×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-02
Siguldas basketbolisti izcīna bronzas medaļas

28.-30.aprīlī Ogres 1.vidusskolas sporta zālē risinājās VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas fināturnīrs U16 vecuma grupā puišiem. Pirmajā dienā tika izspēlēti ceturtdaļfināli, kuru pāri tika veidoti, ņemot vērā sezonā iegūto vietu pamatturnīrā. Siguldas Sporta skolas komanda sezonu noslēdza 3.vietā, tāpēc ceturtdaļfinālā bija jāspēlē ar 6.vietu izcīnījušo mājinieku komandu Ogri. Tas viesa nelielas bažas, jo labi zināms, ka mājās pat sienas palīdz spēlēt. Tāpēc liels paldies Siguldas novada pašvaldībai, kas piešķīra lielo autobusu Siguldas līdzjutēju braucienam uz Ogri. Paldies tiem Sporta skolas Basketbola nodaļas audzēkņiem un vecākiem, kas bija Ogrē un juta līdzi mūsu komandai.

Piektdien spēle ar Ogri bija ļoti saspringta, mazrezultatīva, dominēja laba aizsardzība abu komandu izpildījumā. Varēja just, ka spēles nozīmīgums radījis spriedzi spēlētājiem, kā nekā zaudētājam zūd cerības turpināt cīņu par medaļām. Siguldas puiši izturēja šo sasprindzinājumu, spēles noslēgumā izdevās izvirzīties nelielā pārsvarā un nosargāt to līdz finālsvilpei. Prieks bija milzīgs, jo uzvarēta tika tiešām spēcīgā Ogres komanda.

Sestdien pusfinālā bija jācīnās ar BS Rīga komandu, kas piektdien ceturtdaļfinālā uzvarēja BJBS Rīga/Jugla komandu. Pretinieks it kā zināms un vēl nesen uzvarēts pamatturnīrā. Šis fakts laikam šoreiz nospēlēja negatīvu lomu, neļāva siguldiešiem tāpat koncentrēties spēlei, kā dienu iepriekš. Vienīgais komandas vilcējs šoreiz bija Daniels Iļjins, palīgu komandas biedru vidū viņam neatradās. Rezultātā ļoti sāpīgs zaudējums 53:66, un priekšā smaga cīņa ar Rīga/DSN par bronzas godalgām.

Svētdien pretinieku rindās bija vismaz pieci Latvijas U-16 izlases kandidāti, Siguldai tādi ir divi – Roberts Bērze un Daniels Iļjins. Arī auguma pārsvars nospiedoši bija rīdzinieku pusē. Šķita, ka ir maz argumentu, ko šiem faktoriem var likt pretī siguldieši, tomēr šajā spēlē izpaudās tas, ka komandu sporta veidos var uzvarēt arī tad, ja uz papīra sastāvs ir vājāks, bet komandas gars, saspēle un griba uzvarēt ir stiprāka. Tieši tas izpaudās bronzas medaļu mačā. Siguldieši sīksti cīnījās par katru bumbu, ar labāku procentu realizēja metienus, aizsardzībā spēja nosegt garos rīdziniekus. Arī šajā spēlē, tāpat kā abās iepriekšējās, augstu līmeni demonstrēja mūsu saspēles vadītājs Daniels Iļjins, gan dalot piespēles, gan gūstot punktus (22 punkti). Šajā spēlē 21 punktu guva arī komandas kapteinis Roberts Bērze, kurš piektdien un sestdien slimības dēļ nespēja parādīt savu labāko sniegumu. Labi spēlēja arī Toms Aizupietis, Rūdolfs Malcenieks, Ričards Fedečko, Ernests Artūrs Bērze. Periodiski pamatsastāvam palīdzēja Kristers Puķītis, Raivo Zvaigzne un Kristaps Feldmanis. Otrajā ceturtdaļā rīdziniekiem izdevās atrauties par 9 punktiem, bet siguldieši spēja šo pārsvaru likvidēt. Trešajā ceturtdaļā mēs savukārt atrāvāmies līdz pat 8 punktiem, un pārsvars rezultātā, gan lielāks, gan mazāks, tā arī tika noturēts līdz pat spēles beigām. Pēdējās minūtes sākumā gan starpība saruka līdz trīs punktiem, bet tad nākamajā siguldiešu uzbrukumā ļoti drosmīgu tālo metienu realizēja Daniels, palielinot pārsvaru atkal līdz sešiem punktiem, un tad jau sākās piezīmju un soda metienu sērija, kurus mūsējie gan realizēja tikai pusi no iespējamajiem. Bet, tā kā DSN puišiem arī pašiem nesekmējās pēdējā uzbrukumā, uzvara tika izcīnīta ar rezultātu 84:79.

Siguldas komandas trenere par šo finālturnīru stāsta: “Tas bija piedzīvojums Ogrē trīs dienu garumā, kurā tika izdzīvots pilns emociju spektrs no eiforijas līdz diezgan lielai bezcerībai. Uzrādītais rezultāts ir izcils. Mūsu panākumu kaldināja komandas kapteinis Roberts Bērze, spēlētāji Kristers Puķītis, Daniels Iļjins, Kristaps Feldmanis, Ernests Artūrs Bērze, Raivo Zvaigzne, Ričards Fedečko, Rūdolfs Malcenieks un Toms Aizupietis. Siguldas komandas spēlētājs Daniels Iļjins tika iekļauts simboliskajā pieciniekā. Paldies Siguldas Sporta skolai par atbalstu sezonas garumā, realizējot dalību plānotajos turnīros. Paldies vecākiem par sezonas plānu izpildes atbalstīšanu gan finansiāli, gan morāli. Paldies visiem, kas līdzi juta, brauca atbalstīt, turēja īkšķus un sūtīja iedvesmojošus vārdus. Apsveicu komandu ar brīnišķīgo panākumu, lai ir stimuls vēl augt un attīstīties! Veiksmīgā sezona ar daudz sasniegumiem ir noslēgusies, turpinājums sekos”.

Bronzas medaļas ir vēl līdz šim nebijis Siguldas basketbola sasniegums Latvijas Jaunatnes basketbola līgā. Esam trešā labākā komanda šajā vecuma grupā Latvijā. Ņemot vērā iedzīvotāju skaitu un basketbola attīstību Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Jelgavā, Liepājā un citās pilsētās, tas ir augsts sasniegums salīdzinoši nelielai pilsētai Siguldai. Rīgas un citu lielo pilsētu komandas parasti piesaista basketbola talantus no mazākajām sporta skolām, tāpēc tur komandu līmenis ir daudzkārt augstāks. Siguldai izdevies šogad veiksmīgi konkurēt ar lielajiem un parādīt mazas, bet ar lielu darbu un pašatdevi no treneres Agnijas Labrences puses izveidotas meistarīgas komandas spēku.

Apsveicam komandu, trenerus Agniju Labrenci, Ēvaldu Tukišu, kā arī visu Siguldas basketbola saimi ar šo izcilo sasniegumu!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi