensību noslēgumā tiks noteikti uzvarētāji katrā izaicinājumā, kas būs veikuši vislielāko kilometru skaitu. Aktīvākos novadniekus Siguldas novada Veselības dienā, 29.aprīlī, plkst.12.00 pie Siguldas Sporta centra Ata Kronvalda ielā 7A apbalvos Siguldas novada pašvaldība un „Dabas Laboratorija”. 

Nodarbības jaunu iemaņu apgūšanai

  • Lentošanas jeb slackline treniņš kopā ar Siguldas novada Jaunrades centru – otrdien, 25.aprīlī, plkst.17.00 Spieķu parkā.
  • Deju grupas „JVclubs Sigulda" nodarbības 12–29 gadus veciem jauniešiem – trešdien, 26.aprīlī, plkst.18.00 un piektdien, 28.aprīlī, plkst.18.00 Siguldas novada Jaunrades centrā Skolas ielā 3.
  • Skrituļslidošanas apmācība kopā ar treneri, Latvijas izlases dalībnieku ātrumskrituļošanā Lauri Bitenieku, kurš palīdzēs apgūt pareizu krišanas un bremzēšanas tehniku, slidošanu atmuguriski, slalomā un pagriezienā, kā arī parādīs dažādus līdzsvara vingrinājumu un citas noderīgas tehnikas ātrai un drošai skrituļošanai (būs iespēja nomāt inventāru) – ceturtdien, 27.aprīlī, plkst.18.30 Fischer Slēpošanas centrā Puķu ielā 4.
  • Pašaizsardzības apmācība kopā ar Zemessardzes majoru, cīņas meistaru Agri Baranovski. Iespēja apgūt praktiskus paņēmienus un tehnikas, kā sevi pasargāt dažādās dzīves situācijās – sestdien, 29.aprīlī, plkst.11.00 pie Siguldas Sporta centra.

Izglītojošas sarunas un lekcijas

  • Jauniešu sarunā „Piezīmes par seksualitāti” jaunieši no Latvijas Sarkanā Krusta šaurā vienaudžu lokā pārrunās dažādus ar seksu, attiecībām un veselību saistītus jautājumus – sestdien, 29.aprīlī, plkst.13.00 Siguldas Sporta centrā.
  • Sporta psiholoģes Lāsmas Lapiņas lekcija „Stress un trauksme sportā: cēloņi, pazīmes, regulācijas metodes” par to, kā uzlabot rezultātus un mazināt satraukumu sacensībās – trešdien, 26.aprīlī, plkst.18.00 Siguldas Sporta centrā.

Pavasara atklāšanas pārgājiens

Svētdien, 30.aprīlī, plkst.10.00 notiks pavasara atklāšanas pārgājiens kopā ar „Apotheka” un „Fit Nation Latvia”, pulcēšanās pie „Laimas” pulksteņa Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Pārgājiena maršruts vedīs cauri gleznainākajām Siguldas ainavām, tā garums būs aptuveni 15 kilometri. Pārgājiens noslēgsies kempingā „Dainas”, kur varēs nobaudīt uz ugunskura gatavotu zupu, kā arī kopā ar Eiropas brīvprātīgā darba jauniešiem piedalīties radošās darbnīcās, slackline meistarklasē un dabas fitnesa darbnīcā. 

Iespēja pārbaudīt veselību

Veselības dienā, 29.aprīlī, Siguldas Sporta centrā varēs veikt bezmaksas veselības pārbaudes, piemēram, noteikt ķermeņa masas indeksu, veikt stresa un miegainības testus, pārbaudīt redzi vai ātri veikt kompleksu veselības pārbaudi Latvijas Sarkanā Krusta Veselības istabā.

Pilna Veselības un sporta nedēļas programma pieejama šeit

Dalība visās Veselības un sporta nedēļas aktivitātēs – bez maksas.

 

Daļa no Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas un Veselības dienas aktivitātēm tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!" ietvaros. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi