×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-24
Novada svētkos viesosies Siguldas sadraudzības pilsētu viesi

Šogad – Siguldas 810 gadu zīmē – Siguldas novada svētkus ar saviem priekšnesumiem kuplinās viesi no Siguldas sadraudzības pilsētām Štūres (Vācija), Čiatūras (Gruzija) un Birštonas (Lietuva).

Jau piektdien, 26.maijā, no plkst.19.00 līdz 19.30 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā ID karšu nakts ietvaros koncertu sniegs vācu poproka grupa „Lenna” no Štūres, kurā apvienojušies pieci entuziastiski un mūziku mīloši jaunieši – Alenna (balss, taustiņi), Tammo (ģitāra, balss), Florians (bass, balss), Jurijs (bungas) un Finns (ģitāra).

Sestdien, 27.maijā, no plkst.17.30 līdz 18.30 sadraudzības koncertā Pils ielā, iepretim Maija parkam, viesosies Čiatūras deju kolektīvs „Changi”, Birštonas folkloras kopa „Raskila” un Siguldas novada kolektīvi – folkloras kopa „Senleja”, deju kolektīvs „Ķimenite” un bērnu folkloras kopas „Tiptaiņi” un „Senlejiņa”.

Folkloras kopa „Raskila” dibināta 1989.gadā un savā pastāvēšanas vēsturē piedalījusies dažādos festivālos Lietuvā un ārpus tās robežām. „Raskilas” repertuārā – dažādu Lietuvas etnogrāfisko novadu un dažādu laika periodu dziesmas, dejas un instrumentālā mūzika.

Tautas deju kolektīvā „Changi” no Čiatūras apvienojušies jaunieši, kas sava priekšnesuma laikā sniegs ieskatu gruzīnu tautas temperamentā un kultūrā.

Pēc koncerta visi kolektīvi pievienosies svētku gājienam, kas sāksies plkst.19.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.

Deju kolektīva „Changi” un folkloras kopas „Raskila” priekšnesumus būs iespējams vērot arī Dziesmu un deju dienā notiekošajā koncertā „Tautas dziesma”, kas Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā notiks svētdien, 28.maijā, no plkst.14.00 līdz 16.00.

Bet Birštonas Sakrālā muzeja veidoto izstādi par arhibīskapu Teofīlu Matuļoni līdz 4.jūnijam būs iespēja skatīt Siguldas Romas katoļu baznīcā. Izstādes atklāšana 26.maijā pēc Novada svētku ekumēniskā dievkalpojuma, kas sāksies plkst.18.00.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi