×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-10
Izveidota interaktīva karte par plānotajiem ielu pārbūves un komunikācijas izbūves darbiem

Lai iedzīvotājiem būtu iespējams vienkopus gūt informāciju par notiekošajiem un plānotajiem ielu pārbūves un komunikācijas izbūves darbiem, izveidota interaktīva karte par minētās infrastruktūras attīstību tuvāko divu gadu laikā.

Pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī to pārbūvei 2017.gada pašvaldības budžetā ieplānoti līdzekļi 5,1 miljona eiro apmērā – tas nozīmē aktīvu ielu un ceļu remonta un pārbūves darbu procesu visā novadā. Lai operatīvi, mūsdienīgi un viegli uztveramā veidā informētu iedzīvotājus par uzsāktajiem ielu un ceļu remontdarbiem Siguldā, kā arī plānoto darbu projektēšanu, izveidotas četras ērti lietojamas un pārskatāmas interaktīvas kartes, kurās pieejama informācija par plānoto:

  • asfaltētu vai bruģētu ielu pārbūvi vai izbūvi,
  • gājēju ietvju izbūvi,
  • asfaltētu vai bruģētu ielu pārbūves vai izbūves projektēšanu,
  • gājēju ietvju projektēšanu,
  • ūdens un kanalizācijas maģistrālo tīklu izbūvi,
  • perspektīvajām ar ūdens un kanalizācijas tīkliem izbūvētajām ielām, kurās grants segums var tikt mainīts uz cieto segumu.

Interaktīvajā kartē informācija tiks regulāri papildināta un jau tuvākajā laikā tajā būs pieejama informācija arī par Siguldas novada ciematu un lauku ielu un ceļu plānotajiem pārbūves darbiem, kā arī 2019.gadā plānotajiem ielu pārbūves un komunikācijas izbūves darbiem.

Jau ziņots, ka tuvāko gadu pašvaldības prioritāte ir ielu un ceļu atjaunošana un izbūve, kā arī lietusūdens sistēmas pilnveidošana un sakārtošana, ik gadu šiem darbiem paredzot vairākus miljonus eiro.

Interaktīvā karte pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Skaidrīte Laža
- 2017-05-15 14:09

Pēc kādiem objektīviem kritērijiem tiek izvēlēti plānotie darbi - kur bruģēt, kur asfaltēt, kur neko nedarīt, kur būs ietves un kur nebūs? pieņemot ka tīklu jautājums ir sakārtots).

Atbilde: Skaidrīte Laža
Administrācija
- 2017-05-15 15:35

Labdien, Skaidrīte Laža!

Siguldas novada ielu un ceļu infrastruktūras attīstību nosaka vairāki kritēriji – ielas vai ceļa tehniskais stāvoklis, inženierkomunikāciju stāvoklis, to esamība vai neesamība, privātīpašumu pieslēgumi komunikāciju tīkliem, ielas vai ceļa īpašumtiesības, pieejamā teritorija izbūves vai pārbūves darbiem, atrašanās vieta, apbūves blīvums un citi kritēriji. Visus lēmumus par ielu un ceļu infrastruktūras attīstību pieņem deputāti Siguldas novada Domes sēdēs.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Skaidrīte Laža
Skaidrīte Laža
- 2017-05-16 14:34

Atbilde mani patiesi samulsināja. Vai tad ielu apsaimniekošanas jautājumi nav Teritorijas attīstības pārvaldes atbildība. Kopš kura laika politiķi lemj par saimnieciskiem jautājumiem?

Atbilde: Skaidrīte Laža
Administrācija
- 2017-05-16 17:00

Labdien, Skaidrīte Laža!
Lēmumus par ielu un ceļu infrastruktūras attīstību un īstenojamajiem investīciju projektiem pieņem deputāti Siguldas novada Domes sēdēs saskaņā ar Siguldas novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju 2013.–2038.gadam, Siguldas novada Teritorijas plānojumu 2012.–2024.gadam, Siguldas novada Attīstības programmu 2011.–2017.gadam un Teritorijas attīstības pārvaldes ieteikumiem.
Teritorijas attīstības pārvalde veic ielu un ceļu ikdienas uzturēšanas darbus saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.224 „Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli".

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Reinis Ādamsons
- 2017-05-11 13:37

Prieks, ka mani ierosinājumi tiek ņemti vērā un kāds sāk kaut ko darīt. Žēļ, ka 8 gadi tam bija vajadzīgi! Precizējiet informāciju, jo Siguldā ir 35-40% grantēto ielu. Un ielieciet manis lūgto ceļu fondu audita rezultātus, kur tā karte ir visa sarkana, lai redzam patiesu situāciju! Paldies! Strādājam tālāk!

Atbilde: Reinis Ādamsons
Administrācija
- 2017-05-11 15:08

Labdien!

Interaktīvās ielu un ceļu remontdarbu kartes izveide tika uzsākta jau 2016.gada nogalē – gatavojot pašvaldības budžetu un remontdarbus turpmākajiem gadiem.
Grants segumu ielu kartē ir norādītas perspektīvās ar ūdens un kanalizācijas tīkliem izbūvētās ielas, kurās grants segums var tikt mainīts uz cieto segumu, ar noteikumu, ja visi privātīpašumi būs pieslēgti pilsētas komunikāciju tīkliem. Kā norādīts informācijā pie kartēm – tām ir informatīvs raksturs un to saturs var mainīties, kā arī tikt papildināts.
Šī gada aprīlī tika noslēgts līgums par Siguldas novada pašvaldības ielu un ceļu novērtējumu un kartogrāfiskā materiāla sagatavošanu, aktualizāciju un uzturēšanu. Pēc līguma izpildes, minētie materiāli un kartes būs pieejamas arī publiski.

Ar cieņu www.sigulda.lv administratore Anda Zālmane

Aleksejs Mjaliks
- 2017-05-11 13:01

Paldies!

Vēl būtu jauki, ja šo karti papildinātu ar informāciju par:
* remontdarbiem, ko veic LVC, lai ir plāšāka bilde par notiekošo uz ceļiem novadā;
* pašvaldības ceļiem, kam ir nepieciešams remonts, pat ja darbi uz tiem nav plānoti šogad.

Atbilde: Aleksejs Mjaliks
Administrācija
- 2017-05-11 14:38

Labdien, Aleksej Mjalik!

Paldies par Jūsu ierosinājumiem, nodosim tos pašvaldības atbildīgajiem speciālistiem un iespēju robežās centīsimies tos īstenot.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi