×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-30
Aizvadīta Siguldas novada Veselības un sporta nedēļa

Aizvadīta Siguldas novada Veselības un sporta nedēļa, kas norisinājās no 24. līdz 30.aprīlim. Tās laikā vairāk nekā 50 dažādās sportiskās un veselību veicinošās aktivitātēs iesaistījās vairāk nekā 1000 novadnieku. Savukārt Veselības dienā, kas tradicionāli notiek Veselības un sporta nedēļas ietvaros, 222 personas apmeklēja pašvaldības apmaksātus ārstus un speciālistus, kā arī tika veiktas vairāk nekā 1200 dažādas veselības pārbaudes, bet gandrīz 50 novadnieki noziedoja asinis Valsts asinsdonoru centra specializētajā autobusā. Virtuālajos „Endomondo” izaicinājumos iedzīvotāji pieveica gandrīz 2500 kilometrus nūjojot, skrienot vai braucot ar velosipēdu.

 

Siguldas novada Veselības diena

Siguldas novada Veselības dienā, kas norisinājās 29.aprīlī Siguldas Sporta Centrā, novadā deklarētie iedzīvotāji bez maksas varēja saņemt neirologa, kardiologa, dermatologa konsultācijas, veikt kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku, kaulu blīvuma mērījumus, pārbaudīt redzi, kā arī noteikt cukura, holesterīna, hemoglobīna un skābekļa līmeni asinīs un ķermeņa masas indeksu, veikt miegainības un stresa testus, kā arī HIV, C un B hepatīta testus. Tāpat darbojās Insulta riska novērtēšanas kabinets un Latvijas Sarkanā Krusta Veselības istaba, kurā varēja veikt kompleksu veselības pārbaudi.

Vidēji katrs ārsts Veselības dienas laikā pieņēma 20 pacientus. Savukārt izmeklējumus un veselības pārbaudes ar eksprestestiem veica daudz vairāk cilvēku, piemēram, holesterīna, hemoglobīna un cukura līmeņa asinīs pārbaudi katru veica 200 cilvēki, redzes pārbaudi apmeklēja 100 personas, asinsspiedienu mērīja 215 novadnieki, bet ķermeņa masas indeksu un insulta riska izvērtējumu veica 75 cilvēki, pulsa oksimetra mērījumus – 120 cilvēki, bet iespēju veikt HIV, B un C hepatīta testus izmantoja 137 personas, stresa un miegainības tests tika veikts 75 personām.

Valsts asinsdonoru centra specializētajā autobusā gandrīz 50 novadnieki noziedoja vairāk nekā 20 litru asins.

Tāpat Veselības dienā vairāk nekā 150 novadnieki apmeklēja izglītojošas lekcijas – kardiologa profesora Andreja Ērgļa lekciju par sirds sirds slimību profilaksi, vēdiskās filozofijas pasniedzēja Uģa Kuģa sarunu par garīgo veselību un pāra attiecībām un Limbažu Dzīvā sudraba muzeja dibinātāja Oļega Auzera lekciju par veselības stiprināšanu ar dzīvā sudraba ūdeni.

Vienlaikus norisinājās arī dažādas sporta nodarbības, paraugdemonstrējumi un apmācības, kā arī ekskursijas jaunajā Siguldas sporta centrā, kopumā pulcējot vairākus simtus novadnieku.

Virtuālie „Endomondo” izaicinājumi

Veselības dienā tika apbalvoti uzvarētāji virtuālajos „Endomondo” izaicinājumos, kas norisinājās jau otro reizi. Tajos iesaistījās 73 iedzīvotāji, kuri Veselības un sporta nedēļas laikā, izmantojot mobilo aplikāciju „Endomondo”, uzskaitīja veiktos kilometrus nūjojot, skrienot vai braucot ar velosipēdu – kopumā tika pieveikti 2432 kilometri. 

  • Izaicinājumā „Sigulda soļo!” piedalījās 17 novadnieki, kopumā veicot 550 kilometrus; uzvarētāja – Dace Sprince, kura veica 133 kilometrus.
  • Izaicinājumā „Sigulda skrien!” piedalījās 35 cilvēki, kopā pieveicot 624 kilometrus; uzvarētājs – Ivo Deicmanis, kurš noskrēja 111 kilometrus; 
  • Izaicinājumā „Sigulda brauc ar velo!” piedalījās 21 persona, pieveicot 1258 kilometrus; uzvarētājs Guntis Krūmiņš, kurš veica 360 kilometrus. 

Siguldas novada Veselības un sporta nedēļu divreiz gadā – aprīlī un septembrī – organizē Siguldas novada pašvaldība. Nedēļas garumā iedzīvotājiem ir iespēja piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, ko piedāvā Siguldas sporta un veselības klubi, kā arī iesaistīties lekcijās, diskusijās un praktiskās nodarbībās, lai uzzinātu, kā nostiprināt un uzlabot veselību. Veselības un sporta nedēļas laikā notiek Veselības diena, kurā iedzīvotāji, uzrādot  Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, var apmeklēt ārstu konsultācijas un veikt veselības pārbaudes bez maksas.

Nākamā Siguldas novada Veselības un sporta nedēļa norisināsies 2017.gada septembrī.

 

Daļa no Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas un Veselības dienas aktivitātēm tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!" ietvaros. 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi