×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-25
Vienības velobrauciena ietvaros notiks „Retro velo” tūrisma brauciens

Šoruden, 3. septembrī, gada riteņbraucēju svētki Siguldā solās būt vēl īpašāki – 27.Vienības velobrauciena ietvaros būs iespēja piedalīties vēl nebijušā projektā – „Retro velo”​tūrisma braucienā, kurš tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Veclaiku divriteņu klubu. Tas dalībniekiem piedāvās īpaši izstrādātu maršrutu ar Latvijas dabas un kultūras objektiem, kas apvienots ar Latvijas garšu baudīšanu.

„Ieviešam jaunu braucienu velomīļiem, kuri grib izbaudīt īpašu riteņbraucēju svētku atmosfēru un nevēlas sacensties. Dalībnieki tiek aicināti piedalīties retro tērpos ar šosejas, ceļa un sākotnējiem MTB velosipēdiem, kas ražoti pirms 1995.gada. Stilam ir nozīme! Pasākuma noslēgumā sumināsim atraktīvākos un kolorītākos braucējus. Brauciena ideja radās, iedvesmojoties no senās riteņbraukšanas vēstures un tradīcijām gan Latvijā, gan pasaulē. Nākamgad aprit apaļi 200 gadi, kopš vācu barons Kar­ls fon Dreis­s 1818.ga­dā pa­ten­tē­ja pirmo velosipēdam līdzīgo iz­gud­ro­ju­mu. Šodien velosipēds kļuvis par ērtāko ikdienas pārvietošanās līdzekli miljoniem cilvēku visā pasaulē,” atklāj pasākuma organizators Igo Japiņš.

Braucienā piedalīties varēs ikviens sākot no 12 gadiem līdz sirmam vecumam. Brauciens vedīs pa Siguldas apkaimi, Līgatnes novadu un tā skaistākajām vietām – Ratniekiem, Līgatnes dabas takām, Nurmižu dabas rezervāta un Amatas upes ainavām. Tā kopējais garums ir aptuveni 50 kilometri. Tiks piedāvāta iespēja izvēlēties arī īsāku maršrutu. Distancē atpūtas punktos varēs degustēt Latvijas lauku labumus. Visi brauciena dalībnieki, kuri būs apmeklējuši kontrolpunktus, finišā saņems Vienibas brauciena piemiņas medaļu.

Brauciena sākums un beigas būs Siguldā, Svētku laukumā. Tur pacilājošu atmosfēru jutīs ikviens – dalībniekiem, līdzjutējiem, siguldiešiem un pilsētas viesiem par prieku muzicēs orķestris un varēs baudīt gardus Latvijas ēdienus.

Reģistrācija braucienam tiks atklāta jūnija sākumā. Aktuālā informācija lielāko Latvijas riteņbraukšanas pasākumu organizatora – Igo Japiņa Sporta aģentūras mājas lapā un Facebook vietnē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi