×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-06-05
Siguldieši Latvijas senioru čempioni šahā

3.jūnijā Baložos notika Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības 54.sporta spēles šahā. Startējot jau piekto gadu pēc kārtas, savu līdz šim labāko rezultātu izdevās sasniegt Siguldas komandai. Divdesmit sešu komandu konkurencē siguldieši ar iegūtiem 20 komandu punktiem izcīnīja augsto otro vietu kopvērtējumā.

Pirms gada siguldieši ierindojās trešajā vietā, bet pirms diviem gadiem – 10.vietā. Pirmā vieta komandu vērtējumā šogad ar izcīnītiem 23 punktiem Rīgas komandai, un trešā vieta ar 19,5 punktiem Rīgas sporta veterānu kluba otrajai komandai. Šoreiz aiz Siguldas palika tādi Latvijas šaha sporta centri kā Liepāja, Rēzekne, Kuldīga, Jelgava, Ventspils, Valka un vairāki citi. Siguldas komandā startēja Sandra Harlinska, Viktors Harlinskis, Ivars Jēkabsons, Uldis Melderis un Visvaldis Gercāns.

Siguldiešiem šogad izdevās iegūt divas augstākā kaluma medaļas individuālajā ieskaitē. S50 grupā dāmām S.Harlinska izcīnīja pirmo vietu. Kungu vecuma grupā virs 50 gadiem turnīra noslēgumā pirmo vietu ar pieciem punktiem no septiņiem iespējamajiem dalīja pieci šahisti – to vidū arī trīs Siguldas komandas pārstāvji. Papildus rādītāji noteica, ka pirmo vietu izcīnījis Ivars Jēkabsons, bet siguldiešiem Uldim Melderim un Visvaldim Gercānam attiecīgi ceturtā un piektā vieta.

Komandas dalību Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības 54.sporta spēlēs atbalstīja Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvalde, sedzot dalības un transporta izmaksas.

Pie Siguldas šaha dzīves aktualitātēm jāmin arī maijā notikusī biedrības „Siguldas šaha klubs” dibināšana. Biedrības galvenais mērķis ir šaha spēles attīstības veicināšana un popularizēšana visu sabiedrības grupu vidū. „Siguldas šaha kluba” valdē darbojas Sandra Harlinska, Ivars Jēkabsons un Visvaldis Gercāns. Klubs aicina līdzdarboties visus šaha spēles interesentus un atbalstītājus.

Informāciju sagatavoja:
šaha meistarkandidāts
Visvaldis Gercāns

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi