×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-29
Pabeigti remontdarbi vairākās Siguldas ielās; uzsākta jaunas gājēju ietves izbūve gar Nurmižu ceļu

​Aktīvi turpinoties ielu un ceļu remontdarbu sezonai, pabeigta Televīzijas ielas pārbūve, kā arī Pils, Cēsu, Līvkalna un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma rekonstrukcija. Tāpat pabeigta Strēlnieku ielas gājēju ietves izbūve un jau šonedēļ tiks uzsākta jaunas gājēju ietves izbūve gar Nurmižu ceļu.

Maija beigās pabeigta Televīzijas ielas rekonstrukcija – veikta ielas labiekārtošana un apzaļumošana visā ielas garumā – no pērn rekonstruētās Dārza ielas līdz Līvkalna ielai, kurā turpinās pārbūves darbi, tos plānots pabeigt jūnijā. Darbi Televīzijas ielā tika uzsākti pērn rudenī un tos par 380 512 eiro veica pašvaldības atklātā konkursā izvēlētais uzņēmums SIA „Lemminkainen Latvijai”.

Tāpat pabeigta Pils, Cēsu, Līvkalna un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma rekonstrukcija. Pārbūves laikā tika mainīta krustojuma konfigurācija, lai uzlabotu satiksmes drošību. Šajā objektā darbus veica iepirkumā izvēlētā SIA „Ceļinieks 01" par 135 891 eiro.

Pabeigta arī gājēju ietves izbūve Strēlnieku ielā posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Gāles ielai. Lai uzlabotu satiksmes infrastruktūru un paaugstinātu gājēju drošību, tika rekonstruēta gan vecā, pirms vairākiem gadu desmitiem izbūvētā, gājēju ietve, gan izbūvēta jauna ietve gandrīz 900 metru garumā. Līdz ar jaunas ietves izbūvi veikta arī ielas brauktuves rekonstrukcija, kur posmā no Kaijas ielas līdz tirdzniecības centram „Šokolāde” brauktuve tika paplašināta līdz pieciem metriem. Ietves izbūvi veica SIA „MI-2”, un ietves izbūves izmaksas bija 105 637 eiro.

Daudzviet pilsētā joprojām turpinās ielu remontdarbi. Asfaltseguma virskārta atjaunošana bez ceļa pamatnes pārbūves tiek veikta Lakstīgalas, Ziedu, Lāčplēša ielas posmā no Ziedu līdz Jāņa Čakstes ielai un Jāņa Čakstes ielā, kā arī Kalna ielā no Vidzemes šosejas līdz Noliktavu ielai – šos darbus plānots pabeigt jūnijā.

Turpinās arī Līvkalna ielas asfaltēšana, kur darbus,tajā skaitā apzaļumošanu, plānots pabeigt jūnijā. Arī grantētajā Nākotnes ielā, posmā no Tilta līdz Riekstu ielai, atsākti darbi, lai līdz jūnija beigām izbūvētu asfaltsegumu. Uzsākta arī grantētās Paparžu ielas pārbūve par asfaltseguma ielu, un darbus plānots pabeigt jūlijā.

Vidzemes šosejas un Zinātnes ielas krustojumā notiek krustojuma infrastruktūras pilnīga atjaunošana; darbus pēc pasūtījuma VAS „Latvijas Valsts ceļi” veic SIA „8 CBR”, un krustojuma rekonstrukciju plānots pabeigt līdz jūlija vidum. Saistībā ar krustojuma rekonstrukciju mainīta satiksmes organizācija Zinātnes ielā, kur pašvaldība līdz rudenim pabeigs ielas rekonstrukciju 1,7 kilometrus garā posmā no Vidzemes šosejas līdz autoceļam P8 „Inciems–Sigulda–Ķegums”.

Vērienīgi pārbūves darbi turpinās arī uz tilta pār Gauju, kur jau pērn tika uzsākta brauktuves vienas puses un tilta konstrukcijas atjaunošana, gājēju ietves paplašināšana un margu nomaiņa; tilta otru pusi plānots rekonstruēt līdz šā gada augusta beigām. Šos darbus pēc VAS „Latvijas Valsts ceļi” pasūtījuma veic SIA „Rīgas tilti".

Jūnijā plānots pabeigt arī Pulkveža Brieža un Vildogas ielas apļveida krustojuma pārbūves darbus.

Savukārt šonedēļ tiek uzsākta jaunas gājēju ietves izbūve gar Nurmižu ceļu no Televīzijas ielas līdz Nākotnes ielai, kur līdz šim gājēji pārvietojās pa ceļa braucamo daļu. Līdz jūlija vidum plānots izbūvēt divus metrus platu betona bruģakmens gājēju ietvi 470 metru garumā un uzstādīt aizsargbarjeras Nākotnes un Upes ielas krustojuma zonā, kā arī pie Vējupītes, kur tiks nostiprinātas arī gravas nogāzes. Ielu krustojumos pie gājēju pārejām ietvei tiks izbūvētas lēzenas uzbrauktuves ar taktilo bruģakmeni. Tāpat plānota arī ielas brauktuves nomales sakārtošana un apzaļumošana. Šajā ielas posmā jau ir izbūvēta apgaismes līnija. Darbus veiks SIA „Imberteh" par kopējo summu 66 024 eiro.

Drīzumā tiks uzsākta vēl vairāku ielu un ietvju pārbūve. Ar plānotajiem ielu un ceļu pārbūves darbiem var iepazīties infrastruktūras attīstības interaktīvajā kartē

Jau ziņots, ka šogad pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai un pārbūvei budžetā ieplānoti līdzekļi 5,1 miljona eiro apmērā. Tuvāko gadu pašvaldības prioritāte ir ielu un ceļu atjaunošana un izbūve, kā arī lietusūdens sistēmas pilnveidošana un sakārtošana, ik gadu šiem darbiem paredzot vairākus miljonus eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi