×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-03
„Siguldas Tornis” sezonu uzsāk ar Andas Munkevicas „Stikla skulptūrām”

No 4.maija kultūras un mākslas telpa „Siguldas Tornis” uzsāk savu jauno sezonu ar mākslinieces Andas Munkevicas izstādi „Stikla skulptūras”. Izstādes atklāšana 6.maijā plkst.14.00. Izstāde „Stikla skulptūras” būs apskatāma līdz 2.jūlijam.

Izstāde „Stikla skulptūras” interpretējama kā materializētas un materiālas pasaules vizualizācija. Izstādītie darbi parādās mūsdienās aktuālā izteiksmes valodā, kā sakārtotas saprāta darbības, kā autores emociju un dvēseles līmeņi – personiski intimitātes piepildīti.

Andas Munkevicas stikla māksla ir ideju un formu transformēšanas mehānisms. Viņas jaunrade – formas un saturiskā domas sintēze, homogēna skulpturālā vienība, kura variējas konstruktīvā un plastiskā stikla skulptūru sacerē.

Andas Munkevicas radošais veikums konvertēts mūsdienu stikla mākslas izstādēs un konkursos visā pasaulē, nepārvērtējama identitāte stikla mākslas kontekstā, ar dinamisku praktiskās darbības centrtieci.

2000.gadā beigusi Latvijas Mākslas Akadēmijas Stikla dizaina nodaļu un ieguvusi maģistra grādu. Kopš 1999.gada Latvijas Mākslas apvienības Stikla dizaina asociācijas biedrs. Pēc studiju pabeigšanas karjera saistībā ar stikla mākslu sākās lielākajā Latvijas stikla rūpnīcā „Līvānu Stikla rūpnīca" kā projektu dizainerim. 2002.gadā kopā ar partneri nodibināja paši savu Stikla dizaina studiju – „AM studio", kas specializējas uzliela un maza mēroga stikla dizaina projektiem.

Kopš 1996. gada aktīvi piedalās dažādās izstādēs Latvijā, Ungārijā, Beļģijā, Somijā, ASV, Japānā un citās valstīs, kā arī radošajos simpozijos Latvijā, Igaunijā, Vācijā, Ungārijā, Ukrainā un Dānijā. Mākslas darbi ir izstādīti Rīgas Mākslas muzejā, Internacionālajā Eksperimentālajā Stikla Studijā Bardudvarnok (Ungārija), Kentuki Mākslas un Dizaina Muzejā, Korninga muzejā (ASV), Coganezaki Stikla muzejā (Japāna), tāpat arī vairākās privātās kolekcijās visā pasaulē.

Kultūras un mākslas telpa „Siguldas Tornis” Ausekļa ielā 10 atvērta piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst.12.00 līdz 17.00. Par iespējām apmeklēt izstādes ārpus darba laika, zvanīt uz tālruni 2 9218240.

Ieeja – par ziedojumiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi