×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-06-05
Mores pamatskolas skolēni triumfē festivālā „Toņi un pustoņi”

Valsts izglītības satura centrs jau piekto reizi rīkoja Latvijas bērnu un jauniešu mākslas un mūzikas festivālu „​Toņi un pustoņi”. Tas notiek reizi piecos gados un šogad notika 1. un 2.jūnijā Bauskā. Lieliskus panākumus izcīnīja Mores pamatskolas skolēni un skolotāja Kristīne Gailīte, Ielu modes kategorijā izcīnot pirmo vietu.

Festivāla laikā tika atklāta interešu izglītības vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu audzēkņu darbu izstāde „Latvijas toņi un pustoņi”, kurā bērnu un jauniešu redzējumā vairāk nekā 300 darbos ieraugāmas Vidzemei, Latgalei, Kurzemei, Zemgalei, Rīgai raksturīgās krāsas, ornamenti, zīmes un noskaņas.

Festivāla ietvaros notika arī bērnu un jauniešu veidoto tērpu kolekciju demonstrējumi gan tērpu konkursa finālskatē, gan tērpu parādē, kas bija skatāma Latvija toņu un pustoņu krāšņumā un daudzveidībā divās kategorijās – avangarda jeb nevalkājamā mode un ielu jeb valkājamā mode.

Tērpu skates finālā kopskaitā piedalījās 30 tērpu kolekcijas. Ielu modes galveno balvu izcīnīja Siguldas novada Mores pamatskolas skolēni ar tērpu kolekciju More”, skolotāja Kristīne Gailīte. Tērpu kolekcijas „MORE” idejas autore un reizē arī tās realizētāja ir Mores pamatskolas 9. klases skolniece – vizuālās mākslas pulciņa „Raibumiņš”  dalībniece Milēna Teterovska, kura latvju rakstu zīmēs ir saskatījusi sava dzimtā pagasta „More” nosaukumu, abu elementu sintēzi oriģināli risinot T-kreklu kolekcijā. Tā kā Mores pagasts atrodas Siguldas novadā, kas Milēnai ir mīļākais Latvijas novads, tad arī Siguldas logo „S!” , kas, risināts caur zalkša zīmi, šo kolekciju gan iesāk, gan noslēdz. Tradicionālo, vienkāršo T-kreklu jaunā dizainere aktualizējusi jaunatnes skatījumā, pārveidojot to rotaļīgi atraktīvā tērpā – tos oriģināli apdrukājot un pagarinot, papildinot ar volānu palīdzību. Muzikālajam pavadījumam tika izvēlēta K. Prauliņas un R. Paula dziesma „Melns ar baltu”, kas lieliski papildināja kolekciju.

Skolotāja Kristīne Gailīte stāsta, ka lai tiktu uz fināla skati Bauskā, bija jāpārvar divas atlases kārtas - Siguldā Siguldas pagasta Kultūras namā un Rīgā kultūras pilī „Ziemeļblāzma”. Lieliski, ka jaunās dizaineres aicinājumam tērpus demonstrēt atsaucās viņas klasesbiedri – Alise Kasperoviča, Ērika Kalniņa, Kristiāna Lauska, Mārcis Kļaviņš un Henrijs Soltums.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi