×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-02
Siguldas pilsētas vidusskolā viesojas starptautiska projekta partneri

Veselu nedēļu Siguldas pilsētas vidusskolā viesojās un strādāja „NordPLus” projekta partneri no Somijas un Lietuvas. Projekts saistīts ar karjeras un nodarbinātības problēmām. Iepriekšējās vizītēs Lietuvā un Somijā siguldieši iepazinās ar dažādām senajām profesijām, vēroja moderni funkcionējošu uzņēmumu darbu, kā arī diskutēja par karjeras iespējām nākotnē.

Projekta dalībnieku nedēļa Siguldā pagāja intensīvā kopdarbā. Tikšanos ievadīja skolēnu koncerts, kurā skanēja arī lietuviešu dziesma mūsu skolēnu izpildījumā, un apsveikuma vārdus teica Muminielejas iemītnieki. Pēc tam viesi devās uz 9.a un 8.a klasi, kur skolēnus tuvāk iepazīstināja ar Somiju un Lietuvu. Visiem projekta dalībniekiem bija iespēja izdzīvot skolotāja profesijas  ikdienu – latviešu, somu un lietuviešu jaunieši plānoja, sagatavoja un vadīja nodarbības par profesijām 10 sākumskolas grupās. Pēc tam notika diskusija „Vai viegli būt skolotājam?’’.

Interesanta bija ciemošanās Rāmkalnu sukāžu ražotnē.  Viesojoties seno rotu kalvē Cēsīs, jaunieši tikās ar rotkali Daumantu Kalniņu, kurš stāstīja par savu profesiju. Īpaša vieta projekta nedēļā bija brīvprātīgo darbam kā nodarbinātības iespējai. Iedvesmojoša un izglītojoša bija tikšanās ar Siguldā dzīvojošajiem un strādājošajiem  jauniešiem no Portugāles, Rumānijas un Spānijas.  Viņi dalījās pieredzē ar nu jau gandrīz gadu, ko pavadījuši Siguldā. „Mīli to, ko tu dari’’, apgalvoja mūsu skolas skolnieks Andris Jenerts, rādot savu robotikas valstību Siguldas bērnu un jauniešu interešu centrā. Tas bija iedvesmojošs stāsts par to kā aizraušanās kļust par hobiju un nākotnes karjeras pamatu. Lai apstiprinātu to, ka brīvprātīgo darbs ir nozīmīga dzīves sastāvdaļa, visi projekta dalībnieki devās Gaujas krasta teritorijas sakopšanas talkā.

Šī bija projekta „Local employment’’ noslēdzošā vizīte. Projekta gaitā mūsu skolniekiem bija iespēja viesoties partneru skolās, kā arī veikt dažādus pētījumus un novērojumus par profesijām un nodarbinātību deažādās valstīs. Protams, tas viss rosina domāt par savu profesijas izvēli.


Informāciju sagatavoja:
skololotāja Ināra Vimba


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi