×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-11
Siguldas Valsts ģimnāzijas komandai panākumi konkursā „Experiments”

​Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda ieguvusi trešo vietu un bronzas medaļu AS „Latvenergo” rīkotajā konkursā „Eksperiments”.

„Eksperiments” ir AS „Latvenergo” erudīcijas konkurss 8. un 9.klašu skolēniem, kas tiek rīkots jau 21 gadu ar mērķi izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu sadzīvē, kā arī veicināt jauniešu profesionālo orientāciju, mudinot padziļināti apgūt fiziku.

Konkursa laikā jaunieši komandas skolotāja-konsultanta vadībā padziļināti apgūst fiziku, meklējot teorijas  praktisko pielietojumu. Dalībnieki risina atraktīvus uzdevumus, ko sagatavojuši eksperti, paši konkursanti, kā arī sabiedrībā zināmi un talantīgi cilvēki. Sacensība risinās visas Latvijas mērogā. 

10.maijā Rīgas reģions ar godu noslēdza „Eksperiments” finālu sēriju. Komandas, kuras tajā piedalījās, uzrādīja augstākos rezultātus starp visiem reģioniem. Siguldas Valsts ģimnāziju pārstāvēja komanda „Āpši” – Līva Oliņa, Zane Egle, Una Grauda, Jana Voiciša un Ivars Anspoks. Skolēniem bija jāveic interesanti uzdevumi, kuros jānosaka caurules garums melnā kastē tikai pēc skaņas ātruma, jānosaka tējkannas lietderības koeficients, kā arī jāizveido 3D modelis datorprogrammā un tas jāizdrukā.

Sīvā cīņā tikai ar viena punkta atšķirību komandas sadalīja medaļas. Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda ieguva godpilno trešo vietu, par vienu punktu piekāpjoties Jūrmalas Alternatīvajai skolai, bet par diviem punktiem – Limbažu novada ģimnāzijai.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece
Juta Upīte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi