×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-24
Ielu un ceļu remontdarbu aktualitātes

Siguldā turpinās ielu remontdarbi. Maijā uzsākta asfaltseguma atjaunošana četrās Siguldas ielās – Lakstīgalas, Ziedu un Lāčplēša ielas posmā no Ziedu līdz Jāņa Čakstes ielai un Jāņa Čakstes ielā, turpinās Līvkalna ielas asfaltēšana, kā arī norisinās grantēto ielu – Nākotnes un Paparžu ielas – pārbūve par asfaltseguma ielām. Sākta arī Vidzemes šosejas un Zinātnes ielas krustojuma rekonstrukcija, tādēļ mainīta satiksmes organizācija Zinātnes ielā, kur pašvaldība jau martā uzsākusi ielas rekonstrukciju visā tās garumā.

Lakstīgalas, Ziedu un Lāčplēša ielas posmā no Ziedu līdz Jāņa Čakstes ielai un Jāņa Čakstes ielā nofrēzēta vecā asfaltseguma virskārta un tur līdz jūlija vidum tiks ieklāts jauns asfaltsegums vairāk nekā 8400 m2 platībā. Šajās ielās plānotsieklāt jaunu asfaltbetona virskārtu, nepārbūvējot ielu pamatni, kas ir vispārpieņemta prakse ceļu būvē, lai nodrošinātu līdzenu brauktuvi, ja ceļa pamatne ir pietiekami stabila.

Sākta Līvkalna ielas asfaltēšana, ieklājot asfaltseguma apakškārtu. Darbus, tajā skaitā apzaļumošanu, plānots pabeigt jūnijā. Arī grantētajā Nākotnes ielā, posmā no Tilta līdz Riekstu ielai, atsākti darbi, lai līdz jūnija beigām izbūvētu asfaltsegumu. Uzsākta arī grantētās Paparžu ielas pārbūve par asfaltseguma ielu, un darbus plānots pabeigt jūlijā.

Turpinās gājēju ietves izbūve un atjaunošana Strēlnieku ielas posmā no Pulkveža Brieža līdz Gāles ielai, ko plānots pabeigt jau maijā.

Vidzemes šosejas un Zinātnes ielas krustojumā notiek krustojuma infrastruktūras pilnīga atjaunošana; darbus veic VAS „Latvijas Valsts ceļi”, un krustojuma rekonstrukciju plānots pabeigt līdz jūlija vidum. Saistībā ar krustojuma rekonstrukciju mainīta satiksmes organizācija Zinātnes ielā, kur pašvaldība līdz rudenim pabeigs ielas rekonstrukciju 1,7 kilometrus garā posmā no Vidzemes šosejas līdz autoceļam P8 „Inciems–Sigulda–Ķegums”. Posmā no Vidzemes šosejas līdz Ganību ielai tiek organizēta vienvirziena satiksme virzienā no šosejas, savukārt ielas posmā no Ganību ielas līdz autoceļam P8 – divvirzienu satiksme, kas tiek regulēta ar luksoforiem. Kopš rekonstrukcijas uzsākšanas Zinātnes ielā bija vienvirziena satiksme virzienā no autoceļa P8.

Jūnijā plānots pabeigt Pils, Cēsu, Līvkalna un Krišjāņa Barona ielas, kā arī Pulkveža Brieža un Vildogas ielas apļveida krustojuma pārbūves darbus.

Vērienīgi pārbūves darbi turpinās arī uz tilta pār Gauju, kur jau pērn tika uzsākta brauktuves vienas puses un tilta konstrukcijas atjaunošana, gājēju ietves paplašināšana un margu nomaiņa; tilta otru pusi plānots rekonstruēt līdz šā gada augusta beigām. Arī šos darbus veic VAS „Latvijas Valsts ceļi”.

Tāpat uzsākta Siguldas novada grantēto ielu un ceļu apstrāde ar putekļu absorbentu, lai pasargātu to virskārtu no pārliekas izžūšanas un virsmas putēšanas. Pretputekļu apstrāde prioritāri tiek veikta ielām un ceļiem, kur ir lielāka satiksmes intensitāte.

Uzsākts Siguldas novada ielu un ceļu audits un līdz gada beigām plānots izstrādāt pašvaldības transporta infrastruktūras pārvaldības sistēmu, kas turpmāk tiks pastāvīgi aktualizēta, ļaujot vienuviet iegūt visu informāciju par novada transporta infrastruktūras stāvokli.

Drīzumā tiks uzsākta vēl vairāku ielu un ietvju pārbūve. Ar plānotajiem ielu un ceļu pārbūves darbiem var iepazīties infrastruktūras attīstības interaktīvajā kartē


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi